kako omečeš strop?
Jaz delam sam strope ampak nič ne ometavam. Na betonski plati zbrusi kapnike in pošmirglaj še ostalo, premaži z Uzinom in navleči izravnalno maso. Ponavljaš, dokler ne dobiš na pogled ravne linije. Ko se napol posuši, zagladi z mokro gladilno gobo.
Delam pa z Kemaglet G…ful dobra stvar.
Še jest bi tukej postavu vprašanje. Namreč, na stari bajti, ko sem vlekel vodo, se ji je v monta plošči udrlo nekaj stropa.
Za začetek sem saniral tako, da sem spodaj z deskami pokril luknjo in od zgoraj zalil z betonom.
Sedaj, ko se je beton posušil, sem spodaj odmaknil deske, bi pa rad še zgladil neravnine (na nekaj mestih nekaj cm nivojske razlike). S čim bi to najlažje naredil?
ni obok 🙂
Saj ne vem, kako se takemu stropu reče. Je starejša gradnja. najprej so položeni rdeči nosilci, ki imajo v sebi tudi neko železo, to gre v razmaku tistih rdečih ceglov. Ti rdeči cegli imajo neke utore in se naložijo na nosilce – se zahaklajo vanje ali kako bi rekel. Potem se čez nalije beton, tako da je plata na vrhu betonska, spodaj je pač rdeč strop.
in to zdaj čaka na omet.
Ok, še nisem videl tega. Saj nič ne spremeni postopka. Ometavanje je brezveze ker moraš najprej naredit špric(vse okoli posvinjaš), nato grobi omet z fažami, na koncu pa še fini omet…čist preveč dela za solo izvedbo…
Če bi rad strop v nulo, si naredi nekaj mm debele faže z maso(čez nekaj ur, ko je masa napol posušena, potapkaj z alu lajšto ) 2 m narazen