Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina kaselje po 63 letu

kaselje po 63 letu

spostovani

pisem vam zaradi problemov s kasljem pri moji tasci, ki ima 65 let in jo ze dve leti muci zoprn kaselj, ki jo obcasno napade brez razloga, vendar je vcasih tako tezko, da jo prisili do bruhanja.

Moja tasca je ze odsla na vse preiskave v bolnisnico na Golnik, kjer so ji dejali, da to ni alergija, da je spljuci vse uredu.
Kasneje pa so ji naredili se gastroskopijo in ji odkrili zelodcno bakterijo, ki bi lahko bila vzrok za tezave s kasljem, po dveh kurah jemanja antibiotikov in leto in pol jemanja tablet ULTOP tezave se niso manjse.

Prosim vas, ce mi lahko poveste kaksna preiskava bi prisla se v postev ?
Kaselj se pojavi kar nenadno in to vsak dan parkrat.

Hvala za vas odgovor,

bini

Spoštovani!

Ali mogoče je enap, olivin, enalazil, prexanil, gopten… za zvišan krvni tlak?

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Spostovani

Jemlje samo tablete AGLURAB, zaradi povisanega sladkorja.
Jemanje teh tablet je tudi ze prekinila za mesec dni, pa je bi9l kaselj se vedno enako intenziven.

Kaj mislite, kaj bi se lahko bil vzrok temu kaslju.

Pozdrav

Spoštovani!

Potem gre najbrž za okvarjeno sluznico v diahlih in stalni refleks za kašelj, kar se težko pozdravi in omili. Mogoče ne bo šlo drugače kot z zdravili proti kašlju, v skrajni sili s kodeinom, ki bo zagotov omilil kašelj tisti čas, ko bodo zravila učnikovala, tako da bi se lahko vsaj naspala.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Prosim vas ce mi lahko napisete, kaksni so stranski ucinki teh tablet ( kako se imenujejo) in kako se lahko se zdravi sluznica?

Hvala

pozdrav

Spoštovani!

Codeini phosphatis, tj. analog morfija z nekaterimi problemi, kot jih imajo opojen droge, a včasih ne gre drugače. Če se jih jemlje za takle telesni razlog je možnost odvisnoti zanemarljiva.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

kje se ta zdravila lahko kupijo oz. ali je potreben zdravniski recept ?

Hvala

Spoštovani!

Recept zdravnika – v lekarni, kot opojna droga.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close