kje kupiti čeveljčke za dojenčka
Pikadili, vse lepo in prav, kar se tiče tega, da je otrok bolj težko v nogavicah v vozičku sredi zime, sploh, če se samostojno postavlja na nogice in želi to počet februarja sredi parka. Se strinjam.
Tud pod razno pa ne držita zadnji dve trditvi v temle tvojem postu, kvečjemu je ravno obratno. Otrok ne rabi PRAV NOBENE opore, ko se ući hodit, pač pa mora občutiti tla neposredno preko čimvečje površine stopal. Zarad čevljev tud pod razno ne bo prej shodil!!!!!! Čevlji so izključno zaščita pred mrazom.
Pa da se ne spuščam v debato o tem, da prehladi in smrkavi noski ne prihajajo od vetra in od prepiha in od mrzlih tal pa ne vem še česa. Zato, da zboliš, rabiš vir okužbe in povzročitelja okužbe. Pika amen. Zarad neobuvanja se ne da kar tako zbolet, no!
pikadili, pokaži mi 7-mesečnika, ki se sam, na lastnih nogah sredi zime po snegu sprehaja naokrog (voziček in vsa druga pomagala ne veljajo), pa ti dam takoj prav, da ga je treba obut v čevlje. Dokler ga ne vidim, pa ostajam pri svoji trditvi do konca in naprej 😉 in vztrajam, da se da otroka odlično zaščititi pred mrazom BREZ čevljev.
2letnik pa pač šiba po svojih lastnih nogah ure in ure po snegu in ga s 7-mes nikoli ne moreš primerjat. Nikoli!
Če sem nekulturna, ker ti povem neko dejstvo, ki negira tvoje mnenje, sem pač nekulturna, še vedno je trditi, da otrok v čevljih prej shodi kot bos, navadna neumnost. Verjemi vsaj strokovnjakom, če meni nočeš.
ne vem, kaj si ti predstavljaš pod čevlje. Mogoče rečemo čevlji, a ne mislimo tistih pravih trdih čevljev.
Vsaj jaz imam v mislih obuvala, ki so fino mehka, ala Robeez (za pozimi tisti škorenjčki z mucko), potem ima še en kup firm te mehke supergice od Adidask, do Geox, Pume, Bikembergic ipd… vse mehko, podloženo s frotirjem…nobene panike za noge.
Ok, otrok je lahko v nogavičkah, ampak meni tudi to ni. Za doma kul, a ko greš ven, se ga pač obuje v te prirejene čeveljčke. Pač enim (verjetno tebi) je to afnanje in stran metanje denarja, ampak vsi pač niso enakega mnenja, kar je dopustno, ne? Tudi vsi niso v enakem finančnem stanju in nekomu pač za otroške copatke “ala čeveljčke” ni noben problem odšteti 100 eur, prav tako kot zase ne 500 eur za čevlje in 100.000 eur za avto. Imamo pač različne ljudi, tudi forum ni samo domena enako razmišljujočih žensk in moških.
Sama rada otroka oblečem v lepe stvari, zate verjetno preseratorske, ampak meni prav dol visi, kaj si kdo misli. Sama se nikoli ne obregam ob druge ljudi, me ne zanima če imajo otroke v nogavicah, trenirkah ali samo bodijih. Kakor hočejo. Če jim to odgovarja, je ok. Meni ne. In če mi nekdo flanca da za male otroke čevlji niso primerni, to pač preslišim. Trdno sem prepričana da ene mehke adidaske ne bodo prav nič škodovale mojemu otroku.
se strinjam s skrbno…
pikadili – ne moreš neko prepričanje vsiljevat, če sama nimaš nobene izkušnje. če bi hodila vsak teden okorg fizioterapevtov, razvojnih zdravnikov in pediatrov bi vedela kaj ej za zdrav otrok otroka vredo. tako pa…žal ne veš…
skrbna- me veseli, da je vsaj nekdo na forumu, ki ve kaj je dobro za zdrav razvoj otroka
bistvo vsega ste (nalašč) spregledale in niti ne kregate se več, pač pa samo še dokazujete katera je bolj pametna.
