Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Koliko stane nemški ovčar?

Koliko stane nemški ovčar?

Joj v Gmajnicah maš take male cukre- 3 samičke in 3 samčke.
http://zavetisce-ljubljana.si/sl-SI/1432/posvoji-psa

pa ta je cukr-tudi nemški ovčar
Armani – 11010403
http://zavetisce-ljubljana.si/armani-110104032411/default.aspx

Puffle katere besede iz “želim nemškega ovčarja s papirji” ne razumeš?

Dolgodlaki nemški ovčarji niso nobena napaka, ampak čisto ok psi.
Dovoljenja je tudi paritev med dvema dolgodlakima NO in tudi razstavljajo se lahko.
Mogoče je treba biti na tekočem, predno se govori 😉

Je fajn vse brat, preden začneš kopja metat :p

Še eno vprašanje, če se komu ljubi odgovarjat.

Ko dobiš mladička, recimo starega 10 tednov, koliko časa traja da se nauči da se v stanovanju ne lula in kaka? 🙂

oz. koliko časa bi nam puščal spominke v hiši?

Večkrat kot ga boste v začetku peljali ven manj spominčkov bo puščal. Mogoče najboljše,da ga kupite v času dopusta,da ste 1 teden z njim in se privadite eden na drugega in na rutino. Sicer je pa veliko odvisno od vzreditelja,če je ta kužke imel v stanovanju so mogoče čistoče že navajeni, zato le pokliči in povprašaj,če je le možno pojdi večkrat pogledat,da vidiš kateri kužek ti karakterno najbolj odgovarja.

Če ga peljete vsakič ven, možno, da ne bo niti enega samega spominčka. 🙂 Je pa treba tudi ob 3 ponoči v nevihti s psom ven in čakat dokler ne odpravi, če hoče takrat na wc. Če nismo dosledni, se namreč spominčki hitro začnejo množit in ostanejo tudi, ko je pes odrasel. Vse je od vzgoje odvisno. 🙂

Če vas zanimajo NO jih imamo pri nas doma. Oče je vzreditelj že preko 40 let, je eno najbolj prepoznavnih imen v SLO (Psarna Golobova) kar se tiče te pasme. Seveda je s tem povezana tudi kvaliteta naših psov.
Lahko si pogledate našo spletno stran na naslovu http://www.psarna-golobova.si/, če se odločite nas pokličite in dobili boste vse potrebne informacije ki vas zanimajo, iz prve roke.

Ker brez zamere, nočem biti žaljiv, ampak kar sem vse tule prebral do zdaj…izgleda, kot da pes še tekel ni nikoli mimo nekaterih, kaj šele da bi imeli izkušnje z njimi.

Sicer pa se opravičujem za “reklamo”, moderatorji lahko ta post tudi odstranijo, če mislijo da je neprimeren.

Malega psa moramo učiti na čistočo,že takoj ko ga prinesemo domov.po vsakem spanju,hranjenju,pitju vode,ga vzdignemo in odnesemo na prosto,da lahko lula in kaka.To je prebližno na dve do tri ure na začetku,tudi ponoči,ko se kužek zbudi,ga takoj nesemo ven,da opravi svoje.Po 18 uri naj ne je in ne pije več.Tako se bo kuža v enem mesecu navadil čistoče,pozneje pa bo že sam pokazal če ga bo tiščalo z rahlim cviljenjem.Obvezno pa ko se zbudi z njim na travo,da lahko lula.Seved a je za psa v redu,da je zraven lastnikov,saj je pes navajen živeti v kardelu,ne pa sam v pesjaku.Pesjak naj bi bil samo izhod v sili občasno,drugače pa ne.

Bom sigurno poklical, ker sem tudi drugje že slišal za vas 🙂

Doma imamo nemško ovčarko, še malo pa bo dopolnila 12 let. Razigrana pa kot kak mladiček. V teh letih nobene bolezni, težave (uhe, kolki,….), in nima rodovnika. Je sicer rodovniških staršev, oče prvak, mati pa ni dobila dovoljenja, ker ni sodelovala – tmasta. In takšna je tudi naša – srček cartljiv, ampak trmasta. Če ji kaj ukažeš – se usede in te gleda, a to ne naredi. Ko pa ji je, pa je kot najboljši šolan pes. In kupili smo jo, ko je bila stara par dni manj kot dva meseca. Je naša muca in samo upamo, da bo še dolgo z nami.
Še to – hrane pa ne dobi nobene druge kot brikete, kosti, če pa ji slučajno kdo hoče kaj podtaknit – ne je. Ne bombonov, čokolad, keksov,…. Edina stvar ki ji tekne (ter jo ukrade, če kje najde) pa je suhi oz posušen kruh.

Tegale čisto ne razumem! Mi lahko razložiš v čem ni sodelovala – trmasta?
Tole diši po nategu!

Samo nekaj bi vprašala tiste,ki pravite da pes ni za ven… Kako bi se vam zdelo če bi imeli husky-ja ali pa lajaškega malamuta notri pri 25 stopinjah?
Daj malo se zamislite preden pišete.

Tudi mene so eni komentarji prav razjezili.

