Najdi forum

Koliko stane ločitev oz.ločitveni papirji?

Je kaj odvisno od premoženja, ki ga imata, ali od česa drugega?

Lp

sama zadeva je v veliki meri odvisna od premoženja…..v najinem primeru ga ni bilo,tako da je ločitev znesla cca.70.000,00.
Srečno!

***Prijateljstvo ne nadomesti ljubezni,...toda če je iskreno,...je vredno polovico nje!!!!!!***

koliko stanejo locitveni papirji danes,,,

Mene je taksa za nesporazumno ločitev stala 67 EUR. Stroški pri notarju ob podpisu sporazuma ob delitvi premoženja pa 126 EUR. Sama ločitev še ne vem koliko bo stala, se pa stroški ob razvezi na koncu postopka razdelijo na pol.

Stroški takse za nesporazumno razvezo so bili 67 EUR. Stroški notarskega sporazuma ob sporazumni delitvi premoženja pa so bili 126 EUR. Sami sodni in odvetniški stroški se na koncu razveznega postopka razdelijo na pol, ne glede na to, kdo jih plačuje.

Kako si pa vložila to vlogo za nesporazumno ločitev – sama ali preko odvetnika? In zakaj sta potem še delala sporazum pri notarju – a ne razdeli potem to sodišče oz. na mediaciji?

Tega pa nekak ne razumem. Na sodišče daš vlogo za NESPORAZUMNO ločitev, potem pa pri notarju narediš SPORAZUMNO ločitev.

Iz svojih izkušenj lahko povem, da sem imel vse stroške z ločitvijo cca 100 EUR.
40 EUR je bil obrazec iz interneta za nesporazumno ločitev, ter nato še 66 EUR kolekov na sodišču. Delitev premoženja se lahko opravi hkrati na sodišču, ampak moraš imet s sabo vse dokumente (posestni list za nepremičnine, pa še kakšno dokazilo o lastništvu premičnin, ki hočeš da se delijo ob ločitvi), potem pa sodnik tudi delitev premoženja zapiše v sodbo.

Kar se tiče premoženja pa sva se prej seveda dogovorila (to priporočam vsem). Notar pa ima svojo tarifo glede na vrednost premoženja, ki se deli. Če pa se sama dogovorita glede delitve pa je stvar cenejša, sploh če je premoženje večje vrednosti.

Ponovno samski: zanima me glede tistega obrazca za tožbo – si še kaj dodal ali oddal to, kar je avtomatsko nastalo?
Predvsem me zanima, če si že v tožbo dodal, da želita delit tudi premoženje?
Kdaj si povedal, da želita delit premoženje?
koliko obravnav je bilo na sodišču? Oz. z mediatorjem? Kako sploh to zgleda?

Vse skupaj sprašujem za primer, ko gre ločitev preko tožbe, ampak se oba strinjata z vsebino in sta v naprej dogovorjena glede otrok, premoženja….

Oddal sem samo tisto, kar se je generiralo avtomatsko.
V tožbo nisem dodal ničesar glede delitve premoženja, sem pa na obravnavi sodniku omenil in je rekel, da lahko kar zapišemo v sodbo, pod pogojem, da imam s sabo potrebne dokumente glede premoženja (posestni list, ….), ki bi se delilo. Tako da moraš samo s sabo imeti vse dokumente (bolje več kot da ti kaj manjka) in se da na obravnavi vse urediti.
Sem se pa pozanimal pri kolegu (odvetnik) in je rekel, da ni problema tudi kasneje narediti pogodbo o delitvi premoženja (na podlagi sodbe o razvezi), cena cca. 100-200 EUR, je pa oproščeno dajatev državi zaradi razveze (njegova obrazložitev).
Obravnava je bila samo ena in sicer na sodišču, ker na sodišču v KK v času moje ločitve niso imeli mediacije. Po informacijah iz sodišča v KK, naj bi ob času vložitve mediacija bila možna samo v LJ.

