IVF-nosecnost???
Pozdravljeni!
Sem v postopku umetne oploditve-IVF postopek. Natancno pred 14 dnevi so mi vstavili 2 zarodka. V tem casu se je dogajalo naslednje: peti dan po vstaviti so me mocno zacela boleti prsa in me se danes. Nekaj dni nazaj pa sem zacela cutiti tudi ze znano “zvijanje” v spodnjem delu trebuha, ki je v preteklosti vedno pomenilo-PMS in kasneje nov menstruacijski ciklus. Zvijanje v trebuhu je bilo najmocnejse ponoci, med dnevom se je umirilo. Parkrat sem imela telesno temperaturo tudi do 37.4 stopinj, zdaj jo imam med 37 in 37,1. Trenutno ze znanega zvijanja v spodnjem delu trebuha ne cutim.
Peti dan po vstavitvi zarodkov sem si morala dati injekcijo Pregnesina-podpora nosecnosti. V bolnisnici so mi rekli, da naj zdaj cakam cca.12 dni – ali bo menstruacija ali ne. Problem pa je naslednji: zelo me zanima, ce sem morebiti ze noseca ali ne. Kaj pravite: ali bi lahko npr. jutri s testom nosecnosti doma ze ugotovila nosecnost ali ne? Ali je se prezgodaj? Je lahko test lazno negativen? Naj se pocakam par dni?Povedati moram tudi, da sem v tujini, kjer tudi postopek poteka. Ce v naslednjih npr. 5 dneh ne dobim menstruacije kaj mi predlagate. Naj grem v bolnisnico na test?
Problem pa je tudi ta, da se po postopku umetne oploditve ne da tocno dolociti morebitnega dneva menstruacije, ki bi lahko prisla, ker je bil ze pred samim postopkom cikel umetno prekinjen in nato tudi umetno vzpodbujen.
Vse na to temo sem v tem forumu ze prebirala, vendar podobnega vprasanja se nisem zasledila. Zato vas prosim, ce mi lahko na kratko odgovorite oziroma svetujete. Sem malo nestrpna, vem. Zelo si zelim, da bi bila noseca.
LP
Draga Tina,
vaš problem je nerešljiv, ker ste preveč “naspidirani” in želite prehitevati lastno senco. Dajte stvari svoj čas! tudi otrok ga bo potreboval, če ga boste imeli. Datum menstruacije je v IVF postopku popolnoma nepomemben podatek in operiramo z “namišljenim datumom” ki bi bil, če bi zanosili naravno oziroma nas zanima le še datum ET (transferja). Ostalo pa opravite tako, kot so vam svetovali v ustanovi, kjer se zdravite…samo lepo po vrsti in “cool” brez panike. Trenutno na potek dogodkov nimate nobenega lastnega vpliva. Če bo uspelo, bo uspelo, če ne, pa ne, brez razlike ali kaj “počnete ali ne”. Če je bil ET res pred 14 dnevi potem obstaja realna možnost, da bo test pokazal nosečnost, če ta obstaja in seveda pod pogojem, da vam niso pred manj kot 7 dnevi dodali HCG. Ta namreč lahko pokaže lažno pozitiven rezultat.
POZDRAVLJENA TINA!
MORAM PRIZNATI,DA SI NA DOBRI POTI .DRZIM PESTI ZATE.NIC NE POMAGA,MORAMO PAC POCAKATI DO KONCA.TUDI JAZ SEM V TEM POSTOPKU,V ISTI KOZI KOT TI. OD MOJEGA TRANSFERJA JE DANES 12. DAN.MENSTRUACIJE PA SE VEDNO NI,VENDAR TO SE NE MORE BITI 100%.
VELIKO JE DEJAVNIKOV KI VPLIVA NA TO. NAJBOLJE JE DA VSE SKUPAJ LEPO ODMISLIS,SEVEDA CE SE LE DA,POCAKAS NA DAN ,KO BOS ODSLA NA TEST “betaHCG” IN SE PUSTIS PRESENETITI.VEM,DA JE TEZKO,KER SO PREDOLGI DNEVI IN SE DALJSE NOCI.TUDI JAZ IMAM PODOBNE PROBLEME PRED SPANJEM. KO SE VLEZEM K POCITKU,SE V MOJEM TREBUHU DOGAJA CUDO STVARI.PODOBNO KOT PRED MENSTRUACIJO.
PREPRICAM SE,DA BO ZA VSE TO POSKRBELA USODA IN POTEM ZASPIM.
BOLJSE JE DA NE PREHITEVAMO CASA,AMPAK POCAKAMO NA TAK ALI DRUGACEN RAZPLET.
DRZIM PESTI ZATE IN ZA VSE OSTALE,KI IMATE PODOBNE PROBLEME.
SRECNO!!!!!!!
KLARATina je pisal/pisala:
>
> Pozdravljeni!
