kateri pralni res dober?
Najprej si moraš razjasnit, kaj hočeš? Koliko perila na dan? Izberi centifugo 1200, kar je več, ni opaznega učinka. Preberi lastnosti p.s.. Poglej uporabnost gumbov (temp. obrati. jasnost oznak). Imam Whirlpoola, čeprav je narejen na Poljskem, dela dobro.
To o Gorenju pa sem že slišal (tašča, sorodniki …) Firma ne pove veliko. Šteje samo uporabna vrednost programov ipd. in ergonomija.
Hmmm, ne vem, mogoče je odvisno od sreče…
Jaz sem imela najprej 7 let Gorenjevega (takrat najcenejšega) – nobenih problemov, zamenjala sem ga, ker se si ob selitvi zaželela pralno sušilni stroj, potem 5 let Candy pralno sušilni, ne najcenejši model (Candy sem izbrala samo zato, ker Gorenje takrat ni imelo pralno-sušilnih ampak samo eno ali drugo), veliko servisov, nazadnje sem ga odpisala, ker je začel rjaveti boben, menjava bobna pa je stala skoraj toliko, kot najcenejši model Gorenjevega pralnega stroja (brez sušilca), ki ga zdaj že 5 let laufa brez kakršnihkoli problemov.
Skratka moje izkušnje: čimbolj enostaven Gorenjev model, brez kombiniranja s sušilcem.
Imam Candy ene 6-7 let. Do sedaj brez težav.
Dvomim, da bom kaj veliko v popravila vlagala. Ko bo šel k vragu, bom po moje kar Beko kupila – saj imam sicer denar, ampak če dobro razmislim, potrebujem pač le stroj z bobnom, obrate 1200 in 3-4 programe (za belo, za barvano, za občutljivo in morda za volno). vse ostalo je vedno bilo in je neuporabljeno. Dvomim, da em Miele vrti boben drugače od drugega stroja. Ok, je znamka, je estetika. elektronike pa tako ne prenesem, ker največ težav pride prav od tam.
Sam ročni ma 18 programov:))
Ni mi pomembna elektronika in ne vem koliko programov, saj navsezadnje uporabljam vedno samo štiri.
perem skoraj vsak dan, trenutno res na roke, ker je med pranjen počilo in se skadilo iz njega. Torej gorenje absolutno odpade, tale moj ni star niti 3 leta in sem imela že 8 krat servis.
Sem pa že na več strani slišala, čim preprostejši brez nepotrebne elektronike.
Hvala za nasvete, grem dalje prat, še dobro, da imam kratke nohte:)
Verjetno je res odvisno od sreče. Jaz imam Gorenje že deseto leto, dosti perem (za 2 otroka pralnih plenic je opral, pa še vse ostalo) in dela kot urca. Sem pred časom sanjala, kako bi bilo lepo, da bi crknil, bi imela izgovor kupiti Miele, satasti boben, pa estetika, bla, bla, zdaj pa pravim: stari Gorenjček, drži se, jaz te mam rada!
no to je pač smola če je skoz v popravilu, moj Gorenjev je delal 9 let ko urca, zdaj je pa tudi konec z njim, imam tudi gorenjev sušilnik tudi nobenih večjih težav, saj ima gorenje tudi 5 let garancije., imam pa Candy pomivalca pa je najmanj enkrat letno v popravilu, tko da… nič ne zagovarjam sam hočem povedat da je smola lahko pri eni ali drugi firmi.
Imela Whirpool. 5 let. Delal brezhibno. Po petih letih kot bi odrezal nehal.
Zdaj imam Bosch. Super je, le moti me, ker piska, ko je konec programa. Ker perem večinoma ponoči zna biti zoprno.
Hmm..zdajle sem se spomnila, če katera rabi čisto novo originalno zapakirano “elektroniko” za Whirpool. Jo brezplačno oddava. Je nova kar draga midva pa je ne rabiva več.
Tako, da če katera rabi jo lahko dobi.
Lep monovski pozdrav.
Moja babica je imela pralni stroj Gorenje, mama tudi, nato še jaz.
Tisti od babice je star cca. 20 let in še vedno dela.
Tisti od mame je star cca. 15 let in še vedno dela (ta je opral že nekaj več kot prvi).
Moj je crknu 1 mesec po izteku 5 letne garancije … 🙁
Očitno so včasih v Gorenju znali naredit boljše stroje …
Zdaj imam Bosh Maxx for Kids in sem zadovoljna.
In Mojčica1976 – tisto piskanje se lahko izklopi z neko kombinacijo gumbov …