Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom kam postaviti vhod v hišo-nujno?

kam postaviti vhod v hišo-nujno?

Pozdravljeni

Enkrat ste mi že svetovali šlo je za nakup že narejene hiše. ker se za nakup hiše nismo odločili se sedaj podajamo v gradnjo hiše. veliko sva govorila o pomembnosti oblike parcele in drugih stvareh. načrt še ni narejen-jutri bom projektantu podala nekaj idej-situacija je taka do so določene stvari že določene z zazid. načrtom kar pomeni vlikost hiše, položaj itd. Zanima pa me ali je pametno postaviti vhod ob strani hiše (sever) ali bolje na sprednjo stran (zahod) ??? vhod bi bil postrani po stopnicah-ker spodaj bo klet-bivalni prostori pa v nadstropju. parcela ima oblikoo lesa(ste jo vi videli-razen spodnji del je malo širši in ima malo špico.spominja na deltoid-malo nepravilen-kaj to pomeni po feng shui-ju ne vem Lega pa je v-z . kako je z balkoni? je lahko na sprednji strani? to je zahod? kaj pa na j-z? kako je s frčadami? na sprednji strani hiše?

Tole pa so vasi izracuni

Zame: Pes
KUA: Kovina 6 Kovina 6 Kovina 7
DZK: Ogenj 9

Partner: Kača
KUA: Prst 5 Ogenj 9 Prst 8
DZK: Prst 2
……………………………………………………………..

Hci: Petelin
KUA: Prst 2 Ogenj 9 Les 3
DZK: Les 4

Zdravo!

Že takrat sem nekako vedel, da ne bo iz tiste “narejene hiše” nič, kar naenkrat mi je prišlo takšno sporočilo in evo, res je!

Ne vem zakaj mi ne pišete na tisti naslov vaše teme, kjer sva že bila v kontaktu?!
Lepo bi bilo, da je vse na enem mestu, ne pa da odpirate novo temo.

Vhod, ki “gleda” na sever je energetsko najslabši vhod, saj je to energija, ki jo predstavlja najbolj jinja številka 1, Voda 1 – “hladno” bo v taki hiši in brez energije.

Potrebna je nujna fs intervenca!

Preden greste projektantu, vam svetujem fs delavnico!?

Imel sem namreč primere, ko je bilo plačano veliko denarja za dokumentacijo od arhitekta in potem sem na fs delavnici ugotovil, da je le-ta energetsko neugodna za oba zakonca in sem jo opredelil kot “slab fs izkaz”. To pomeni korekcijo dokumentacije ali izdelavo popolnoma nove, kar naredi dvojne stroške samo pri dokumentaciji za hišo!!!

Odgovori na vaša vprašanja so nemogoči brez detajlne analize tlorisov parcele, vajinih zamisli, upoštevanja želja o etažah…, kar traja približno teden dni trdega pripravljalnega dela za mene, ki vama ga predstavim na delavnici. To niso vprašanja le za forum, je bolj kompleksna zadeva. Toliko vprašanj ste napisala, za eno doooolgo delavnico. To je OBVEZNA faza planiranja gradnje hiše, ki se naredi samo enkrat in potem imate mir, harmonijo v svojem novem “gnezdu”, narejenem po fs načelih. A vse to sem že nekajkrat tu napisal.

Morda vama gospod Valentin danes prinese “ključ”, da bosta srečno, uspešno in z veliko ljubezni planirala novo hišo. Želim vam vsem trem harmonijo.

Mirza Terzimehić, inž. svetovalec za feng shui Telefon: 01 50 71 856 GSM: 041 768 571 feng shui je enostavna, čudovita modrost http://www.mirza.si

pozdravljeni,

šele začenjam brati o feng shuiju, pa me zanima, kaj pomeni Vhod, ki “gleda” na sever- če gledam iz hiše ven proti severu?
Če odprem vrata, se pri nas vidi ven proti SZ – je to ok? Sprašujem zato, ker domači pogosteje uporabljamo vhod v pralnici, ki je nadstropje nižje-takoj ko parkiramo avto, skozi ta vrata se vidi ven na JZ.

hvala.

Povsem logično, če ste na samem začetku fs, potem še naprej berite fs literaturo ali članke, tu na forumu.

To pomeni enostavno, če gledate iz fs centra stanovanja – iz centralne palače, rumene Prsti 5, zelo pomembno mesto, Tai Qi.

Tloris stanovanja je najprej potrebno urediti po fs pravilih.
Šele potem je vse jasno.

Potrpežljivo nadaljujte s svojim izobraževanjem o tej modrosti.

Mirza Terzimehić, inž. svetovalec za feng shui Telefon: 01 50 71 856 GSM: 041 768 571 feng shui je enostavna, čudovita modrost http://www.mirza.si

sama stanujem v stanovanju, kjer je vhod na severu.

zanima me, kako naj se po fs to koregira oz. energijo popravi?

Potrebno je narediti fs analizo.
Pri tem izhajam iz vaših osnovnih energij KUA in DZK.
In, seveda, obvezno po fs pripravimo tloris vašega stanovanja.

New Report

Close