Najdi forum

Ješprenj, ričet??

Ojla punce,

gledam, brskam, iščem, a ne najdem ješprenja v tabeli GI. A mogoče katera ve kam paše?

Hvala za odgovor in lep dan.

LP

------------------------------------------------------------------------------------------------ Tudi če si na pravi poti, te bodo povozili, če boš le sedel na njej.

Po moje pod OH.

Kaj pa pira… kakšen GI ima?

Hvala!

LP

Zaradi svoje posebne sestave se pira Zlato polje uvršča med živila z visoko vsebnostjo prehranskih vlaknin in ima zaradi tega blagodejni učinek na zdravje srca in ožilja. Dokaz za to je znakec varovalnega živila.

Hranilna vrednost 100 g izdelka*
Energijska vrednost 1320 kJ / 315 kcal
Beljakovine 13 g
Maščobe 1,5 g
Od tega nasičene maščobne kisline 0,4 g
Ogljikovi hidrati 62 g
Od tega sladkorji –
Prehranske vlaknine 8 g
Natrij 8 mg

in

V Montignacovi tabeli ima pira GI 40.

LP

Kolikor je meni znano, ima ješprenj najnižji GI od vseh žit, zato si ga kar privošči. Jaz najraje skuham gosto juho, z veliiko razne zelenjave in seveda jo ne zabelim.
Dober je tudi malo okisan, kot kaka gosta solata.

Zdaj sem si nabavila še ječmenovo polnozrnato moko in pečem kruh. Zelo je dober!

LP!

Babica, pa žganci iz ječemnove moke so full dobri. Lahko pa moko zmešaš z ajdovo v razmerju 1:1 in verjetno nihče ne bo ugotovil, da ne je ajdovih žgancev.

lp

Julija

Punce, hvala za odgovore. 🙂 Sem si ga privoščila.

Ideje so pa fajn, bomo sprobali še kako novo jed iz ješprenja.

LP

------------------------------------------------------------------------------------------------ Tudi če si na pravi poti, te bodo povozili, če boš le sedel na njej.

New Report

Close