Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Izpuščaj

Izpuščaj

Pozdravljeni.

Hčerki (3 leta in pol) se je 24. decembra naredila milimetrska okrogla hrastica. Ne mi ne ona sama ni vedela, da bi se kdaj ob kaj poškodovala. Hrastici nismo posvečali prevelike pozornosti, opazila pa sem, da je okoli nje nastal nek lišaj, ki raste. Najprej je raslo počasi, iz 29. na 30. december pa se je povečala vsaj za enkrat. Prva pripeta slika je bila posneta 30. decembra, nato vsaka naslednja dan kasneje ob istem času. 30. decembra sem jo nameravala peljati k zdravniku, pa je šel na dopust, verjetno pa bi mi pri dežurnem zdravniku zaračunali pregled, ker bi menili, da zadeva ni nujna. Ker stvar iz dneva v dan raste in se spreminja, me je začelo skrbeti. Impetigo? Herpes? Mačja bolezen? Stvar ne srbi, deklica pa občasno pojambra, da jo boli. Mi lahko prosim poveste, kaj naj bi tole bilo?
Hvala vnaprej in lep dan želim.

Manj verjetno mikrosporija, verjetneje impetigo, vendar ni mogoče povsem potrditi. Verjetno pa ste danes že opravili in dobili zdravila.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Hvala za odgovor.
Ja, bili smo pri pediatru. Pravi, da je impetigo. Predpisal je Fucidin (po pričakovanjih), zelo pa me je presenetil nasvet, naj deklico 3x na dan tuširamo – celo milo je priporočil (Octenisan), po spletu pa berem, da je tuširanje strogo prepovedano.
Prilagam še današnjo sliko.

S tuširanjem se bakterije prenašajo oz. raznašajo po koži, dermatologi tuširanje v tem času odsvetujejo. Če ste dobili tekoči losjon za umivanje Octenisan
http://www.lekarnar.com/izdelki/octenisan-losjon-za-umivanje-150-ml
tu piše, da s krpico vtremo na želeno mesto in izperemo. Ni namenjeno umivanju kot npr. navadno tekoče milo.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni.

Deklica (5 let) je dobila diagnozo impetigo (prilagam sliko). Dežurna zdravnica je predpisala Betrion mazilo in Klimicin antibiotik. Zanima me, če bi bilo mazilo Fucidin (ki ga imamo doma) ravno tako uspešno kot Betrion (ki ga je treba plačati) ali ne? Kaj se zgodi, če Fucidin (glede na to, da se bolezen pase okoli ust in na ustnici) zaide v usta? Ran ji glede na področje bolezni ne moremo prekriti.

Hvala za odgovor in lep dan želim.

Fucidin je “boljši” od Betriona in ga kar uporabite, če ga imate.
Manjša količina mazila ne bo naredila škode, četudi zaide v usta.
Drugače pa so vsa antibiotična mazila ne bel recept.

New Report

Close