Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija kapljice proti krčem-da ali ne

kapljice proti krčem-da ali ne

Ker je toliko gorovora o vseh mogočih kaplicah za lajšanje prebavnih težav pri dojenčkih, se sprašujem naslednje…
Vetrovne kapljice npr. so izredno sladke in se jih lahko da do 4x na dan po 10 kapljic. Berem, da mamice dajejo kapljico po kapljico na dudo in otrok potem posesa kapljico dol. Glede na to, da so tako zelo sladke, me zanima, ali lahko ta način dajanja kaj škodi dlesnim in kasneje tudi zobkom. Oz. nastanku zob, npr. pri 3 mesecu starem dojenčku.
Prav tako me zanima, ali lahko imajo takšne kapljice kaj vpliva na pridobivanje teže pri dojenčku, zaradi sladkega sirupa. Ker 40 teh kapljic na dan je po mojem mnenju kar kaloričnih.

Hvala za odgovore in lep pozdrav!

Sicer niste navedli imena kapljic, zato ne morem odgovoriti na splošno o sladkanosti. Sab simpleks npr. vsebuje natrijev saharinat in ne sladkorja, kar pa seveda ne zmanjšuje pomembnosti vprašanja, saj gre za umetno sladilo.
Kalorična pokritost zagotovo ni takšna, da bi vplivala na ješčnost, tudi uporaba do 2. ali 3. meseca ne more škoditi neizraščenim zobem.
Je pa vprašljiva uporaba sama, če vemo, da so krči izraz nezrelega črevesja in da stanje mine pač samo po sebi do 3. meseca. Če ne mine, pa je itak vprašanje neke kronične zadeve (najpogosteje alergije na KML).

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni

Svetovala bi vam uporabo kapljic Gas Bimbi, dobijo se v lekarni. Pri mojem sinu,ki je imel zelo močne krče so bile najbolj učinkovite. Sploh niso sladke, 4 kapljice kanete v mleko ali čaj

lp

Zdi se mi, da bom počasi diplomirala iz teh krčev… Imela sem v mislih vetrovne kapljice Koroških lekarn. Poskusila pa sem menda že z vsemi, pa je morda bilo za malenkost bolje. Veselila sem se, da bo končno prinesel izboljšanje čas, zdaj pa je malčica stara 3 mesece. KML sem popolnoma izločila že takoj prvi mesec, prav tako jajca in vso mogočo hrano, ki naj bi napenjala. Moj jedilnik je pust, pa se še vedno dogaja to nenehno napenjanje. Utrujajoče, ker več ne veš kaj naj.

Tanč, zahvaljujem se vam za vse odgovore okrog te teme, če imate še kak predlog, kako pomagati, pa se priporočam.
Lep pozdrav!

Ni potrebno popolnoma osiromašiti jedilnika. Hrana brez kml in jajca bo popolnoma zadostovala. Poskusite še BioGaia kapljice (probiotike), potem pa ne poskušajte več, ker to nnima smisla:=(

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close