Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje izpadanje las po porodu se kateri??Help…

izpadanje las po porodu se kateri??Help…

Zivjo punce!

Imam problem ki me zelo skrbi namrec sedaj po porodu nas malcek je star 4 mesece mi neusmiljeno izpadajo lasje.Zjutraj ko vstanem me je groza pogledati na blazino kjer sem spala saj je vse crno(imam crne dolge lase).GROZA!!!!Da pa sploh ne omenjam ko lase perem-kad vsa crna…………

Izpadajo mi ze dober mesec tako da me je strah da bom ostala brez.Zdravnik mi je predpisal tablete sama pa sem si kupila ampule ter sampon proti izpadanju las,sicer je ta zadeva zelo draga ampak se mi zdi da ni ucinka.

Kaj naj storim a ima se katera podobne izkusnje!Lepo prosim za nasvet sem v resnih skrbeh!!!!

Pozdravljene

Glej jaz mislim, da panika ni na mestu. To je popolnoma znano, da ženskam po porodu izpadajo lasje, ker pač morajo. Verjetno nisi opazila, da ti med nosečnostjo najbrž ni izpadlo skoraj nič, zato se zadeva po porodu izravna, Vse je posledica hormonskih sprememb. Kmalu boš na starem. Meni se je isto zgodilo, zdaj se mi zdi, da se zadeva počasi že umirja. sem pa pet mesecev po porodu, LP

Meni so nehali izpadati kakšen mesec po tem, ko sem nehala dojit. Zdaj me pa še bolj moti to, da je struktura tistih, ki so zrasli na novo, čisto drugačna od prejšnjih las. Kr neki vrtinci, na otip so taki kot slama.. Baje se tudi to po dveh letih spet vrne v prvotno stanje pred porodom.
lp. m

Kot je rekla minnie: znano je, da ženskam po porodu izpadajo lasje. Tudi meni so. Obakrat. In to v obilnih količinah, tako da sem imela občutek, da bom zdaj zdaj ostala popolnoma brez las. Tako da se ne rabiš sekirati, bo minilo! Hormoni se morajo umirit in priti v svoje staro stanje, pa bo!
Lp

Pozdravljena!

Tudi meni so okoli 5 meseca močno izpadali lasje. Ostrigla sem se na kratko. Čez nekaj časa se je stanje umirilo in lasje so se spet porasli.

Janca1

Pri meni je bil oisto. Imam zelo goste lase in mi jih je po mojem izpadlo kar pol. Zdaj 6 mesecev po porodu pa je ze videt narastek novih lask. Tudi mene grabila panika, pa je slo skozi brez nobenih preparatov.

Meni se je zgodilo isto, pa so mi v lekarni priporočali šampon za ženske (točno tako piše na škatlici) Phyto. Je v steklenički, stal je okrog 2000 SIT. Meni je zelo pomagal.

LP, J.

Ker se maternica obnavlja potroši vitamine, ki pa so drugače namenjeni lasem. Pa mi je ful žal ker se ne morem spomniti kateri je ta vitamin.
To mi je enkrat povedala frizerka, ker je bila na enem predavanju o tem.
Če želite jo lahko še enkrat povprašam.

VSEM!!!

Ja, meni so tudi izpadali! Imam dolge lase in vsepovsod jih je bilo! Takrat je še mož pucal po tleh in se kar križal, od kod toliko las. Pa občutek sem imela, da so ‘drugačni’. Trdi, zmečkani in neverjetno zapleteni!!! Sploh se ni dalo počesati! Pribl. tri mesece po porodu sem šla k frizerju, ostrigla sem le konice, a imam občutek, da se je stanje popravilo. Mogoče bi se tudi sicer, saj striženje konic baje ne vpliva na koren las.

New Report

Close