koliko imate otroškega dodatka?
[code]
[code]
evo, moji socialni transferi enostarševska družina, en otrok+mati
125e otroški
360e socialna
190e štipendija
140e subvencija najemnine ( neprofitno stanovanje, staro 2 leti)
vrtec brezplačno ( en otrok )
2 krat letno 500e izredne socialne ( 2 člana gospodnijstva)
pa še paketi na RK ( vrednost okrog 50e mesečno)
evo, da razložim…125 otroški en otrok, to drži, 362 DSP če smo natančni ( 221 ena oseba, 65 e otrok, 65 e dodatek za enostarševsko-preživnine ni ker ni izterljiva, do teh 65e iz jamstvenga preživninskega sklada pa še nisem upravičena tako da pač dobim tukaj zraven. 190 štipendija je za mene, otrok ima 3 leta, ampak ker sem brez zaposlitve, status študenta in starejša od 26 jo pač dobim. Zararadi uspeha je sicer malce višja. Za izredno je tako, pač odobrena je glede na višino položnic ki jih prilagam,dvakrat letno lahko daš vlogo, kar se tiče paketa pa nisem nikol računala v koliki vrednosti je, pač okvirno 50e glede na to da je v paketu 2 veza mleka+ostalo.
evo, moji socialni transferi enostarševska družina, en otrok+mati
125e otroški
360e socialna
190e štipendija
140e subvencija najemnine ( neprofitno stanovanje, staro 2 leti)
vrtec brezplačno ( en otrok )
2 krat letno 500e izredne socialne ( 2 člana gospodnijstva)
pa še paketi na RK ( vrednost okrog 50e mesečno)
evo, da razložim…124,25 otroški en otrok, to drži, 367,25 DSP če smo natančni ( 229,53 ena oseba, 68,86e otrok, 68,86e dodatek za enostarševsko-preživnine ni, ker ni izterljiva, do teh 65e iz jamstvenega preživninskega sklada pa še nisem upravičena, tako, da pač dobim tukaj zraven. 190,60 štipendije je za mene, otrok ima 3 leta, ampak ker sem brez zaposlitve, imam status študenta in sem starejša od 26. let (torej me starši niso več dolžni preživljat, ne glede na status ) jo pač dobim. Zaradi uspeha je sicer malce višja. Za izredno je tako, pač odobrena je glede na višino položnic ki jih prilagam, ponavadi dam enkrat letno, odobri mi 550e, predvidevam torej da je znesek dvakrat tolikšen, če lahko vlogo vložiš dvakrat letno. Kaj se tiče pa paketa ,nisem nikoli računala v koliki vrednosti je, pač okvirno 50e, glede na to da v paketu 2 veza mleka, vez moke+ostalo. Tudi ne hodim po njega redno, pač, zopet predvidevam, da so paketi vsak mesec nekje isti.
Pa da ne bo pomote, menjam z vsako, ki ima redno službo pa četudi minimalno plačo. Mišljenje, da je takim, kot sem jaz rožnato, je čisto zgrešeno. Ampak je dejstvo,rednih služb ni,vez nimam, prej nasprotno, občasno delo se sicer vedno najde, pa vedar redna služba je le drugo.
In koliko kreditov zraven?
324,05 € otroških dodatkov ima družina s tremi otroki, ki pade v 2. dohodkovni razred – to pomeni, da imajo dohodkov na družinskega člana med 215,84 in 359,74 € ali oba starša skupaj med 1.079,20 in 1.798,70 €.
377,22 € otroških dodatkov pa ima družina s tremi otroki, ki pade v 1. dohodkovni razred – torej manj kot 1.079,20 € mesečnega dohodka.
Moja 2 otroka imata 125,78 € otroških dodatkov (zaradi 4. dohodkovnega razreda).
Sama si lahko izračunaš koliko ti pripada