Glede na to, da imaš otroke, bo potreben še sestanek na CSD, kjer vaju bodo poskusili še nekako prepričati, da bi ostala skupaj. Najin sestanek je trajal vse skupaj 30 min. V tem času se je tudi že naredil zapisnik in podpisal. Trajalo je samo toliko časa, ker je delavka na CSD že vedela, da se nisem več pripravljen pogovarjati, da bi ostala skupaj.

Evo nekaj iz moje strani, kako je potekala ločitev. Tožba za ločitev na sodišlu je bila vložena sredi junija, sestanek na CSD v drugi polovici julija (delavka na CSD je bila vmes na dopustu), obravnava na sodišču konec septembra (sodne počitnice).

POZDRAVLJENI!

Sem v ločitvenem postopku in imam težave za delitev premoženja,bivša me ne želi isplačati
pa me zanima koliko stane tožba za delitev ker moj odvetnik zahteva od mene 500,00€ za tožbo

hvala in lep pozdrav

Miško, se bojim, da je to šele začetek stroškov.

Kako daleč sta v ločitvenem postopku? Pozanima se za možnost mediacije na sodišču – če poveš, na katerem sodišču imata obravnave, ti bo morda kdo znal povedati, ali imajo tam tudi mediacijo. Včasih se zakonca uspeta dogovoriti že tam.
Zavedaj se, da so tožbe za delitev premoženja načeloma dolgotrajne in drage.

Miško, delitev premoženja ni lih čist poceni, tko od ene par jurčkov naprej pa vse do nekaj deset jurčkov, evrčkov namreč…Vsakokrat, ko podaš tožbo ali pritožbio plačaš kakega jurja odvetniku pa še dodatnega za takso. Potem te stane vsaka obravnavaa li vloga vsaj 250E… Tko da ne vem al tvoj odvetnik dela s popustom al kako,d a hoče met samo 500E za tožbo….
Je pa res,da se vsi ti stroški zaradi obupne nebruzine sodišča porazdelijo na mnogo mnogo let ali celo destletij, tko da se da sprot zaslužit, ni blema.

Pozdravljeni

Prosila bi vas za nasvet kakoje najceneje priti do ločitve. Bila sem v izvenzakonski vezi šest let,ustvarjala sva si pri moji stari mami vendar ni nič mojega. Hvala za nasvet

Sta bila poročena? Če gre za zunajzakonsko zvezo, potem tu ni ločitve, preprosto gresta narazen… Morda bo tole kaj pomagalo http://www.informiran.si/portal.aspx?content=razpad-zunajzakonske-zveze&showMenu=1&showRightFrame=1

Če nista bila poročena, potem ni ločitve. Če imata otroke se najprej na CSD dogovorite glede stikov in preživnine, kjer se napiše zapisnik. Potem zapisnik priložiš k Predlogu za izdajo sklepa za dodelitev mladoletnih otrok v vzgojo in varstvo ter določitev višine preživnine in vse skupaj pošlješ na Okrožno sodišče… To je to, napisano iz prve roke… in potem čakaš, da te pozovejo na končno obravnavo.

Z možem sva v ločitvenem postopku. Morda kdo ve kako je pri delitvi premoženja, če imaš notarski sporazum – ali se plača kak davek oz. kakšni so stroški na sodišču?

Če se bosta ločila sporazumno, potem morata imeti notarski sporazum o delitvi premoženja. V večini primerov je to tudi glavni strošek. Ko imata ta sporazum (če imata skupne otroke je pametno v ta sporazum vključit tudi kako bo z otroci po ločitvi, lahko pa je tudi ločen sporazum), potrebujeta še predlog za sporazumno razvezo oz. ločitev (tule ga lahko izdelata za 40€: http://www.informiran.si/survey.aspx?docID=848) in vse skupaj pošljeta na sodišče. Tam plačata še sodno takso 66€. To je to.

Je pa na tem linku pdf priročnik, kjer je bolj podrobno opisano: http://www.informiran.si/portal.aspx?content=kako%20do%20razveze%20zakonske%20zveze&showMenu=1&showRightFrame=1

New Report

Close