Najdi forum

javno delo namesto plačila globe

Pozdravljeni,

dobila sem kazen, ker sem vozila neprivezana. Ker finančno ne morem odplačati tega zneska, me zanima, kakšen je postopek, da bi namesto plačila globe opravila javno delo.

Lep dan

vprašaj tam kjer moraš plačati kazen !

A na banki? 🙂

Aleksandra hvala za odgovor, ampak je popolnoma neuporaben, celo nekoliko žaljiv. Vsak posameznik, ki premore vsaj malo logičnega razmišljanja bi prišel do podobnega sklepa. Predlagam ti, da se v bodoče ne tako zaletiš. Če ti je vprašanje nejasno oziroma butasto, postavi podvprašanje, da boš bolje razumela situacijo in boš tako kompetentna odgovarjati.
Da tvoj odgovor ne pije vode, imam vsaj tri argumente;
1. Ta forum je namenjen, da ljudje pridemo do določenih informacij ali da si nudimo medsebojno pomoč. Zakaj nekomu, ki sprašuje o glivičnem vnetju ne odgovorimo “pojdi k zdravniku” ali nekoga, ki opisuje svoje psihološke težave, ne napotimo kar k psihologu ali psihiatru? Potemtakem je tvoj odgovor zgrešen z logiko tega foruma.
2. Takšno vrsto pošte prejemam na naslov, kjer imam stalno bivališče. Zaradi obveznosti, ki jih imam v kraju, kjer imam začasno bivališče, ne grem tja še najmanj dva tedna. Z odgovorom, ki bi ga dobila na tem forumu, bi lahko planirala moja nadaljna dejanja. To pomeni, da bi lahko uredila zadeve v kraju, kjer trenutno živim in mi se ne bi bilo potrebno voziti v moj domači kraj.
3.Velikokrat se mi je zgodilo, da so me na različnih javnih upravah debelo gledali “kako pa vi tega ne veste, saj je splošno znano”, da se sedaj raje malo pripravim.
Lep pozdrav

Ampak ima aleksandra vseeno prav. Edino merodajen odgovor boš dobila pri tistih, ki so ti kazen napisali. Vse ostalo bo bolj ali manj ugibanja. Pa saj imajo telefon, a ne? Odgovor je torej enoznačen, predpisan s zakonom. Pri glivičnem vnetju pa imaš toliko različnih receptov, kolikor je bolnikov. Zadeve torej niso primerljive.

iskreno najlepša hvala, da si ji raztolmačil

shana79 – logično razmišljanje premorem, tolerance pa v primeru prekrškarjev res bolj malo, ampak moj odgovor je bil mišljen tako, kot ti ga je “zakaj ugibati” razložil/a

če maš poleg teh težav še gljivice potem evo, da se vsaj tle potrudim – nehaj jesti OH in sladkarije, morda tampon noter čez noč namočem v probiotični jogurt in da spet mal zakompliciram – skratka pazi kaj daješ vase.

pa lep dan in vikend tudi

Ostala sem brez besed.

To je pod nivojem.

Lep pozdrav

Žalostno. Ni čudno, da je tako na tem planetu.

Moram rečt, da ta forum premore največ arogantnežev od vseh slovenskih forumov…
Kaj res nimate bolj pametnega dela, kot da z nekimi odvečnimi komentarji spravljate ljudi v slabo voljo?! Pač klikneš drugam, če maš probleme sam s sabo začni telovadit ali si najdi kšen hobi, ki bo malo bolj konstruktiven kot “se delat pametnega tam kjer me noben ne pozna in ne vidi…”. Se počutim glupega to pisat, ker se spuščam na vaš nivo, ampak sem to že tolkokrat zasledil na tem forumu, da sem si tokrat privošču:)

Uglaunem, jst vem, da moraš v osmih dneh od prejema kazni oz. do poteka roka za plačilo kazni, napisati predlog za javno delo oz. delo v splošno korist ali v korist samoupravne lokalne skupnosti in ga poslat na sodišče, v tvojem primeru pa mislim da kar na policijo (predvidevam da nisi dobila obdolžilnega predloga na sodišču). Potem pa je treba počakat na odločbo.

Mislim da je to to.

Vso srečo z javnim delom (kar je od “prekrškarjev” dosti bolj koristno, da ne rečem družbeno koristno dejanje, kot je polnjenje blagajn lokalnih policijskih postaj in “krepitev” t.i. državnega proračuna)

Nekoč je bilo drugače, saj so imeli komentarji svojo protiutež. Vse v življenju je v gibanju: pride in mine. Si pač zajadral na forum v času, ko ni več takšen, da bi ljudi lahko povezoval.

S tem stavkom se ne strinja prav nihče.
Niti ne policija, redarji in državni organi, ki imajo zaradi javnih del tanjšo blagajno, in tudi ne razni domovi ostarelih ipd…..ker imajo z temi prekrškarji več dela in sitnosti kot koristi.

Shana79,

Vloži vlogo za nadomestitev plačila globe z opravo nalog v splošno korist pri tisti policijski postaji, ki ti je plačilni nalog izdala. Potem bo PP vlogo odstopila v pristojno reševanje sodišču.

PP bo vlogo odstopila v reševanje pristojnemu sodišču, ki bo vlogo rešila ugodno ali pa tudi ne, ona pa bo medtem izgubila pravico do polovičke, ker ne bo plačala v šestnajstih dneh od prekrška.

Nekateri še za tisto polovičko ne morajo skupaj spravit.

jaz mam samo nekaj vprašanj ,dobila sem kazen 1200 e ,ker ga ne morem plačat mi je sodišce odobrilo javno delo v družbeno korist samouprave ,mene zanima kolko ur bom morala delat da bom odslužla kazen,a moraš tudi na kak zdravniški pregled,zanima me tudi to če med delom zboliš in milo kaj ,a se to prekine,pa se nadaljuje ko si boljši,če si v bolniški se to ne šteje ali kako to poteka prosla bi za čim prejšni odgovor

JAZ SEM DOBIL ZA ISTO VSOTO 230h.. Ponizevalno do nas. Me zanima zakaj sodniki ne dobijo 5,2€ na uro.Res se izzivljajo.L.p

Kaksni kreteni….. pozabla je pas zapet pa je prekrskarca in je zaradi tega ne maras? Kap… domovi imajo od javnih del sitnosti? Mislim mas kokos na vratu???? Kdo si nebi zelel POPOLNOMA zastonj delovne sile? Ker sem sam dal cez ogromno teh del ti lahko povem da ce bos nekomu pri delu v napoto, te bojo vrgli stran, nabili blokado na bancni racun in odtrgali prvi priliv ki ga bos dobil… ce je kazen vecja in Je ne placas predolgo te lahko pa se zaprejo tako da nehajte se norca delat razni gimnazijski maturanti ki imate 2 leve roke. Glede uprasanja- na policijo glih nemore poklicat in prosit za javna dela, to se ureja prek centra za socialno delo in-ali sodisca, ce je le to vpleteno. Lp in naj bo MIIIR z vami.

New Report

Close