Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Koliko stane nemški ovčar?

Koliko stane nemški ovčar?

Seveda da je. Nemški ovčar je zelo primeren za družinskega psa.

Do sedaj sem imel tri ovčarje, in zanimivo nobeden ni hotel biti dolgo v hiši, seveda sem naredil res velik pesjak in kočo s predprostorom in izoliranim prostorom za spanje, ampak najraje so ležali pred garažo ali pred vhodom , pesjak je bil vedno odprt tako, da so se prosto gibali po ograjenem velikem vrtu .
Sedaj imam Labradorko , no ta je pa v hiši , spi v hodniku , drugače pa se prosto giblje po prostorih razen v zgorne prostore ne gre, dlake seveda so tako, da se sesa vsak dan.

Seveda da je. Nemški ovčar je zelo primeren za družinskega psa.[/quote]
Mislim, da tole ne bo držalo, sicer ima kar visok prag vzdržljivosti ali tolerance ampak v večini primerov do gospodarja, je pa res, da je vse odvisno od dresure in socializiranosti psa.

Mislim, da tole ne bo držalo, sicer ima kar visok prag vzdržljivosti ali tolerance ampak v večini primerov do gospodarja, je pa res, da je vse odvisno od dresure in socializiranosti psa.[/quote]

Za razliko od drugih pasm ali kako?

vsem tistim ki ste me kritizirali. Tole sem prebral na wikipediji: “Psi te pasme so najraje na prostem. Idealno je, če imajo na voljo velik vrt .
Prilagodijo pa se tudi življenju v omejenem stanovanju, samo da so blizu svojemu
gospodarju.”

Tudi na drugih spletnih straneh je pisalo zelo podobno.

Torej nemškim ovčarjem zunaj v dobro urejenem pesjaku ni hudega.

Mislim, da tole ne bo držalo, sicer ima kar visok prag vzdržljivosti ali tolerance ampak v večini primerov do gospodarja, je pa res, da je vse odvisno od dresure in socializiranosti psa.[/quote]

Za razliko od drugih pasm ali kako?[/quote]
No zanimivo je, da največ ugrizov beležijo od ene od najbolj priljubljenih pasm, Zlati prinašalec je bila pasma, pri kateri so v letu 2010 zabeležili največ ugrizov , moram reč, da sem bil res presenečen .
ps.
Nemški ovčar je obramben oz. napadelni pes in mu je tak karakter zapisan v genih, ampak kot sem že rekel, odvisno od dresure in socializacije .

Mi smo kupili “policijskega psa”, resda je bil zdresiran vendar ubogal je enako nič, ker ni bil nihče od nas njegov alfa vodja (kot vodnik v policiji) zato se je bolj ali manj obnašal po svoje. Po 1 mesecu je pobegnil, čez 14 dni smo ga najdli v zavetišču, kjer so nas opozorili na težave s kolki, po veterinarskem pregledu je ugotovil prirojeno napako, ki je ni bilo mogoče pozdraviti. Še nekaj časa smo mu lajšali bolečine, potem pa smo se odločili za uspavanje- preden nas napadete… psa smo obiskovali na Gmajnicah (kjer ima Policija sedež) 2 meseca preden smo ga pripeljali domov, opravili smo tudi “spoznavni tečaj”, vendar pes ni bil primeren družinski sopotnik.
Čez ca 1 leto smo v Škofji Loki (g in ga. Kuhar) kupili samčka NO z vsemi papirji, čipiranega, razglistenega in z opravljenim prvim cepljenjem. Pes je samo zunaj, v pesjaku, oz. je spuščen niti ne kaže želje po vstopu v stanovanje. Največ kar je spi pozimi v garaži.
Je čudovit družinski pes, zelo miren, potrpežljiv z otroci (imam 2 – stara 4 in 5 let), je njun konjiček, “otrok” in nogometni partner.
Odličen čuvaj. Cena je bila 500 €.

