Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje izračun porodniške

izračun porodniške

Zdravo!

Mogoče kdo ve, če je bruto izplačilo porodniške enako POVPREČJU zadnjih 12 bruto plač?
Sama sem si s pomočjo obrazca za izračun porodniškega nadomestila, ki se nahaja na strani CSD Šiška izračunala višje nadomestilo, kot sem ga dejansko dobila odobrenega s strani svojega CSD. Če bi res držalo povprečje 12 plač, do teh razlik ne bi smelo prit …

Hvala za odgovore!

Sicer ne vem, koliko imaš plače, a dejstvo je, da je porodniško nadomestilo navzgor omejeno. Če imaš recimo 3000 EUR neto plače, ne moreš dobiti toliko porodniškega nadomestila (samo primer), ampak dobiš pač le tisto maksimalno porodniško nadomestilo. Žal ne vem, koliko trenutno to je.

Jaz sem dobila čisto isto od CSD, kot sem si naračunala na csd-lj.si strani, tako da mislim, da drži. pazi pa, ker ti en bodo vzeli plače za obdobje 1 leta (recimo jan-dec 2010), ampak do tistega meseca, ko si dala vlogo za porodniško (meni, ki sem mela rok marca so računali do januarja – ko sem tudi oddala vlogo)

Žal, nimam tako visokih prihodkov, da bi dosegala morebiten zgornji cenzus. 😉
V obrazec na strani CSD Šiška sem vstavila zadnjih 12 plač, kot mi jih je vpisal delodajalec in je izračun za cca. 20 € bruto višji.

Pred kratkim sem dobila izračun porodniške od CSD in da, porodniška je povprečje tvojih zadnjih 12 bruto plač.

Mene pa zanima, če se božičnica pa regres tudi upošteva?

Mislim, da se to ne upošteva.

samo plače se upošteva

upoštevajo se vi prihodki, od katerih so ti plačali prispevke. če so ti torej od božičnice plačali prispevke, gre tudi božičnica v izračun. ker ti ne gledajo zadnjih 12 plač, ampak vsa morebitna nakazila od delodajalca v zadnjih 12 mesecih (torej tudi bonuse, itd.). regres v to ne sodi.

www.spela.mojforum.si

Upoštevajo se vsi prihodki, od katerih so odvedeni prispevki (22,1%). V mojem primeru se upošteva tudi letna nagrada in božičnica, medtem ko se regres ne upošteva, saj se od regresa ne odvajajo prispevki, ampak samo dohodnina.
Najlažje vidiš to na plačilnih listah, kjer imaš zavedeno osnovo, od katere se obračunavajo prispevki.

lepo pozdravljeni.mene pa zanima:midva imama namen letos naraščaj in me zanima če bom dobila regres in dohodnino naslednjo leto če bi delala do konc leta.pa zanima me koliko bi dobila vsoto denarja ko bom vstoplila v porodniško imam osnovo plače 471e dobim pa ven 610e vseskup.koliko bi dobla ven?

Regres se dobi za tekoče delovno leto.
Dohodnina se dobi glede na dohodke preteklega leta.
Porodniška je povprečje 12-ih plač, skupaj z regresom, božičnino itd. Porodniška je skoraj enaka plači ali celo višja, ker se upoštevajo ob plači še vsi dodatki prejeti v zadnjih 12-ih mesecih.

hvala za odg.

New Report

Close