Kaj pa ŠO Maksa Pečarja v Ljubljani?
Letos smo se preslili in moj sin bo šel v OŠ Maksa Pečarja v Ljubljani v 2. razred.
Mi lahko kaj več poveste o tej šoli.
Kot vem je to kar velika šola z veliko učenci v razredu in se kar malo bojim. Moj sin potrebuje kar veliko pozornosti, ki jo je do sedaj v majhni šoli dobil. Kako je s tem v Masu Pečarju? Ali so se učitelji/učiteljice pripravljeni malo več ukvarjati z otroci, znajo prisluhniti staršem in otroku? Kako kvalitetni so učitelji? Kako je z dodatnimi interesnimi dejavnostmi?
Ali so otroci in starši zadovoljni z njo in učitelji?
Mi je pa všeč to, da je šola ločena na 2 dela (do 4. razreda posebej in starejši posebej) – glede na velikost šole se mizdi dobro, da so mlajši malo ločeni.
Ni mi pa všeč izgled šole za mlajše, saj je čisto predpotopna. Ali se kaj dela na obnovi.
Nisem en tak starš, ki bi želel imeti vse popolno, a vem, da moj otrok potrebuje stabilno in vzpodbudno okolje, da dobro fukcionira. In bi mu seveda rad to tudi omogočil. Ne bi pa ga rad izločil iz okolja, kamor smo se preleili.
Vsaka informacija bo več kot dobrodošla, da si ustvarimo neko sliko.
Hvala vsem za kakršnekoli podatke.
Ja, zdaj vemo. Z učiteljico smo zadovoljni – je stroga, veliko zahteva, a tudi veliko daje. Pove, kaj je dobro in kaj je slabo. Mi je všeč. O popoldanski učiteljici pa nimam nekega mnenja – se je ne čuti.
Otrok se v šoli hvalabogu dobro počuti, čeprav je v razredu veliko otrok in seveda ne more dobiti toliko pozornosti, kot bi jo želel ali potreboval. A to je morda še koristno.
Šola je zelo storilno naravnana – veliko delajo in veliko zahtevajo.
Interesnih dejavnosti je kar veliko, ne vem pa, če vse res delujejo.
Izgled pa je še vedno predpoteopen in nie izgleda, da se na tem kaj dela. In cerkveno zvpnjenje cerkve zraven šole je ubijajoče – saj morajo prekiniti pouk, tako glasno zvoni (vsaj ob odprtih oknih je takrat nemogoče delati).
In seveda – nerešljiv problem je promet okoli šole (pravzaprav je čudno, da še niso koga povozili).
Sicer pa smo se kar navadili in je OK.