Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje kdaj kupiti modrček za dojenje?

kdaj kupiti modrček za dojenje?

Lepo pozdravljene.

Zanima me, kdaj boste oz. tiste ki ste že rodile, kdaj ste kupile, modrčke za dojenje, da bo številka ustrezala?
Sem v 35. tednu, pa bom malo še počakala, vendar rada bi imela vsaj 2 tedna pred PDP dva modrčka, da ju vzamem v porodnišnico. Pa ne vem, a je to prehitro za nakup? Po porodu bom itak še kupila potem modrčke, saj jih tako rabiš več.
Zanima me, kako izbereš pravo košarico? Meni se zdi, da do sedaj nimam nič kaj večjih prsi, torej če je 80B, kaj je potem potrebno sedaj poskusiti, 80c ali 85b ali 85c? Verjetno je tako bolje, da ta modrček ni čisto prav, da je na komot?

Kje imajo kakšne take lepe modrčke za dojenje? Sem gledala zadnjič v H&M pa majo dva skupaj ugodno, en črn en bel, samo model pa ni ne vem kaj, sicer majo s kostjo in brez. V C&A imajo samo bele. A katera ve, kje se da dobiti še kake druge barve, črne ali pa druge barve?

Tudi to ne vem, mislim, da je bolje s kostjo, saj jih tudi sedaj nosim. Kaj ponoči se tudi nosijo ti modrčki? V tem primeru je bolje verjetno brez kosti? Ne vem, sedaj nosim vse modrčke s kostjo in si ne predstavljam brez???? kakšen pa je občutek potem ko so prsi polne mleka pa ne vem…

Kdaj boste ve šle v nakup?

hvala in lp

Prsi se povečajo, samo meni so se že v nosečnosti, tako da sem kupila že takrat 2 v H&M in sedaj še dva, ker jih kar rabiš, ker otroček poliva in si moker, pa kljub blazinicam se umažejo z mlekom.
Meni je boljše brez kosti oz. s kostjo si ga sploh ne predstavljam, ker moraš spat v njem, kar je zame novo, ker prej nisem spala v modrcu. Sedaj pa mleko ven teče in je modrc obvezen.
Drugje sem jih js našla le še na spletu. Modrci morajo biti udobni, ne smejo te tiščat, ker nočeš mastitisa.

Aja, js ga v porodn. nisem uporabljala, čeprav sem ga mela s sabo, sem mela kar tiste hlačke za enkratno uporabo čez, ker so tiste srajce, ki jih tam dobiš, da lahko tudi tako zrihtaš. Tako so mi sestre tam naštimele, čeprav so druge mele menda modrce.

prsi se povečajo pri vsaki drugače, priporočam da kupiš vseeno malo večji modrček, a ne pretiravaj. jaz sem potrebovala prvih par mesecev tudi blazinice za prsi (sicer sem bila čisto mokra) in te težko stlačiš v premajhen modrc. za vsakodnevno uporabo priporočam bombažne bele, ki jih lahko pereš na visoki temperaturi, jaz sem imela vse brez kosti (sicer vedno nosim modrce s kostjo) ker sem jih nosila tudi ponoči (sicer poplava).
v porodnišnico sem šla z 8 blazinicami za modrček (optimistka, saj vsi pravijo da v omaricah ni veliko prostora) in dvema modrčkoma, pa sem morala modrček oprati, blazinice mi je pa mož dostavljal 🙂

ne vem iz kje si, imaš pa modrčke za dojenje v trgovini Popek (imajo različne barve) v BTC-ju v Lj, in tudi v La Vie, ki je notri v Baby centru ravno tako v BTC-ju. Jaz že celo nosečnost nosim modrček brez kosti, pa prej tega nisem bla vajena. So mi svetovali da je bolje brez kosti, zaradi nastajanja mleka. Jaz sem v 33. tednu in bom počas tut mogla v nakup modrčkov za dojenje. Že zdaj mi mleko mal vn priteče, tko da bom verjetno mela kar dosti mleka in bo modrčk “obvezna oprema” 🙂

Meni so v trgovini Popek svetovali da prej kot en mesec pred PDP naj ne hodim po modrčke, tko da bom še ene 14 dni počakala, pol pa v nakup, čeprav se mi ne da nikamor več.

Slišala sem da ima dobre in poceni modrčke tudi Muller – jih pa še nisem sprobala, ker tudi sama še nisem tako blizu poroda. Morda jih je že katera preizkusila??

Lepo pozdravljene.

Kot vidim, ste vse nabavljale modrčke brez kosti. Za ponoči že razumem, ker seveda smo spale do sedaj brez modrčka. Samo za podnevi, tudi ne pridejo v poštev ti ko imajo kost? Kako pa je potem s težo samih prsi, je vse povešeno????

Ja imam še par tednov do PDP, malo še počakam, pol pa v nakup. Hvala vsem za nasvete.

