Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Kisli refluks pri enomesečnem dojenčku

Kisli refluks pri enomesečnem dojenčku

Lep pozdrav!

Ugotovili smo, da ima naša dojenčica kisli refluks. Odklanjala je dojko in flaško še vedno odklanja, včasih že med hranjenjem med požirki začne jokati, ko podira kupček zajoče in kupčkov je ogromno, še nekaj časa po hranjenju. Poriva rokice v usta, hrope in večinoma po hranjenju neutolažljivo joka. Sicer ne poliva, če pa včasih priteče kaj ven iz ust, smrdi po kislem, ona pa je zelo nemirna.
Zdaj smo našli način kako ne zgublja na teži, vseeno pa je po vsakem hranjenju (če smo srečni, če ne pa že prej) jok, ki se ga komaj pomiri.

Zanima nas kaj je manjše zlo. Da gremo na preglede ali da pustimo da jo peče zgaga dokler nam jo uspe nahraniti in bo že enkrat to prerasla. Je ta kislina lahko nevarna zanjo in ali lahko kakšno zdravilo predpiše tudi pediater ali mora nujno na preglede in kakšni so? Ali sploh pošljejo na takšne preglede otroke ki pridobivajo na teži?

Hvala za vse odgovore

Refluks oz. vračanje kisle vsebine lahko močno poškoduje sluznico požiralnika, grla in žrela, tako da dilema ali opr5aviti pregled ali otroka pustiti trpeti, ni dilema.
Najprej seveda donbro podiranje kupčkov, potem antirefluskni položaj (dvignjeno, poglejte med lepljive teme), predvsem pa pri dojenem otroku svetujemo opustitev kravjega mleka iz prehrane matere, pri zalivanem otroku pa prehod na AR formulo.
Posvetujte se z vašo pediatrinjo, ki bo otroka sledila in po potrebi (glede na stopnjevanje težav) napotila dalje.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Ja k zdravniku, mi imamo kisli refluks, to je cela štala, kaj vam pa je, otrok trpi, pa še posledice ima lahko, hvala bogu da so vam tako hitro odkrili, prerasel – ja pa kaj še.

Najprej hvala za hitre odgovore.

simat: nihče ni govoril nič o obisku zdravnika, ker smo ga obiskali že 2x in enkrat hiteli sredi noči dežurnemu. Ne zdi se mi prav takšno napadanje, saj prvič: ne veš dovolj o našem primeru, da bi nas obsojal/a, drugiča pa: o preiskavah ne odločamo mi, ampak naš pediater, pri katerem pa smo že bili v zvezi s tem. Zanimalo me je le strokovno mnenje, ne pa soljenje pameti. Hvala vseeno.

Tanč – hvala za odgovor.

LP
Elozbati

Ja ne vem no, pa probaj ti jest eno leto, če te zgaga peče, pa upaj da boš prerasla.

New Report

Close