Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Koliko stane mnenje arhitekta?

Koliko stane mnenje arhitekta?

V nekaj letih bi z možem rada naredila na hiši manjši prizidek, svoj vhod in balkon, malo večji poseg v hišo torej. Nimava pojma, kako se zadeve lotit, nekaj imava našparano, verjetno bova vzela tudi malo večji kredit. Zanima me, koliko približno stane izris pri arhitektu, če ne gre za celo hišo? Kam lahko pogledam, na koga se obrnem. Preden se bomo dejansko tega lotili, moram vsaj približno vedeti, koliko bo stvar stala, saj ne točno, ampak tam, na 5, 10.000 € natančno, da vsaj vem, koliko kredita bo treba vzeti.
Hvala.

Okrog 40 eurov je ponavadi ura arhitektovega dela.

Hvala, a pa ti naredi najprej kako informativno, bolj skicirano varianto z oceno finančnega vložka?

težko ti mi povemo koliko bi to stalo. odvisno od velikosti prizidka, potreb po izkopu ipd.

poleg tega, ko se gre o gradnji, je veliko tudi odvisno od vajinega okusa. pri gradnji je lahko meja le nebo…odvisno kok si zmišljujeta in kako zelo zahtevna sta…

Glej, če želiš ti dam kontakt arhitekta, ki je nam naredil podoben načrt. Smo bili zelo zadovoljni z njegovim delom, odnosom… vsem!

Če želiš, pusti mail, pa ti pošljem njegov kontakt. Pa ga pokliči, vprašaj… Bo najlaže tako.

Evo, jaz imam dokaj svežo izkušnjo.

Projekt pritlični enostavni prizidek k obstoječi hiši, področje Obala, velikost prizidka 30 kvm, mansardna streha s par strešnimi okni, nekaj oken in panoramsko okno (izhod na vrt).
Delo geodetov 500 eur
Delo arhitekta 2.500 eur
Predviden strošek gradnje do zaključne gradbene faze (torej do trenutka ko prineseš pohištvo) cca 30.000 EUR.

Bi še pripisala, da gre za projekt brez posebnih inštalacij (voda, sanitarije, ipd) pač pa samo elektrika in centralno ogrevanje, vendar z zelo enostavnim postopkom, ker bi oboje povlekli seveda iz obstoječe hiše.
Šlo bi pa za jedilnico in dnevno sobo.

Kanjina, bi prosila za kontakt, ja, lahko na mail: krfjolca@yahoo.com

Pri nas ne bi šlo za klasičen prizidek, v bistvu bomo “razširili navzdol” – pod dnevno sobo in spalnico je namreč garaža od (bivšega) kamiona, v kateri bi morali narediti plato, zazidati velika okna in garažna vrata in vstaviti manjša okna, prag ter vrata, zvrtati luknjo v obstoječo dnevno sobo in narediti stopnice. Ne vem, če si predstavljate, v bistvu bi iz zdajšnje garaže naredili dnevni prostor na način galerije – spodaj vhod, potem pa manjše stopničke do plate, ki bi obsegala polovico garaže. In potem še manjši balkonček na nasprotno stran od vhoda.
Tudi pri nas posebnih inštalacij ne bi bilo, skrbi me edino, kako bomo naredili luknjo v strop brez da bi razkopali celo stanovanje – imamo namreč talno ogrevanje.

Od kod pa ste, da ti ne pošiljam kontakta z drugega konca Slovenije…
Možakar je iz Ljubljane.

Iz Kranja – Ljubljana bo torej OK.
Hvala.

Pošljem. 🙂

New Report

Close