Najdi forum

Spostovani dr.Pusenjak!

Najprej pohvala in zahvala – odlicni ste!!!

Moje vprasanje je naslednje; pred leti sem imela velike probleme z vaginalno kandido in sem se kar 2 leti zdravila. Sedaj sem pozdravljena.
Pred dnevi sem obiskala svojo ginekologinjo, zaradi neprijetnega vonja iz noznice – predpisala mi je vaginalno kremo Klimicin V. Ob prebiranju navodil sem zasledila, da lahko ta kremo povzroca agresivni napad kanide – to pa bi najmanj zelela.
Ginekologinja mi je kremo predpisala, ker naj bi po njenem zaslo nekaj bakterij iz danke v noznico.
Glede na to, da sem pred leti jemala vaginalete Gyno daktarin – me zanima ali lahko jemljem tudi te sedaj ob problemu z bakterijami, oziroma ali ta zdravi tovrstne bakterije in ne samo glivice in ali naj vseeno vzamem Kimicin, ceprav tvegam, da se mi ponovno pojavi kandida?

Hvala se enkrat za vas odgovor in le tako dalje!

maja

Draga Maja,

večina vnetij nožnice gre na račun “izginjanja naravne vaginalne flore” to pa so laktobacili, ki vzdržujejo kislost in s tem onemogočajo pretirano razmnoževanje drugim klicam kot so glive in gnilobne bakterije ter tudi nekateri virusi. Seveda karkoli preganjamo “z antibiotiki” še ne zagotavlja zdravja. Tako je tudi z antibiotiki proti bakterijam oziroma glivam. Ob uporabi klimicina V vam torej ne “priporočam” še dodatnega “preganjanja gliv” temveč kvečjemu poskusite v nožnico ponovno naseliti laktobacile. Ti se nahajajo v različnih jogurtih z “zeleno embalažo” oziroma z napisom, da vsebujejo “laktobacile”. Ko boste zaključili z zdravljenjem “bakterioze” s Klimicinom V, začnite na nočni vložek nanašati po nekaj kapljic omenjenega jogurta in zelo verjetno se bo stanje v kratkem normaliziralo.

New Report

Close