Najdi forum

Spoštovani!
Imam kar nekaj ponavljajočih ginekoloških težav. Med drugim imam sedaj že tretji mesec drugačno menstruacijo, kot je pri meni normalna.Tisti dan, ko bi mogla dobiti menstruacijo, se mi pojavi komaj zaznaven rjav izcedek, ki traja 3 dni, šele nato se pojavi menstruacija. Sedaj pa ne vem, ali je že čas, da grem k zdravniku, ali ne, saj sem tam pogost obiskovalec in mi je že kar malo nerodno.Naj povem, da sem imela konizacijo(CIN 3) in da sem tudi takrat imela izvenciklične izcedke, pa ne vem, ali je bil vzrok spremembe na mat.vratu, ali ne, saj se mi je potem stanje popravilo z kontrac.tabletami.Zelo me skrbi, pa ne vem, kaj naj naredim.
Najlepša vam hvala že vnaprej.

Draga Jasna,

zagotovo sodite v višji razred tveganosti kot ženske brez “preteklih sprememb” na materničnem vratu zato svetujem “pragmatičnost”. Ne obremenjujete se s tem, da ste pogosta obiskovalka ginekologa. Obiščite ginekologa ponovno in mu povejte za težave. Pričakujem, da vas bo z vso skrbnostjo pregledal in izključil morebitno resnejše spremembe. Sam pojav rjavega izcedka pred menstruacijo je povezan z vrsto nenevarnimi motnjami vendar je potrebno pred tem preveriti druge vzroke, ki bi jih bilo potrebno zdraviti.

Jemljem tabletke. Med jemanjem sem krvavela skoraj tri tedne, vendar ne vem če sem sedaj ko bi morala dobiti menstruacijo jo dobila, saj sem skos krvavela. Imela pa sem nekaj menstualnih znakov, nabrekle prsi in boleče ter malo bolečin. Mislite da bi lahko zaačela z novo škatlico tablet?

Draga Mojca,

lahko normalno pričnete uporabljati naslednjo tablico. Če bodo krvavitve ostale še po 4 mesecih redne uporabe, pa bo morda potrebno vrsto tabletk zamenjati.

New Report

Close