Za razliko od drugih pasm ali kako?[/quote]
No zanimivo je, da največ ugrizov beležijo od ene od najbolj priljubljenih pasm, Zlati prinašalec je bila pasma, pri kateri so v letu 2010 zabeležili največ ugrizov , moram reč, da sem bil res presenečen .
ps.
Nemški ovčar je obramben oz. napadelni pes in mu je tak karakter zapisan v genih, ampak kot sem že rekel, odvisno od dresure in socializacije .[/quote]

NO ni obramben, niti napadalen pes, alo. Pa si ti sploh vsaj prebral kak opis te pasme? In evo, si našel podatek o ugrizih – glede na razširjenost NO pri nas bi ti že to moralo dati malo misliti, a ne.

Po branju forumov sem prišel do ugotovitve da je to zato, ker je ogromno mešancev ki videz povzamejo po NO in zato ker ljudje ne poznajo psov, dostikrat okrivijo nemške ovčarje.

niti ne. najprej mora biti odrasla oseba, ki se bo dosti časa s psom ukvarjala in ga primerno socializirala, šolala itd. so pametni psil vendar rabijo svojega vodjo. da bi otroku kupili tega psa, to pa ne. ker je prvič pes zelo močan in ga otroci enostavno ne bi mogli zadržati pa tudi nimajo tiste potrebne avtoritete.

ps.
Nemški ovčar je obramben oz. napadelni pes in mu je tak karakter zapisan v genih, ampak kot sem že rekel, odvisno od dresure in socializacije .[/quote]

NO ni obramben, niti napadalen pes, alo. Pa si ti sploh vsaj prebral kak opis te pasme? In evo, si našel podatek o ugrizih – glede na razširjenost NO pri nas bi ti že to moralo dati malo misliti, a ne.[/quote]
Pse imam že 40 let , tako , da vem kakšen je pes brez, da bi bral razne pametne analize pasme, ovčar je obrambni oz. napadalni pes, in je poleg Rotvajlerja, Dobermana, Belgijskega ovčarja najbolj razširjena pasma pri policiji in vojski, zakaj že??? mislim da ne zato, ker je mucek, in kot sem že napisal, važno je kako je zdresiran , ampak v genih ima kar ima !!
Nikoli nisem imel psa na ketni, sam sem jih vzagal , vsi so bili socializirani in tudi jaz sem recimo, sprehajalcu ki je zastal , ko me je zagledal s spuščenim psom rekel, ne, ne, brez skrbi ne bo nič naredil, tudi , ko so prišli obiski, sem govoril , kar naprej stopite je miren , samo pri miru ga pustite, saj veste pes ima kosmata ušesa , to sem rekel iz preventive, da ne bi preveč rinili vanj , in potem je mrcina kosmata ugriznil poštarja , iz čistega mira, tako kot stokrat do tedaj se je pripeljal s mopedom, stopil dol, in hotel dati pošto v nabiralnik, bil sem na dvorišču in se s poštarjem pozdravil, pes pa hop za nogo ne veliko ampak 2 šiva je dobil ( ne pes ) , tako, da geni so pač kakršni so !!

Sicer je že par let odkar smo imeli nemške ovčarje, ampak mi smo imeli vedno kratkodlake, ki so bivali zunaj z dostopom v garažo. Ti psi imajo podlanko,zato jih zunaj ne zebe in bivanje v hiši/stanovanje ni pogoj.
Če se odločite za nemškega ovčarja je zelo pomembno,da ima zdrave kolke (zdaj mora vzreditelj rodovniških mladičev pred oddajo slikati kolke), pa da ga takoj začnete šolati. Potem pa NUJNO vsak dan vsaj 2 daljša sprehoda, seveda pa jih lahko izšolaš tudi za agility, frizbi, psa reševalca ipd, ampak če psa ne boste sprehajali bo ponorel…
Glede vodljivosti- nemški ovčar je,če se ga od malega šola super pes, jaz sem pri 10h brez skrbi peljala 2 psički hkrati na sprehod brez skrbi,da bi meni ali komu drugemo kaj naredili, ta pes tudi nima lovskega nagona, zato če je sprehajan ne bo napadal drugih živali.

