Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Je bil vaš prvi porod težka izkušnja?

Je bil vaš prvi porod težka izkušnja?

Pozdravljene,

sem Alja Ritlop, študentka magistrskega programa Zakonski in družinski študiji na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani.

V okviru magistrskega dela raziskujem Subjektivno doživljanje travmatičnega poroda pri materah z doulo in brez nje. Namen raziskave je bolje razumeti izkušnje žensk, ki svoj prvi porod doživljajo kot težek ali travmatičen, ter raziskati pomen podpore med porodom.

Zanimajo me izkušnje žensk, ki so svoj porod doživele kot težek, zahteven, čustveno obremenjujoč ali travmatičen.

Vaša izkušnja je dragocena. Porod je namreč izjemno pomembna življenjska izkušnja, ki si zasluži podporo in varno okolje. Namen raziskave je bolje razumeti izkušnje žensk pri porodu ter prispevati k vpogledu v pomen podpore (tudi doule) in možnosti za izboljšanje porodne izkušnje.

K sodelovanju vabim mamice:
🌸 ki so rodile prvič,
🌸 katerih otrok je star od 1 do 3 let,
🌸 ki so rodile z doulo ali brez nje.

Sodelovanje vključuje enkraten poglobljen intervju (približno 60 minut), ki lahko poteka v živo ali preko videoklica – v terminu, ki vam najbolj ustreza.

Če bi bile pripravljene sodelovati, se lahko prijavite preko kratkega obrazca:
👉 https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfT0KxoEOqM1KhM1whhgD7bPrU3EhKp1ifdfYNgwxu2kiRUzg/viewform?usp=dialog

Lahko pa mi pišete tudi na:
📧 alja.ritlop@gmail.com

Iskrena hvala vsaki, ki si bo vzela čas in delila svojo izkušnjo. S svojo zgodbo lahko pomembno prispevate k boljšemu razumevanju porodnih izkušenj in podpore ženskam pri porodu. 🌸