izcedek med nosečnostjo
Meni se to tudi dogaja že celo nosečnost (sedaj sem 21.teden) in včasih res prav čutim, kako se “ulije”. Me pa nič ne srbi, tudi ginekologinja ni nič rekla, da bi bilo kaj narobe, tko da po moje je to čist normalno. Lp.Uma.
Mene tudi zanima glede tega izcedka. itak sem v prvo noseča in vsa panična,saj se bliža pdp,ki ga imam v torek 29.5. No mislim,da je čist normalno,ko sem že tako blizu,da sem pozorna na vse znake. Pa me zanima če katera ve naslednje. To se mi je začelo včeraj-ko grem na wc ali ko vstanem in čez dan se mi tudi kar mal ven vlije ampak mal,no včeraj toliko da mi je skozi hlačke prišlo in potem čez dan le pomalem. Seveda se sprašujem ali je mogoče plodovna voda,ampak mislim no da ni,da je to le izcedek,je pa tak prozoren,bolj sluzast,tak kot smrkelj. Včasih pa bolj masten. Ali katera ve ali je to ok,ker če bi bila plodovna voda bi se mi gotovo full vlilo kajne?
ja eno je beli tok eno pa je izcedek, ki ni beli tok ampak gre lahko tudi za vnetje. Včasih se tudi težko loči med belim tokom in kakšnim drugim izcedkom.
In Tjaška ne pišem kar tako v tri dni, sama sem rodila 7 tednov prezgodaj- razpok mehurja, predtem pa izcedek, ki je bil rumenkasto bel za katerega sem mislila da je beli tok, ki žal to ni bil:(((
napisala sem to zato, da naj vsaka nosečnica raje pove ginekologu da ima več izcedka kot da se tolaži da je to beli tok. Nobeni ne privoščim prezgodnjega poroda.
Tjaška,
Sem tudi mislila, da je normalen in nisem delala panike, dokler ni bil tako močen, da se je pojavila že kri. Pa me ni prej nič srbelo ali peklo, samo lilo je iz mene vedno bolj. Ko sem bila enkrat tako daleč, je bilo vse skupaj precej težje zdraviti, kot bi bilo, če bi že prej paniko delala. Pa ne misli, še zdaj trkam z glavo v zdi, da nisem česa naredila že prej.
Sicer pa, ma nočem biti tečna, ampak sama si za mnenje vprašala dva ginekologa. Ne? Torej si vseeno bila tako panična, da si šla vprašati za dve mnenji. Ko slišiš mnenje na osnovi svojega stanja, se je zlahka nasmejati in verjeti njima, ki sta strokovnjaka. Tule pa je zaskrbljeno nosečko lažje poslati na pregled h G, kot tvegati, da bi bilo karkoli narobe.
Pa brez zamere in srečno vsem…