Lepo bodite.

jaz jih imam kar nekaj, ki sem jih kupila in nosila že med nosečnostjo po 30t, ker so se mi prsi in obseg kar malo povečali. po porodu so mi vsi prav in zelo prav pridejo, kot pravijo ostale. se umažejo, polijejo, ostanej fleki od kreme za bradavice ipd. imam 2*2 iz H&M, enega pocen iz Špara (ni najboljši), najboljša dva pa sem kupila v DM. Lep material, bela, kompaktna, prijetna! Imam sive, bele in črne, barvastih pa res ni kaj veliko na razpolago. Sem videla edino v Neckemannu roza in modre, pa jih je zmanjkalo. kar se kosti tiče, pa imam dva s kostjo za ven (lepše izgledajo), ostale brez pa za doma. Ja in ponoči jih nosim, tako, da te obvezno brez kosti.

Jaz s kostjo ne morem nosit, ne vem kako to, ker sem prej samo take modrce nosila, zdaj pa vse brez kosti. Imam en črn modrček h&m bombaž s čipko in kostjo in sem ga le 1x nosila, ga prodam, če ga katera hoče, pošljem velikost in sliko.

--------------------------------------------------------------------------------- Prevajanje: http://www.parisienne.si/ Medved z otoka, zgodba za otroke: http://www.alba2000.si/otro%C5%A1ke-knjige-in-pravljice/96-medved-z-otoka.html

s kostjo ne bo slo, vsaj po mojih izkusnjah. Ze tako mi ze navadni modrci povzrocajo zastajanje mleka, tako da se kar pogosto ubadam z nujnim ukrepanjem proti mastitisu. Po drugem porodu, ki je bil decembra, sploh nisem nosila modrcev, ker me je takoj zatiscalo, na primer pod pazduho. Zaradi zimskih oblacil se ni videlo, da nimam modrca, vecinoma pa smo bili doma. Dejstvo je, da je ta laktacija precej burna in se aktivira kar siroko podrocje ob dojkah, tako da je za racunat na to. Jaz sem ponavadi nosila modrce z obsegom 75, potem sem nabavila 85, zdaj sem se dodala “podaljsek” kakih 5 cm, sicer me kar hitro zatisci in vnetje je ze tu.
Poznam pa tudi zenske, ki niso nikoli imele izcejanja in zastojev. Tako da je res individualno.

Sama sem ga kupila približno mesec pred porodom – št. je bila kar ista kot je nasploh moja št. modrčka (nič večjega nisem kupovala). Kupila sem ga v Mullerju, saj so poceni (cca 8 €), sicer v beli barvi in opereš jih lahko na 95, bombažni. Priporočam!!! Po porodu sem kupila še enega in je povsem dovolj. Za ponoči pa sem imela tak športni moderček (zgolj da so prsne blazinice “imele kje bit” 🙂

Jah, jaz modrcev ne nosim in jih res ne prenesem. Še niso izumili takšnega, ki me ne bi nerviral, oviral. Po prvem porodu sem sicer nabavila 2 specialna za dojenje, ampak sta obležala v omari. Stvar sem vedno prakticirala tako, da sem nabavila mrežaste hlačke (kot jih dobiš po porodu), jih spodaj prerezala in uporabljala namesto modrca (vključno z vstavljanjem blazinic za dojenje, ker sem imela vedno močan refleks izcejanja).

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Lepo pozdravljene.

Počasi bo treba v nakup, imam še dobre 4 tedne do PDP. Samo sem še vedno v dilemi, kakšno številko kupiti. Tako ki mi je prav zdaj? Probala bom tako ki se prilega pa še eno večjo.

Lomka a v DM imajo tudi take modrčke? A povsod? Jih namreč nisem opazila… Koliko pa je cena?
Kakšni pa so ti, ki jih prodajajo v Baby centru?
Zasledila pa sem jih tudi v C&A, tudi ugodni so.

Jaz bom sedaj pred porodom kupila enega ali dva, pa še potem. Samo zaenkrat si res ne predstavljam nositi modrček brez kosti, pa nimam velike številke, ampak tako sem navajena. Vendar, če tako pravite po izkušnjah, potem bo že držalo. Bilo bi fajn, če bi še kje prodajali (razen v LJ – Lavie, Popek…) malo lepše modrčke za dojenje, sploh zdaj za poletne dni, ko imaš kakšno oblekico oz. odprto majčko.

hvala in lp

kofetarcaaa, oprosti, ta res dobra modrca sta iz müllerja, ne iz DM. si me zmedla in sem šla etiketo pogledat-beauty baby, torej müller. sta pa res kvalitetna. za barvastimi sem pa tudi jaz še vedno v iskanju. žalost od žalosti pri vsej tej ponudbi. jaz sem en dan med to vročino pod eno mikico navadnega obllekla, amapk, ko sem na poti morala dojiti, je to res težje kot s temi, ki se odpnejo (prsi moraš zbasat iz elestike ali modrc odpeti). se tega ne bom več šla, sem raje barvno neusklajena…:-)…

New Report

Close