Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost ivf 2018

ivf 2018

Hvala minimiska. Potem bom nehala z maticnim mleckom in ga zacela jemat septembra.

Minimiska..uu..super podatek ..hvala😀jaz bom 36 let novembra..moz pa je star 39let..😀 imava pa nepojasneno neplodnost.celice se oplodijo ..vstavijo zarodek in potem pride menstra..5 postopkov ze …neuspesnih.nikoli nisem bila noseca in vsi izvidi ok.lahko samo molim in molim..hahaha.no sej bo..upamm😀😀me pa leta res skrbijo..ceprav poznam ogromno parov ki imajo po prvega otroka 40,41,43 letih..pa si recem oz.se pomirim da pa imam se vedno nekaj prednosti.hahaha😀😀

Tudi midva nisva več najmlajša. Jaz sem 35, partner pa 40 🙂 Jah, res ni najbolj optimalno, ampak lahko bi bilo še slabše. No ja, imamo še nekaj časa 🙂 We can do this!💪😉

(Bodoce) nosecke, jutri zjutraj pls pls pls drzite pesti se zame, gremo po nasega pingota. Mocno verjamem, da nas ze nestrpno caka!! Jeeeej….

Uu limeta82, saj res! Imej lep transfer!🤗🐧😊

Limeta srecno!🐧☘💪

Punce, sicer sem bila pa jaz ista, vse clanke sem prebrala, zato sem tudi pristala na forumu, ker sem zelela izvedeti kar najvec. Je pa res, da enim to predstavlja stres, meni pa je pomagalo, da sem se npr.pomirila s tem, koliko % uspesen je ivf ipd. statistike. Sicer pa probamo res vse, da bi nam uspelo.

Vcasih se je poleg tega kar ze pocnemo, treba malo ustaviti, zadihati in predvsem ne izgubiti upanja. V branje vam priporocam knjigo punce, ki je sla skozi postopek zaradi nepojasnjene neplodnosti “Kaj pa vidva cakata?”, verjetno se bo marsikatera nasla v njej.. Sicer pa malo sreče in bo, vem da vam bo uspelo!☘☘☘🐞🌞

Limeta82 drzim pesti!!! 😊🍀🐞 Verjamem, da te pingo nestrpno pricakuje in komaj caka, da bo z mamico! 😊❤️ Iz srca ti privoscim dojencka cez slabih 9 mesecev! 😊❤️🍀🐞

Dobro jutro!!!! Limeta danes je pa tvoj dan. Sreeecno!!!! Držim pesti!!!

Limeta…lep prenos pingota ti zelim in uzivajj v dnevu😀💝😘🐣🐥

Hej hej… transfer je za mano. Zdaj grejem mojo malo dusico. Zelim si, da ostane z namiiiii. Hvala vsaki posebej za lepe besede. Gremo skupaj dalje.

Limeta82, lepo grej pingota! Zdaj pa držimo pesti, da ostane s tabo! 🤗🐧🤞🐞🍀

Super limeta!!! Itak da bo vse ok. Lepo grej svojo pikico in seveda še naprej držim pesti😁

ZA INFORMACIJO OD PUNCE,KI JE TO NAPISALA:)mogoče pride prav!!

Punce, moja zgodba je takšna in svetujem vsem, da opravite vse te preglede: po 2 spontanih splavih lani sva s partnerjem bila zelo zaskrbljena, kaj je narobe z nama… Po vseh preiskavah, sem ugotovila, da sva načeloma čisto zdrava, moj amh je bil pa izredno nizek. Ker nisem vedela toliko o vsem vitaminih in kaksen vpliv imajo na reproduktivni sistem, nisem vedela, da nizem vitamin D vpliva na rezultat amh (jajcna rezerva). To vem sele zdaj, potem, ko sva sla v tujino. Tam ena klinika zahteva dodatne preiskave (cena “samo” 305€),kjer so mi ugotovili, da vzrok splavov ni slaba kvaliteta jajcec ali spermijev, temveč genetska mutacija MTHFR A1298C (strogo se moram izogibati folni kislini v sinteticni obliki) in Factor V Leiden (tromboloska mutacija). Žal te preiskave pri nas naredijo šele po 5 splavu (vsaj tako je bilo pri kolegici), medtem, ko je v tujini to na nekaterih klinikah pogoj, da lahko v postopek sploh greš… Ne morem mimo tega, da sem razočarana nad nasim zdravstvom, saj sem imela vec let blazje znake pljucne embolije, ki pa jih noben zdravnik ni jemal resno. Poleg tega sem bila 10let na kontracepciji in pred pol leta na hormonski terapiji za spodbujanje ovulacije, a brez heparinskih injekcij sploh dodatnih hormonov v sebe ne smem vnašati oz. se s tem zaradi reh mutacij spravljam v življenje ogrožajoče situacije… Preden greste v postopke, da si prihranite razočaranje, bolecino, denar…zahtevajte te preglede ali pa pojdite kri dat na Češko, kjer to stane cca 300€ (vključno še z drugimi dodatnimi preiskavami, kot so celice ubijalke) in to seveda opravljajo vse klinike za neplodnost, brez obveze, da pri njih v postopek umetne oploditve sploh greste…

Limeta….toooooo..bravoo..le grej pikico in uživaj z njo..:):)Lep dan..ti želim:)

Limeta drzimo pesti!! cim bolj uzivaj zdaj te dni tako kot,da bi vedela da je ze ratalo,pa sej tudi booo!🐞🍀

Limeta lepo grej pingota nadaljnih 9 mesecev 😊

Zivijo punce,
Trenutno sem v ivf postopku v Dravljah (moj drugi). Imam dolgi protokol. Zanima me, ce ima katera izkusnje z dolgim protokolom, kaksni so stranski ucinki tega zacetnega hormona, kako dolgo vam zamuja m?

Moja leta tudi niso lih, bo letos kar že okrogla, pa 4 pred tem, ampak se ne dam, tolažim se s tem da je mela moja stara mama, mamo pr 39, teto pr 41 pa brez postopkov 😀

Ela46 – jaz sem imela 3x dolgi protokol. Nevem katere injekcije imaš najprej, v lj dajo najprej za 14 dni suprefact, m. pride vmes, nekaj lih ne zamuja, mogoče kak dan, je pa lahko drugačna, daljša, več rjavega izcedka, edina razlika je da pri dolgem ne začneš s stimulacijo 2. dan m., ampak ko se ti krvavitev, izcedki preneha, sčisti, potem je uz in če je vse ok dobiš injekcije.

Vk17 jaz grem pa za tabo. Bom imela pa naslednje leto spredaj 4. Ampak ni važno to. Važno je da bomo imele dojencka. In da nam bo ratalo dočakat +. 😁👍

Tako se govori😁😁bomo ta zrele mamice..hahahaha😁da se mau pohecam..
En lep ..ceprav dezeven dan..vam zelim😁
Jest ze od zjutri po bajti pospravljam..se mau pa moto gp..(goo.. Rossi..vale)🚀

New Report

Close