Najdi forum

Pozdavljeni!

Ali mi lahko razložite, čemu se uporabljajo rablete KLOMIFEN?

Hvala

Za sproženje ovulacije pri ženskah, ki spontanih ovulacij nimajo, imajo pa vse drugo normalno (maternico, jajcevode, plodnega partnerja). Najpogostejši razlog za uporabo klomifena je sindrom PCO.

Pozdravljeni!

Nahajam se v zelo nenavadni situaciji, zato bi vas prosila za nasvet oz. pojasnilo nekaterih stvari.

Imam dva otroka (13 in 14 let). Ginekološke preglede opravljam redno ( vsakih šest mes. do enega leta) in nimam težav. Želim si še enega otroka, vendar ne z istim partnerjem. Sem v ločitvenem postopku. Sedanjemu partnerju so s spermiogramom ugotovili, da ima zelo majhno število (slabo gibljivih) semenčic (2-3). Spolne odnose imava redne – 2 leti. Vedno tudi takrat, ko naj bi jih “mogla” imeti. Glede na to, da sem stara 37 let in partner dve leti starejši nama se kar malo mudi oz. bi čimprej rada vse naredila, da bi imela otroka. Zanima me, ali imam v sedanji situaciji (ker še nisem ločena) sploh možnost, da se prijavim na pregled, ali je možno, da opravim vse preglede, ki so potrebni pred tem oziroma ali bi mi sploh bila dovoljena umetna oploditev. Če se lahko, kam naj pokličem in ali obstaja pri nas kakšna zasebna ambulanta za takšno zdravljenje oziroma možnost, da kot samoplačnik prej prideš na vrsto.

Hvala za odgovor!

Priznam, da sem v tem pogledu “prevprašan” in ne vem zadovoljivega odgovora. Pokličite na ginekološko kliniko in informativno povprašajte katerega od zdravnikov z oddelka za zdravljenje neplodnosti. Sicer pa se v Postojnski porodnišnici predvsem samoplačniško ukvarjajo z vsemi dovoljenimi oblikami pomoči parom, ki so neplodni zato lahko povprašate tudi tam.

New Report

Close