avtorica vprašanja je povedala, da je otrok star 7 mesecev, da ga “več ne bo mogla obuvat samo v copatke” (pomeni, da ga ne obuva še v čeveljčke), da pa dolgo verjetno ne bo več tako. torej: ciciban, robeez, geox, adidas, kickers, chicco, naturino, ipd.
ve ste zašle v prepričevanje, kaj je bolj “natur”. ene zagovarjajo čeveljčke za ven. jaz se pri tem čisto strinjam. če gre otrok za nekaj uric ven, ga tisti čeveljčki ne bodo ne ubili, ne mu deformirali nogo. kvečjemu ga bodo zaščitili pred mrazom. če ima v vozičku nataknjene nogavice, čeveljčke ali škrniclje od kruha – se noga ne bo prav nič deformirala. pri vašem pričkanju gre samo zato, da se “natur” mamice rogate in zasmehujete druge mame, ki otrokom obujejo nekaj vrednega 50 eur. tega ne bi verjela, če ne bi doživela na lastni koži kako kolegice niso reagirale na supergice iz la scarpe, so pa zagnale vik in krik ko sem otroka obula v kickers za 75 eurov. to je čista fovšija. v supergicah iz la scarpe je blo vse ok, v kickersih pa so mi prale možgane
Pa saj niste normalne no, 45 postov prepucavanja na temo prvih otroških čevljev.
Pri tem, da sploh niste odgovorile na avtoričino vprašanje – kam naj gre kupit prve čevlje za otroka.
Torej, če čevljev ne najde v Kiku, ki velja za najcenešo štacuno, potem je verjetno nima smisla usmerjat v Chicco, Naturino in Kickers, ker ji bo 60 oz 80 EUR verjetno preveč. Turi Robeez verjetno ni njen cenovni razred.
Zato bi ji vsaj tiste, ki so vas polna usta, kako se vam zdi bedasto dat 50 EUR za otroške čevlje, blagovolile razkrit dobro varovano skrivnost, kje obuvate svoje otroke za na primer 30EUR.
Punca je spraševala izključno to.
Jaz sem posredovala link, kjer se da kupovat od 15 eur dalje.
Čevelj je zame čevelj – torej s trdnim podplatom, robez, pediped ipd so copatki, ki zgledajo kot čevlji, vsaj nekateri. Za koliko kdo kupuje, je stvar posameznika, jaz sem posredovala mnenje in priporočila stroke. Če kdo meni, da par mesečen otrok rabi čevlje za 100 eur, je to njegova stvar, meni osebno se zdi to navadna preserancija, ki nima z zdravjem niti s potrebami otroka popolnoma nič. Že tako so cene otr. stvari divje. Na osnovi lastnih izkušenj bi otroka, ki komaj stopica, pri 7 mes drugega tudi ne more, obula ali v plagiate robeza, ki jih dobiš od 1o eur dalje, samo usnjeni morajo bit, ne iz umetnih materialov. Druge pa po svoji pameti naredite.
hehe.. jaz vam sam povem, da sem v Tomas sportu zadnjič vidla krasne NIKE supergice – mehke kot jih priporoča vsak fizioterapevt, številke imajo že zelo majhne (ne vem pa koliko najmanjše), stanejo pa ‘samo’ 30€ kar se mi zdi kar ugodno, čeprav tudi sama v veliki večini otroka obuvam v čevlje še nižjega cenovnega razreda, edino moje merilo je – da so mehki, upogljivi in še enkrat mehki. firma?? – whatever!!
samo ne se potem drage mamice čudit, zakaj se otroci v osnovni šoli že obnašajo kot kakšni hudi strokovnjaki za znamke :((( – jej, kam gre ta svet??!!!
