Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Iz pralnega stroja smrdi. Zelo.

Iz pralnega stroja smrdi. Zelo.

Imam malo nenavadno težavo. Pred cca tremi meseci sem začela opažai, da moje perilo, ko ga potegnem iz pralnega stroja, ne diši, potem pa je celo začelo smrdeti. Vonj je imelo nekaj vmes med tem, kot bi ga prala v vodi, v kateri bi se zraven prala še kakšna kovina in vonjem, ki ga ima perilo, če ga pustiš pet dni stati v zaprtem pralnem stroju. Grozljivo. Pralni prašek doziram po navodilu, uporabljam mehčalec. Ko sem vprašala mojstra, ki je prišel popravljat štedilnik, je rekel, da je najverjetneje šel grelec. Res, ko sem na 90 stopinjah dala roko na boben, je bil čisto mrzel. Ker se je pralni stroj pokvaril že tretjič v štirih letih, sem se odločila, da kupim novega in se malo bolj stegnem. Za 130 jurjev sem kupila Gorenjevega, ga namontiramo, poženemo in – perilo smrdi še bolj kot prej. Oprala sem že kakšnih pet, šest rund, smrdi pa že med pranjem. Kot bi se nekaj smodilo in žgalo v stroju, po pranju pa iz bobna prihaja čisto isti “tehnološko-plesnivi” vonj. Ali ima kdo kakšno idejo, zakaj bi to lahko bilo?

lp,
S.

Kaj pa voda, mislim dotok, ste pregledali?

meni se je dogajalo isto, serviser je ugotovil, da je odtok nekje zamašen, ker pa smo še takrat bili v bloku, nismo razbijali kopalnice. Preprost preiskus – odtočno cev od pralnega stroja položi v kad, da bo voda odtekala prosto (pazi – bodi zraven, da ne boš imela poplave, če bi cev zdrsnila z roba bane). Mi smo takoj imeli svež vonj,perilo je bilo normalno oprano. Poročaj, kako je šlo.

Bomo poskusili stočiti v banjo in potem poročam.

Hvala zaenkrat obema.

lp,
Saša

Pri meni se to zgodi občasno, če bobna ne pustim nekaj časa odprtega, da se posuši.
Predvidevam, da prašek normalno požira?
Čudno pa je, da pri novem stroju ni nič bolje.

New Report

Close