Za vse tiste,ki se sprašujete zakaj imamo nekateri pse,če ne smejo v hišo pa- vsak se sam odloči v katere prostore ima pes vstop in v katere ne, to da ni z nami v bivalnih prostorih pa še zdaleč ne pomeni,da se ga zanemarja in je osamljen. Mi smo, sploh v lepih dnevih večji del dneva zunaj s psi, v dežju in slabem vremenu se vsi trije skrijejo v garažo, kurilnico, izjemoma pa imajo vstop tudi v dnevno sobo.

niti ne. najprej mora biti odrasla oseba, ki se bo dosti časa s psom ukvarjala in ga primerno socializirala, šolala itd. so pametni psil vendar rabijo svojega vodjo. da bi otroku kupili tega psa, to pa ne. ker je prvič pes zelo močan in ga otroci enostavno ne bi mogli zadržati pa tudi nimajo tiste potrebne avtoritete.[/quote]

Koliko traparij boste še natresli tukaj gor. Za otroke kot samostojne gospodarje itak ni primeren čisto noben pes, niti čivava ali katera koli druga majhna pasma ne. In tudi čivavo je treba vzgajati, sicer iz nje nastane zoprna, nepredvidljiva žival, na srečo majhna, da vsaj ne more narediti večje škode.

NO ni obramben, niti napadalen pes, alo. Pa si ti sploh vsaj prebral kak opis te pasme? In evo, si našel podatek o ugrizih – glede na razširjenost NO pri nas bi ti že to moralo dati malo misliti, a ne.[/quote]
Pse imam že 40 let , tako , da vem kakšen je pes brez, da bi bral razne pametne analize pasme, ovčar je obrambni oz. napadalni pes, in je poleg Rotvajlerja, Dobermana, Belgijskega ovčarja najbolj razširjena pasma pri policiji in vojski, zakaj že??? mislim da ne zato, ker je mucek, in kot sem že napisal, važno je kako je zdresiran , ampak v genih ima kar ima !!
Nikoli nisem imel psa na ketni, sam sem jih vzagal , vsi so bili socializirani in tudi jaz sem recimo, sprehajalcu ki je zastal , ko me je zagledal s spuščenim psom rekel, ne, ne, brez skrbi ne bo nič naredil, tudi , ko so prišli obiski, sem govoril , kar naprej stopite je miren , samo pri miru ga pustite, saj veste pes ima kosmata ušesa , to sem rekel iz preventive, da ne bi preveč rinili vanj , in potem je mrcina kosmata ugriznil poštarja , iz čistega mira, tako kot stokrat do tedaj se je pripeljal s mopedom, stopil dol, in hotel dati pošto v nabiralnik, bil sem na dvorišču in se s poštarjem pozdravil, pes pa hop za nogo ne veliko ampak 2 šiva je dobil ( ne pes ) , tako, da geni so pač kakršni so !![/quote]

Mogoče pa samo ti nečesa ne obvladaš tako dobro, kot si domišljaš.

Najprej bi svetovala, da si malo več preberete o psih, spoznate lastnike… Zdajle bo tudi razstava v Ljubljani, kjer si boste pse lahko ogledali in se pogovorili z več lastniki.
Pravim zato, ker mi ni čisto jasno, zakaj hočete določeno pasmo…
Glede kratkodlakih in dolgodlakih NO – dolgodlaki se “zgodijo”, je pa to napaka.
Koliko so pa stari otroci?

niti ne. najprej mora biti odrasla oseba, ki se bo dosti časa s psom ukvarjala in ga primerno socializirala, šolala itd. so pametni psil vendar rabijo svojega vodjo. da bi otroku kupili tega psa, to pa ne. ker je prvič pes zelo močan in ga otroci enostavno ne bi mogli zadržati pa tudi nimajo tiste potrebne avtoritete.[/quote]

Koliko traparij boste še natresli tukaj gor. Za otroke kot samostojne gospodarje itak ni primeren čisto noben pes, niti čivava ali katera koli druga majhna pasma ne. In tudi čivavo je treba vzgajati, sicer iz nje nastane zoprna, nepredvidljiva žival, na srečo majhna, da vsaj ne more narediti večje škode.[/quote]

ti pa ne veš veliko o psih, kajne? čivave so zelo zoprni psi, ki se otrokom, starejšim, tistim ki bi imeli prvega sploh ne priporočajo. prav tako kar nekaj majhnih psov, za katere ljudje mislijo da bo manj dela, da bodo manj zoprne itd kot malo večji pes.

pa ti veš koliko staršev otrokom kupi psa za božič-rojstni dan, pa sploh niso pripravljeni (ne otrok, sploh pa ne starši) na tako veliko odgovornost.
sem pa mnenja, da pa lahko pes primernega otroka (in posledično družino, kjer pes ne bo cel dan sam) nauči odgovornosti. sploh pa otrok pridobi prijatelja.

