izpadanje dlake
Pozdravljeni
Imam 12 let starega kokeršpanjela in danes sem opazila, da mu na desni zadnji tački izpada dlaka. vse skupaj je kot nekakšen krog, premera 3-4 cm. rane ali česa podobnega nisem opazila. Ker je kuža precej živahen in ne – crkliv sem ga bolj kot ne površno pogledala še drugje in nisem zasledila česa podobnega. Šepa tudi ne, iz česar se upam sklepati, da ga ne boli. Ali je že kdo imel kak podoben primer? kužka bom peljala k veterinarju, zanima me samo, če bi kdo kaj vedel o tem, da ne bom po nepotrebnem paničarila.
hvala in lp
Bola
Bola, ja, tudi psi obolevajo za mikrosporijo. Nalezelo se lahko direktno od živali, ki je okužena (ni nujno, da kaže znake bolezni!) ali pa preko mikrospor v okolju, kjer se je zadrževala okužena žival.
Vsekakor priporočam pregled pri veterinarju.
Lp, Yo
HMM. Zdej pa spet nič ne vem. Pogledala nas je pod lučko in je rekla , da mikrosporija ni in da bi bila tudi mala verjetnost za to. Izgledalo je kot da bi se kuža tam grizel, jaz sicer nisem opazila in sem to tudi povedala. Potem pa mi je dala neko zadevo (pozabila ime) s katero naj bi mesto namazali, peljali kužka za 15 min na sprehod, da si ne poliže dol in mu potem sprali.
Čez 10 dni sledi kontrola, če pa bi šlo na slabše pa prej.
Inka kaj pa misliš ti, da bi bilo lahko narobe???? :(((((
Bola
Samo po opisu sodeč zelo težko kaj rečem. Lahko bi bila res mikrosporija (kot sem že rekla, je lučka pozitivna samo v cca 50% okuženih živali). Ali imaš kakšno slikico? Pa mogoče veš, kaj ti je predpisala veterinarka za mazanje? Kje natančno je ta sprememba na psu in kako hitro se je pojavila, se zdaj kaj spreminja?
Bom danes, ko pridem domov pogledala kaj piše na steklenički. Je pa taka roza-rdeča zadeva. Koža je pri kužku bela in ne zgleda vneto. Le bolj suha je. Je pa to približen premer 4-5 cm. Nahaja se na zadnji desni tački na robu stegna. Jaz sem opazila pred 4 dnevi, ker ma kuža bolj dolgo dlako in se v bistvu ni videlo. Pa tud ne pusti se crklat preveč. In od takrat se mi zdi je velikost enaka. Problem je le v tem, ker ga čez dan mama vozi na sprehod (jaz sem v službi cel dan) in ona pravi, da se ne praska. Jaz pa ga tudi nisem videla. Veterinarka mi je rekla, da pa izgleda tako, kot da bi si sam pogrizel. :((((( Uffff… Mislim, da bi se čez viken morala že videti kakšna spremema. aha..rekla mi je tudi, da naj ga pošpricam s frontlinom. Pa mi ga v lekarni nočejo dat brez recepta, tako, da moram danes nazaj k njim.
Bola, prav lahko je alergija na bolhe, letos so čist divje! Pojavi se na mestu ugriza, kuža (ali muca) si to mesto spraska ali zgrize, populi dlako – ga pač grozno srbi. Ni nujno, da je to na plečih, okoli repka, na tistih “tipičnih” mestih pač – pojavi se tam, kjer bolha “šasvsne”. Na vsak način zaščiti psa proti bolham! Me pa čudi, da bi za frontline (ampule) potrebovala recept – jaz ga ponavadi kupim v lekarni, brez kakega recepta, jasno.
Čim manj bolhic pa da bi se ti kuža hitro pozdravil!
Lp, Breda