Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina kako najenostavneje mladicka nauciti cistoce??

kako najenostavneje mladicka nauciti cistoce??

prosim povejte svoje izkušnje, mnenja, nasvete, kako najlazje naucis mladicka, ki ga 1. prineses domov, cistoce, da hodi lulat in kakat na papir ali ven. Potrebujem vase besede, kajti knjig sem prebrala ze malo morje, sedaj me zanima praksa, ki je velikokrat drugacna kot teorija v knjigah.

je kdo uporabljal za ucenje tega pasjo kletko-boks??

Hvala za pametne nasvete!

Moje izkušnje so take, da je papir sama potuha skrbnikom in velika nadloga za pse. Najprej kužka učimo na papir in lulanje v stanovanju, kasneje pa mu to prepovemo in mu določimo lulanje zunaj. S pasjega vidika popolna zmeda.
Najlažje je, če se držimo pravila: po vsakem spanju, hranjenju, igri in intentivnem žvečenju ter kroženju z noskom po tleh, mladička takoj nesimo ven in se sprehajajmo toliko časa, da opravi potrebo. Izdatno ga pohvalimo! Če se nesreča zgodi v stanovanju, “zadevo” počistimo, psa ne kaznujmo, ne tiščimo mu smrčka v packarijo, po čiščenju izdatno zdrgnemo s kisom.
Ko je mladiček sam pomaga, če mu prostor omejimo – ograjice, kletka, boks, kajti kužki neradi opravljajo potrebo tam, kjer spijo in se igrajo.

Lp, Yo

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

Sama ti predlagam dvoje. Prvič, da mladička naučiš, da vsake nekaj ur (ne vem, koliko je star) pelješ ven in takoj ko prideta ven, pojdita na travo in mu reci ‘lulat’. Verjetno prav veliko časa ne bo potreboval, da bo opravil potrebo. Takrat ga pohvali in šele potem se pojdita na dolgo sprehajati in se igrati. Pelji ga dol takrat, ko je Yo napisala (po hrani, takoj po spanju, pred spranjem itd.). Če vidiš, da začne doma intenzivno vohati (ponavadi v krogu), ga takoj dvigni in nesi dol, kasneje, ko bo že bolj zdržal, ga daj takrat na vrvico in pelji dol.
Ko te ni doma, ga daj v kletko, kamor daš njegovo ležišče, kakšno igračko in žvečilko. Sama mladiču tiste nekaj ur, ko me ni vode ne dam, pač pa preden ga dam v kletko in potem, ko pridem domov, sicer se začne iz dolgčasa nalivati z vodo, prevračati posodo itd.
Prepričana sem, da če boš vztrajala, boš kmalu videla uspeh.

Hvala, želela sem slišati, boks ja ali ne, pa vidim, da je res potreben.Mi bomo lulali in kakali zunaj, ob vzgoji pa uporabljali boks,ker tudi jaz menim, da je časopis le potuha, zmeda, edino če si res nekje visoko v bloku…delali bomo kot sta omenili vidve,hvala punce!

New Report

Close