Najdi forum

kaj proti zaprtju?

Ne vam kaj lahko?voda mi kaj dosti ne pomaga več,saj jo spijem okoli 2l dnevno,niti sadje in ne zelenjava.Za donat pa ne vem če ga lahko.Ima še katera tak problam in kako ga rešuje?hvala,lp

Seveda lahko Donat. Pomaga :))))

Drugače pa namoči suhe slive in jih zjutraj pojej in spij tisto vodo.
Sezamova ali pa lanena semena v jogurt.

To se spomnim zdaj, sicer pa bo še katera priskočila na pomoč!

Ja lahko Donat – zjutraj na tešče spij 3 dcl (po možnosti malo mlačnega in zluftanega) – meni zelo pomaga tudi če si zvečer v vodo namočim 1-2 žlički lanenega semena in si to dam v jogurt zjutraj – res pomaga.

Drugače pa ene pravijo, da pomagajo tudi suhe slive, namočene – potem menda pomaga tudi zrel kivi,….itd.

Poskusi par teh metod pa boš sama najbolje ugotovila kaj ustreza tebi.

lp,M.

kdaj se pa pricakujejo tezave z zaprtjem v nosečnosti? Jaz sem 25 tednov in se nimam tezav…

Vsako jutro na tešče priporočam:
zvečer v kozarec nalij vodo, daj notri eno veliko žlico lanenega semena (mora bit zdrobljen) in eno suho slivo. Zjutraj pa pojej in potem veselo na wc. Jaz to pojem vsako jutro.

Težave z zaprtjem se ne pričakujejo avtomatično samo zato, ker si nosečka, tak da ni nujno, da jih sploh imaš!

Za zaprtje pa pomaga seveda Donat, kot so napisale punce, ni nujno glih zvečer, lahko tudi eno malo flaško čez dan popiješ.

Jaz lanenih semen ne morem, saj mi je slabo po njih. Naj bi tudi vsebovala cianid oz. spojine s cianidom v sledovih, sicer v zelo zelo zelo majhnih količinah, ki pa se naberejo, če res dolgo časa prakticiraš to oz. če si preobčutljiv nanj. To mi je rekla ena farmacevtka.

Pa še to: 2l vode niti ni tako zelo veliko. Na vsakih 25kg telesne teže naj bi popili 1 liter vode. Torej odvisno koliko si težka:)

težka sem šele 57.4kg,ker sem v 8 t,lp

ojla,
kaksnih posebnih problemov sama sicer nisem imela, ko pa sem bila zaprta sem pojedla kivi v jogurtu ali pa sem si zmiksala kivi z mlekom v sok. Pomagalo mi je takoj v eni uri.
Z lanenim semenom ali otrobi pa nisem niti probavala, ker so nam v prvi materinski soli rekli, da je fajn proti zaprtju ampak te pa potem zelooo napihuje in malce poprdevas.
upam, da bo slo.

Meni pomaga samo ananas pozno zvečer in zjutraj sem kot prerojena:)))

glicerinske svečke

joj, ne svečk. na to se lahko navadiš preveč hitro. no, moje mnenje.

oj,ampak js sm že čist obupana:(ne pomagajo mi ne slive in ne donat,vse kar pojem me napihne in me zvija,probala bom še lanena semena,hvala

Tina, če je ful hudo, pojdi k zdravniku in naj ti on odredi tretma. Sicer pa baje pomaga tudi klistiranje, ampak jaz tega nikoli nisem delala, tako da ne vem nič dosti o tem, razen da te pripomočke prodajajo v Sanolaborju.

laneno seme je zakon!!!

lp, ewy

miskaa

meni jih je svetoval ginekolog sam, v skoraj celi nosečnosti sem jih porabila 3, mislim, da nisem odvisnica…ali ne?
pač, ko je hudo, je to skrajni ukrep, prej pa ste že itak naštele donate, lanena semena in tako naprej.miskaa napisal:

New Report

Close