Lahko pa kupite preschoolians, jaz sem jih, sicer niso poceni, vendar pa mislim, da je to najmehkejši čevelj, kar jih je, dobi se jih v Avstriji; http://www.liebeskind-shop.at/, ali pa direktno iz Amerike, samo malo dlje traja (od 10 do 21 dni). http://preschoolians.com/.Imam tri otroke, in najmanjša 7 mesecev ima nogavičke, starejša dva 2,5 in 4 leta pa imata za doma nogavice z usnjenim podplatom. Za zunaj pa preschoolians, pediped in podobne.
Lep dan, M
ojojjojo sm se prou nasmejala ob branju teh postov….tale forum je pa res zanimiv,ena bolj pametna od druge….
avtorici prvotnega vprašanja : js te čis razumem sm čis nora na micene čevlejčke in jih ma moja pri dobrem letu že tolk kt js pri neki čez 20 🙂
to itak niso pravi čeveljčki z fajn podplatom ampak mal bolj fensi copatki.js sm jih kupila v sport2000 k majo prou adidaske mehke in so ful pocen pa kjut,pa ponaredke robeezk k so tut super! tko da se najde kr neki teh zadev…
za dražje in prave čevlje boste meli pa še čas…
kar se pa tiče ostalih…..vsaka nej s svoojim malčkom dela kar želi in ga obuva v kar hoče…al so to žaklji od kruha(hahhaha),al pa pač geox,nike in podobne znamke…in ste čis zašle iz prvotnega vpršanja in “zasmetile” temo s kreganjem…..
js svoji dajem na nogo od dragih do poceni čevljev ampak glavno je da so čevlji upogljivi,mehki in nikakkooooooor ne smejo met hribčka notr ker je to potuha malim nogicam.
pa LP
Joj kera debata :)))
Jaz sem mojemu dojenčku (3 mesece) kupila “športne copatke” v Kiku, so tako mehki kot zoken in še toplo mu je v njih. Res pa je, da jih je imel obute mogoče 3x na teden, ko sva kam šla, ampak to pa zato, ker so mi bili bolj komot, ko pa tisti štrikani debeli zokni navrh. Zdaj ko bo topleje, bo pa samo v zokenčkih oz. bos. Aja, za info, stali so 4€ in ni mi žal, da sem jih kupila.
A mi lahko kdo odgovori, zakaj se danes tako zelo iščejo napake v telesi zgradbi? Moja generacija ni poznala otropedskih čevljev pa hendlinga, pa nobeden ni kriplast. To mi res ni jasno …
In če ena hoče kupit čevlje je to njena stvar. Avtrica teme je lepo vprašala, kje naj dobi poceni čeveljce za dojenčka in primerni odgovori so, da poveste kraj, če ga veste, vsi ostali komentarji so bulšit in neko pametovanje. Če bo imela svojega otroka platfus, bo to njen in ne vaš problem. Tako me pa res raz****.
Na to temo so vse, kar je pametnega, povedale že moje predhodnice, ki se strinjajo s tem, da je za dojenčka najbolj zdravo biti bos, ampak komentirati izjave, o tem, da je bosonog dojenček nekaj “neumnega”, je pa čisto drugo in @pikadili sem odgovorila v “njenem” stilu.
Vidiš, zame je pa puhlo razpravljat o raznih ” in firmah” …da o cenah niti ne govorim.
Moje mnenje o tem kdaj in kakšni čeveljčki so primerni tukaj ni pomembno, ker o njem nihče ne sprašuje. Lahko pa svetujem čeveljčke Pedoodles http://www.zverinica.si/si/produkti/obutev_pedoodles/ceveljcki_prvi_koraki/ , s katerimi smo zelo zadovoljni.
jaz sem pa mojima malima dvema kupila hecne, luštne, vendar super mehke in ne pretirano drage čeveljčke na http://www.chebeltza.com. mala (ki drugače ne prenaša čevljev), jih z veseljem obuje, mali je pa ekstremno navdušen nad vezalkami svojih čeveljčkov in se ponavadi z njimi igra celo vožnjo, ko jo kam mahnemo!