kengurujček babybjorn
Odločam se za nakup kengurujčka, pa ne vem katerega izbrati.
Nekaj sem gledala babybjorn, ampak jih je kar nekaj modelov.
Zanima me kateri je boljši, kateri ne, katerega imate ve, katerega priporočate.
Eni so sedaj v akciji v BC, ampak so iz sintetičnega materiala, pa ne vem kako se obnesejo.
Potem so eni s takega materiala, kot ena mreža, ki dihajo.
Potem so neki organic, baje so bolj naravni.
Eni so od 3 kg dalje, eni pa od 6, pa pol do večje teže. So bolj ojačani na hrbtu.
Katere priporočate.
hvala, natka.st
Jaz sem mojega kupila v Pikapolonici, ki ima zraven tudi ojačitev za glavico. Je pa tako, da se v kengurujčku otrok najbolje počuti takrat, ko že lahko sedi z oporo in se samostojno drži pokonci.
Tistih od 3 kg naprej sploh ne glej, ker dojenčkov ne moreš dati v kengurujčka. Jaz sem našega fantiča prvič nosila v njem, ko je bil star 4 mesece in pol.
Nobenega! Kenguru je za dojenčkov razvoj vse prej kot koristen in ga pediatri odsvetujejo. Če nimaš ravno ultra zdrave hrbtenice, tudi tebi ne bo čisto nič koristil. Če se nameravaš vpisati med mame, ki so prepričane, da morajo nujno otroka imeti ves čas navezanega nase, kupi raje sling, sicer pa je moje mnenje, da eno in ne drugo ni potrebno.
Se strinjam, da je sling dosti boljša odločitev oziroma izbira….
Poglej na http://www.da-da.si, imajo lepe in kvalitetne.
Mela kengurujčka od Chicco. Je bil tak model, da je lahko mali v njem na začetku tudi ležal. Rabila sem ga za to, ker opoldne peljem svojega psa samo lulat na travico za blok in mi vlačenje in sestavljanje vozička v ta namen vzame preveč časa. Nisem bila zadovoljna z modelom. Ležečega nisem nikoli noter dala, ker je prekomplicirano operiranje s tistimi pasovi, kasneje sem ga vsak dan uporabljala. Mali je bi v njem zelooo zadovoljen, jaz pa precej manj, ker si niti čevljev ne moreš tako zavezati, za kakšen sprehod okoli bloka / naselja je pa preveč neustrezna obremenitev. Me je še par dni potem hrbet bolel. Mojega dragega je pa zategovalo med lopaticami, kadar smo šli tako naokrog. Tako da sem ga striktno rabila samo za 5 minut, do trave in nazaj.
Ni ga čez slinge.
Priporočam: http://www.da-da.si./node/24
To kar je na da da niso slingi ampak trakovi, ker se zavežejo.
Sicer ti tudi jaz raje priporočam sling, trak ali pa mehak nahrbtnik za nošenje.
Kengurujček je od vsega tega še najmanj primeren.
Mi smo imeli originalen Babybjorn kengurujček in sling. Na sling se nikoli nisem navadila (ne pri prvem ne pri drugem otroku), kengurujčka pa sem z veseljem uporabljala. Zelo mi je prišel prav, če sem npr. ven odnesla smeti, za kakšen hiter nakup v trgovini, kasneje tudi za krajše hribovske izlete. Oba otroka sem začela nositi nekje pri 2 mesecih, najbolj sta uživala, ko sta bila dovolj “močna”, da sem ju obrnila naprej. Z obema smo nadaljevali z nošnjo v nahrbtniku (Deuter Kid III). Skratka zelo priporočam.