9, 14, 15, 20.

Mislim da bi 15 in 20 letnik bila sposobna paziti na psa. Sploh ker ima 20 letnik avto in denar da psa vozi v šolo.
A se da dobiti kakšen link od te razstave?

Vidim da so mi “taglavni” temo premaknili. Sploh nisem vedel da tukaj obstaja tudi forum o živalih.
Torej, ali mi lahko nekdo pove približno koliko stane mladič nemškega ovčarja z rodovnikom?

Najbolje, da se pozanimaš pri različnih vzrediteljih. Lahko pogledaš na spletno stran od KZS ali jih kar pokličeš. Pri njih lahko dobiš informacije o tem, kdaj kje pričakujejo legla in ostalo. Potem, ko si narediš nek izbor vzrediteljev, ki so ti všeč, pa lahko njih kontaktiraš. Odgovorni vzreditelji, ki imajo res radi pse, veliko vedo o pasmi … ti bodo z veseljem svetovali in pomagali. 😉 Lahko se seveda dogovoriš tudi za obisk pri njih in tako naprej. 😉 Pa razstave so dober kraj, kjer na kupu lahko spoznaš veliko razčičnih psov in vzrediteljev.

Cene so pa tudi pri rodovniških zelo različne. Začne se tam nekje nad 500 evrov. Tudi rodovniški psi se med seboj razlikujejo. Eni so primerni za nadaljno vzrejo, razstavljanje … Torej so res tisti “popolni” predstavniki NO. Potem imaš pa še pet quality pse. To so tisti, ki imajo recimo čisto minimalne napake. Gre npr. za malenkost prekratko/predolgo dlako, položaj ušes, obliko glave ali kaj v tem smislu. Teh psov se ne sme pariti in niso za razstavljanje, so pa vseeno NO z rodovnikom, pregledanimi predniki in vse to. Ti so malo cenejši. Za hišne ljubjenčke so ravnotako super, v kolikor pa bi želeli psa tudi razstavljati, pariti … potrebuje vzrejno kvaliteto. 😉

Razstava:
http://www.kinoloska-zveza.si/sl/razstave/

Drugače so pa tole aktualna legla:

NEMŠKI OVČAR – DOLGODLAKI
Mano Mena Burgi, 2/1 Gaja Dromax 2/I 27.11.2011 Vladimir Drol, Sovra 3, 4226 Žiri 031 647 591

NEMŠKI OVČAR
Riki Starođurđevački, 4/I Nita Ledmegy, 2/II 31.10.2011 Peter Jager, Kotel 2, 1385 Nova vas 041 347 200
Apolon iz Devc, 2/I Ass Vom Speedteam Bodensee, 2/I 23.12.2011 Gabrijel Ogrinc, Pri Pošti 3, 8333 Semič 040 888 031
Hunk von Bad – Boll, KK1 Sienna von Media, 4/1 1.1.2012 Dušan Lukač, Koroška 79a, 9000 Murska Sobota
Hunk von Bad – Boll, KK1 Marinka pod Cenerska, KKL1 12.1.2012 Franc Kokaš, Vanča vas 69, 9251 Tišina 041 212 198
Sony del Colli Storici, KKL 1 Tama von Media, 2/1 14.10.2011 Dino Božič, S. Allende 5, 6311 Jagodje 041 204 085
Nero Zlatolični, I Nicka Zlatolična, I 3.8.2011 Dušan Travnikar, Orešje 27, 2250 Ptuj, 031 528 105
Ohio vom Lasta L, KKL1 Ulli Vom Hawelkaweg, KKL1 17.12.2011 Ljubo Gorjup, Štanjel 145, 6222 Štanjel 041 345 201

p.s. Ker me NO-ji ne zanimajo, ne sledim spremembam. Kako je torej s temi dolgodlakimi trenutno? Ve kdo?

New Report

Close