> Sem v postopku umetne oploditve-IVF postopek. Natancno pred
> 14 dnevi so mi vstavili 2 zarodka. V tem casu se je dogajalo
> naslednje: peti dan po vstaviti so me mocno zacela boleti
> prsa in me se danes. Nekaj dni nazaj pa sem zacela cutiti
> tudi ze znano “zvijanje” v spodnjem delu trebuha, ki je v
> preteklosti vedno pomenilo-PMS in kasneje nov menstruacijski
> ciklus. Zvijanje v trebuhu je bilo najmocnejse ponoci, med
> dnevom se je umirilo. Parkrat sem imela telesno temperaturo
> tudi do 37.4 stopinj, zdaj jo imam med 37 in 37,1. Trenutno
> ze znanega zvijanja v spodnjem delu trebuha ne cutim.
> Peti dan po vstavitvi zarodkov sem si morala dati injekcijo
> Pregnesina-podpora nosecnosti. V bolnisnici so mi rekli, da
> naj zdaj cakam cca.12 dni – ali bo menstruacija ali ne.
> Problem pa je naslednji: zelo me zanima, ce sem morebiti ze
> noseca ali ne. Kaj pravite: ali bi lahko npr. jutri s testom
> nosecnosti doma ze ugotovila nosecnost ali ne? Ali je se
> prezgodaj? Je lahko test lazno negativen? Naj se pocakam par
> dni?Povedati moram tudi, da sem v tujini, kjer tudi postopek
> poteka. Ce v naslednjih npr. 5 dneh ne dobim menstruacije kaj
> mi predlagate. Naj grem v bolnisnico na test?
> Problem pa je tudi ta, da se po postopku umetne oploditve ne
> da tocno dolociti morebitnega dneva menstruacije, ki bi lahko
> prisla, ker je bil ze pred samim postopkom cikel umetno
> prekinjen in nato tudi umetno vzpodbujen.
> Vse na to temo sem v tem forumu ze prebirala, vendar
> podobnega vprasanja se nisem zasledila. Zato vas prosim, ce
> mi lahko na kratko odgovorite oziroma svetujete. Sem malo
> nestrpna, vem. Zelo si zelim, da bi bila noseca.
> LP
Klara!
Jaz sem na zalost dobila menstruacijo tocno 14 dni po vstavitvi. Si lahko predstavljas razocaranje. Zavidam in hkrati privoscim pa ti upanje, ki ga imas in prav je tako. Jaz bom postopek ponovila meseca avgusta in povem ti, da ze komaj cakam na novo upanje. Naj velja rek: dum spiro, spero (dokler diham,upam)
Ce ti bo uspelo, daj napisi to pod to temo. Veselila se bom s teboj.
LP
Draga Tina
Sem prebrala tvoj članek in sem se odločila da ti pišem.
Stara sem 34 let bila sem že dva krat na IVF: Prvič po transferju sem dobila menstruacijo že šesti dan a se zamisliš kakšno razočaranje in trpljenje. Danes mi je sedmi dan od transferja in z možem drživa pesti da bo vse ok. sem optimistka. Lahko ti tudi to povem da že imam hčero staro 12 let ki mi je v veselje ampak na žalost življenje je tako sem se poročila z dobrim možem ampak pri njemu je napaka tako da imam tu že veliko upanje.
Ti pa resnično povem da nisem vedela kaj je zanositev in trpljenje kot je sedaj ampak moža imam zelo rada zato tudi trpim.
Prvič sem normalno zanosila rodila brez težav brez šivov nikakršnih problemov ni bilo tako da nekatere ženske ki rojevajo po naravni poti si sploh ne zavedajo kako je trpljenje da prideš do otroka. Zelo sem vesela da na kliniki v Ljubljani imam super zdravnika ki mi veliko upanje deva pa še zraven imam tolažbo ki je moja sestrična glavna sestra v kliniki za IVF: Zato ti tudi pišem Tina kar z korajžo naprej pa čeprav vem da komaj čakaš kdaj boš ponovno šla popolnoma te razumem. Če te kaj zanima z veseljem bom vesela tvoje pošte in tudi kaj svetovala dosti sem seznanjena o IVF: Sedaj ti želim veliko sreče in da se ti ispolni čimprej tvoja želja da postaneš bodoča mamica.
OD srca ti želi JANJA
Pozdravljena!
Obljubila sem ti,da ti bom sporocila novico,pa naj bo kakrsnakoli!
Danes sem imela test BHCG in na mojo in partnerjevo sreco je bil pozitiven.Tako da sem v tretjem tednu nosecnosti.Potem sem sla pa se k svojemu ginekologu na ultrazvok. “PLOD” ali kako bi tej mali stvarci rekli drugace je ze viden in velik 3mm. Imam njegovo slikico,ultrazvocno.
Res je bila velika sreca,upam da bo tudi med celo nosecnostjo tako.Tebi in vsem ostalim pa zelim veliko ,veliko srece,ker jo pri tem res rabimo.
SRECNO !
Pozdravljena Klara
Najprej čestitke ob veseli novici in želim ti, da bi kar se da lepo prenašala celo nosečnost.
Vprašala pa bi te, koliko krat si bila na punkciji oz. oploditvi, koliko jajčec so ti vstavili in kako si preživela teh 14 dni po vstavitvi (ne razmišljam o tem ali se je prijelo ali ne, ampak če si imela kakšne bolečine ali druge težave). Ali si morda čutila, da si noseča.
Vnaprej hvala in lep pozdrav.