To da ni primerno, da je pes zunaj pravijo tisti, ki mislijo, da imajo živali enake želje kot ljudje. Dejansko nekateri mislite, da če je vam najboljši užitek cele dneve ležati na dragocenem kavču, da je tudi psu? In da ste potem, ko ga date ob določeni uri na pol metra vrvice in greste z njin po mestnem pločniku na sprehod, kjer se vedno na istem vogalu polula in pokaka. Eno veliko sranje.

Imamo nemško ovčarko. Od malega je navajena na pesjak. 1x v življenju sem jo ponoči prinesla v sobo in dala na posteljo zraven mene…ne ni se ulegla in zadovoljna zaspala ampak je stala na robu postelje gledala dol in cvilila. Mogla sem jo nesti nazaj ven na njen prostor. Zdi se mi čisto zadovoljna ko se lahko cel dan sprehaja po dvorišču v družbi nekaj muc. Nevem zakaj bi bila hoja na vrvici dosti bolj zadovoljiva in ležanje v dnevni sobi ???

Smo pa dosti zunaj in se ukvarjamo z njo. Ne kaže nobenih znakov napadalnosti. Je čistokrvna in brez papirjev. S super karakterjem in brez problemov.
Tdi prejšnja ni imela papirjev, niti nevem koliko je bila čistokrvna, ni imela težav s kolki, kar pa jih je mela sosedova in to že pri 3 letih, katera pa je imela vse možne papirje. Toliko o tem.

No, prav velko o psih ne veš, če se čudiš, da se mladič počuti nelagodno, če ga postaviš nekam visoko – v tvojem primeru postelja :p
Kako velik pesjak pa ima vaša psica, da je tako zelo svobodna? Ne vem, moje se šetajo po 90-ih kvadratih. In nimamo polmetrskih vrvic. Je pa res, da serjejo zunaj in ne živijo v posranem pesjaku.
O čistokrvnosti pa ne bi – le kako veš, če nimaš nobenih papirjev?

In kaj počne v pesjaku? Pa ne, da večinoma leži? Ammmm, res nekaj čisto drugega kot psi v stanovanju.

In upam, da nemara ne misliš, da je zaganjanje v ograjo pesjaka psom v užitek. Naj ti prišepnem, ni jim. Tudi niso narejeni za to, da bi bili 16 ur na dan na pozor in vsi nervozni lajajoč na neznance in mimoidoče pse. Nope.

Če bi jaz mojega psa dala stat na posteljo, bi bil tudi nervozen in mu ne bi bilo všeč, pa je že deset let v stanovanju. In zakaj si mnenja, da tisti v stanovanjih ne znamo hodit? In da so stanovanja samo v mestih? Ali da ljudje, ki imajo hiše, psov nimajo notri? Kje pobiraš take.
Živim na vasi in zelo veliko ljudi ima psa v hiši. No, tisti, ki psa nimajo za to, da jim na ketni cele dneve laja bogve zaradi česa že. Imajo vrtove, pa pse vseeno vozijo na sprehod. Nemogoče a ne.

No, jaz imam nekaj, kar bi lahko bilo čistokrvno, se pravi brez papirjev, in IMA probleme. Samo je iz zavetišča. Zaradi takih, kot si ti, ki propagirajo nerodovniško vzrejo (vsaj tiho bodi, če že nabavljaš take pse), se dogajajo grozovita mučenja živali, ampak najlažje se je delat, da je vse v redu. Ja, tudi zaradi takih, kot si ti, cveti preprodajanje psov in vzreja v nemogočih razmerah. Malo se zamisli nad sabo.

Samo to pes je žival, ki je ustvarjena za biti zunaj. Ljudje smo jo počlovečili in jih imamo zdaj že za torbice jih vozimo v vozičkih na sprehod, kar slabo mi ratuje, ko vidim to. Pes je bil miljone let odzunaj mi jih pa oblačimo v vse mogoče majčke hlačke nogavičke da se slučajno kdo ne prehladi zraven pa otrok skoraj nag hodi. No je pa vse odvisno od pasme od kod izhaja mislim da NO je z nemčije kjer poznajo tudi zime in je lahko odzunaj. Tisti, ki se ne strinjate s tem pač ga mejte doma. Jaz ne pravim da pes ne sme biti v hiši je pa lahko zunaj odvisno od pasme. To ne pomeni, da ga imaš tam priklenjenga in ga prideš enkrat na dan pogledat ampak ga moraš večkrat in ga tudi peljati na sprehode, ki niso dolgi samo, da se pes polula in pokaka ampak več s tem ima pes svojo kardelo ne s tem da spi pri tebi v postelji .

Mi poveš, prosim, na kakšen način si prišel do podatka, da pes kot tak obstaja na milijone let? Pa če nam razložiš zgodovino psa oz. objasniš, kako, zakaj in kdaj naj bi pes “nastal”, če ni v štartu vmešan človek. Aja, pa še to, od začetka interakcije med psom in človekom – v kolikšnem % naj bi psi bivali zunaj oz. ločeni od ljudi glede na to, zakaj in čemu se je začelo udomačevanje.

Starejšega psa tudi lahko naučimo osnove poslušnost brez težav.

Dan!
Najboljša obcija je hravška ali pa utipkaš podarim in v tisto okence napišeš nemški ovčar
in pa sej je vseeno kakšen bo pes važno je da je tvoj in da ga maš rad ne pa kakšne pasme je in kakšen je po videzu no hejt
lp

New Report

Close