Izvenmaternicna nosecnost
Pozdravljeni,
6. Oktobra sem bila operirana, saj sem imela izvenmaternicno nosecnost. Pred tem nisem vedela, da sem noseca, saj sem vmes imela se dve “menstruaciji”. Zjutraj sem imela bolecine po celem trebuhu in ker te vec ur niso ponehale, sem sla na urgenco. Tam so najprej naredili ultrazvok, Dr je rekla, da vidi nekaj v levem jajcevodu in da mi ga bo potrebno odrezat.
Naslednji dan sem izvedela, da ni bilo nicesar v jajcevodu, pac pa nekaj (takrat se niso vedeli ali je slo za cisto ali za nosecnost) na levem jajcniku. Ker je to “nekaj” pocilo, sem imela v trebuhu razlito 1.5L krvi. Naredili so laparoskopijo, to “nekaj” odrezali in sem tako na sreco obdrzala oba jajcevoda in jajcnika.
Vsak petek sem hodila na odvzem krvi, da so spremljali, ce hormoni padajo. Nazadnje je iz 155 padlo na 28, torej je nosecnost zagotovo sla. Ko sem vprasala, kdaj mi bodo naredili spet ultrazvok ali kakrsen koli drug pregled, so odgovorili, da to ni potrebno, saj hormoni ocitno padajo, po 6 tednih bom imela le telefonski pogovor, da vidijo, kako se drzim.
Naj omenim, da zivim v Angliji, kjer je sistem precej drugacen od Slovenskega (tudi nimam ginekologa, zdravniska sestra npr jemlje bris). Zanima me za vase mnenje, mislite, da ponoven pregled res ni potreben? Kaksna bi bila praksa v Sloveniji? Naj grem raje samoplacnisko, da se prepricam da je res vse ok? Naceloma nimam nobenih hujsih bolecin, na vsake toliko me malo “spikne” v jajcnikih a nic hujsega.
Nosecnost je bila planirana in bi rada spet cim prej probala.
Lepo bi vas prosila za mnenje. Najlepsa hvala ze v naprej!
Spoštovani,
UZ pregled pri beta hCG pod 1000 ne bo več ničesar pokazal. Edino, kar se še izplača početi bi bilo spremljanje vrednosti beta hCG, dokler ne pade pod prag 10 ali 5 iu/L in še vsaj 1x potem in potem lahko nehamo in greste lahko v novo nosečnost.