Najdi forum

Kako očistiti ušesa?

Pozdravljene!

Hči je stara leto in pol. Zdravnica pravi, da ima v sluhovodih veliko cerumna, da ne vidi bobničev. Njena zdravnica pravi, da bova pustili in kasneje spirali, če bo potrebno. Ob sprejemu v bolnišnico prejšnji teden pa me je sprejemna zdravnica skoraj malo kregala, češ, zakaj ji ne čistim tako, da ji malo glavo v vodo potunkam, da pride voda notri, v ušesa…

Zdaj pa ne vem. Do sedaj sem mislila in brala, da naj bi ušesa čistili le toliko, do kamor pridemo s svojim prstom, torej, da se majhnemu otroku očisti le zunanji del sluhovoda. Kaj pa mislite ve?

Hvala za odgovore in lep dan!

Tudi moja dva malčka imata veliko masla in večkrat vneta všesa. Pediatrijna nam je priporočila, da si nabavimo Cerustop (olje) – vsaj mislim, da se tako imenuje – pa ga v dveh lekarnah nisem dobila. Kupila sem parafinsko olje (ki ima menda podobne sestavine) in po navodilih farmacevta otrokoma nekaj dni zapored kapala po dve kapljici tega olja. Maslo se malo zmehča in potem sem ga s palčko očistila iz uhlja (samo povrhu).Stekleničko olja naj bi prej segrel na telesno temperaturo. Kako uspešno smo maslo očistili ne vem, se pa pediatrinja ob naslednji kontroli ušesa (zaradi vnetja) ni več pritoževala, da ne vidi bobniča. Upam, da sem kaj pomagala.

Mi smo po nasvetu pediatrinje ta malemu dali par kapljic olivnega olja, pa vato, da ni takoj ven steklo in uho se je samo sčistilo.

Lp

B.

ne čisti ušesa prepogosto saj bodo še bolj vneta saj meni je tako rekla zdravnica da prepogosto čistim zato ma nonstop vneta in če verjameš ali ne od tistega trenutka dalje nismo bili več na antibiotiku za ušesa. Pomagaj si s sprejom za ušesa in počisti samo pri konici ušesa.

Nam je pomagalo upam da bo tudi vam.

p.s. tudi nasvet z oljem se obnese

Ha! Vsak dan se kaj naučimo:)
Jaz pa sem slišala, da je dajanje olja v uho strogoprepovedano!!!
Sem enkrat nekomu odraslemu to priporočila ob bolečina v ušesu (tako so babice rekle) kapljico olja v uho, pa so me skoraj s kože dali:/

Hoj,

Nandi je napisala da uporabljajo sprej za ušesa. Kakšen je to sprej za ušesa ? Ali je primeren tudi za pet mesecv starega fantka ?

Kako čistite ušesa tako majhnim dojenčkom ?

Hvala,

Laura

Jaz sem ga začela uporablati pri prvemu otroku pri starosti 3 let saj prej nisem vedela za njega. Sprej ima nastavek za ušesa vse skupaj je podobno fizjološki v spreju samo da ima drugačen nastavek.
Laura svetujem ti da ušesa otroku čistiš samo pri robu jaz is svoje izkušnje povem, da nisem pretirano čistila res pa je da sem šla s palčko v uho. IN ko mi je pedijatrinja rekla da to naj ne delam saj en sloj mora ostati v ušesu nisem verjela,moram priznati poskusila pa sem in nisem mogla verjeti da res niso bila vneta ušesa več.

Ne vem pa kako se bi obnesel sprej pri dojenčkih do leta starosti zaradi pritiska v spreju da se ne bi preveč bali. Jaz bi nalila fizjološko v dozico od kapljic za nos in bi nekaj kaplic špricnila v uho.

Olje so uporabljali včasih sedaj te pa lahko res kdo tudi nadere saj ni več v praksi.
Ampak mame poskusimo vse samo da bi bilo bolje otroku.

Naš ima tudi veliko masla v ušesih, tako, da pediatrinja notri nič ne vidi. In mu ga prima očistimo z paraf. oljem, segretim na telesno temperaturo, dva dni dvakrat dnevno dve kapljici in ven pride čudo, potem pa samo obrišeš z robčkom ali palčko.

Sedaj ne čakamo več na kako vnetje, ampak preventivno vsakih nekaj mesecev očistimo.

New Report

Close