Najdi forum

kako zamrznit kredit

Ima kdo izkušnje kako vsaj za pol leta zamrznit odplačevanje kredita?

Najprej si preberi pogodbo, ki si jo podpisala ob sklenitvi. Če imaš možnost zamrznit, še moraš imet dober razlog (da si ostala brez službe in da ti odplačevanje streže po preživetju), potem daš vlogo za zamrznitev in ti jo v 90% odobrijo. Odvisno od banke.

Pojdi osebno na banko k svojem referentu, in to preden začneš zamujati z odplačevanjem. V veliki večini primerov se poišče rešitev – ali je to zamrznitev ali znižanje obroka ter posledično podaljšanje dobe … Ampak res je treba it in se pomenit! Ne čakat, da se ti začne zatikat s plačevanjem.

jaz sem to naredila zdaj. sicer sem se pred podpisom pogodbe pozanimala ali je to možno in ker so mi rekli da je, sem potem pri tisti banki vzela kredit. novembra sem že vedela, da januarja ne bom več mogla plačevat kredita oz. če bi plačevala kreidt, ne bi mogla plačevat česa drugega. in ker je bial ta opcija odprta sem zaprosila za moratorij. nisem pa vedela, da traja 2 meseca da ti to odobrijo, da so stroški 100 evrov in da lahko zamrznem samo za pol leta ali eno leto, za krajše obdobje pa ne. pred dnevi sem dobila odobreno, znesek se bo pripisal glavnici in se mi bo julija pač aniuteta dvignila, niso pa nič kaj dosti komplicirali. se iz trr-jev vidi, da prilive imam, da pa so nižji od odhodkov, ki sem jih navedla in utemeljila.

New Report

Close