Najdi forum

Ali mi lahko kdo pomaga kako naj otroku razložimo, da smo izgubili psa?

Moja hčerka (4 leta) in nečakinja (4,5) sta bili zelo zelo navezani na našega domačega psa pri babi in dediju, ki je žal danes odšel star 10 let. Izguba je za vse nas zelo težka, čaka pa nas še ena zelo težka naloga kako otrokoma to razložiti?

Nevemo ali je bolje reči, da se je izgubil ali povedati, da je zaspal. Ker sta zelo navezani nanj bo to hud udarec in ga bosta velčno iskali hkrati pa tudi nevemo kakšen bo šok ob spoznanju, da je umrčkal.

lep pozdrav

Žal mi je, da sta punčki in vsi ostali tudi, izgubili prijatelja.

Po mojem mnenju bi bilo najbolje, da bi jima rekli, da je kužek zaspal.

Tudi nas (upam, da še ne tako kmalu) čaka podobna dilema. Naša psička je stara tudi 10 let. Razmišljam, da bi še pred koncem dobili novega kužka, da izguba ne bo tako hudo boleča.

Nataša

Haj, jaz pa mislim, da je najboljša odkrita beseda, ne da je kuža zaspal. Nekje sem zasledila, da se otroci lahko potem identificirajo z tem pojavom in imajo strah pred spanjem. Tudi nas čaka podobna naloga, psička je stara že 12 let in vsi jo imamo zelo radi. Sočustvujem z izgubo ljubljenčka. LP

Hvala za odgovore.
S sestro se pripravljava na pogovor verjetno jutri in seveda želiva obema razložiti tako, da bo čim manj boleče, saj je že naju zelo strlo.
Kakšne reakcije lahko pričakujeva? V značaju se zelo razlikujeta in bi bile vesele, če nama zaupate kakšne so vaše izkušnje, da bova malo pripravljene.

N in K

Izguba kuzka je zelo huda zadeva. Sama imam ze celo zivljenje pse. Spomnim se, ko sem imela psa, pa je poginil, ko sem bila stara deset let. Rekli so mi, da se je izgubil. V zivo se spomnim, da sem ga skoraj en mesec iskala, kar sla sem od hise,v gozd, po ulicah….Na koncu ni starsem preostalo drugega, kot da mi povejo, da je poginil. Zalostno, se danes se tega spominjam v zivo, kot bi bilo vceraj.
p.

New Report

Close