Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Izbira pasme psa (izbira večje pasme)

Izbira pasme psa (izbira večje pasme)

Ja, imam. Zato pa opozarjam, da so to psi, s katerimi se je treba intenzivno ukvarjati (ne samo z dlako). Tri kilometre sprehoda je za mojo npr. povsem dovolj – zdaj, ko je stara petnajst let :).
Hja, mogoče pa ste vendarle pravi za ovčarja :). Če česanje in nega nasploh ni nadelga, ampak že skoraj užitek,s psom bi se pa tudi sicer dovolj ukvarjali – kaj pa bobtail? Je kljub vsemu mirnejši od beardija (seveda pa ni plišast, potrebuje gibanje in zaposlitev kot vsi ovčarji). Sicer tudi ni čuvaj, je pa že toliko velik, da vsaj velikost vzbuja malo spoštovanja.
BTW, vsi celinski ovčarji so ostrejši od britanskih (ker pač ni bilo velikih zveri, v celinski Evropi pa ja), so pa vendarle manj ostri kot pastirski psi – ti so pa res samo za povsem ustrezne prilike in izkušene roke.
Kakorkoli se odločite, če ne boste vzeli psa iz zavetišča, kupite rodovniškega, pa še potem preverite vzreditelja.

Tudi mi gremo malo več kot tri kilometre z našo malo na sprehod, gibanja pa ima po celem bregu zadosti 😉
Bobtail je zelo lep…a sem prebrala, da je rad ljubosumen na druge živali
Mi imamo psičko, katera tudi rabi pozornost….drugače pa to sta bolj psa za v hišo a mi bi imeli še enega zunanjega psa.
Kaj je BTW? Pes bo vsekakor rodovniški

BTW je angl. kratica za by the way, je močno krajša od mimogrede, pa je zelo uporabna za lenobe :).
Koliko se psi nasploh, bobtaili pa še posebej, obnesejo kot zunanji psi, sicer ne vem, moji so vedno bili stanovanjski (tudi bobtail). Vedno sem imela po enega psa, za “dodatek” pa mačke. Sistem je bil vedno enak – pes je dobil jesti, mačka je vtaknila glavo v skeldo in vse prevohala (ter tudi pojedla, če ji je bilo kaj všeč), pes je pa pohlevno čakal, da je prišel na vrsto :))). Če je bilo po mačjem mnenju bobtaila treba prebutati, je skočila na stol in ga tepla, pes je pa stal pri miru in čakal, da jih je dovolj dobil :))).
Kaj pa hovawart? Ne poznam podrobneje, ampak mogoče se pozanimate.

Hovawart – naj bi bili zelo aktivni psi, rabijo sprehodov ogromno, teka, šolanja…mi pa nismo taki športniki. Saj sprehodi ja, ker veliki psi rabijo razgibavanje ampak npr. kavkaški ovčar rabi gibanje zaradi velikosti in zaradi svojega dela, hovawart pa je športen pes tako, da verjetno ne 😉

New Report

Close