Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost ivf 2018

ivf 2018

Alta, zdravo! Zal mi je za zamrznjencka…

Upanje2, to je pa lepa novica!

Renko, a bos sla vseeno poskusit?

Zelim-si, Kiddo, kako sta?

24+, banana, uživajta poletje 😊

Jaz moram se vedno hodit v Lj… vodilni folikel js ze 23, počil pa kar še ni…

Orhid, vsak čas bo, jutri bo sigurno že dan 0! Držim pesti!!! 🙂
Danes sem precej boljše, občasno me še mal šraufa spodi, bolj proti večeru. Ampak overall sem kar vredu, čez dan sem itak zaposlena s službo, tko da mi ne ostane preveč časa za travmiranje 🙂
Renko, kako si?

Joj punce, sem mal odklopila od foruma! Jutri se vracam iz morja, je prov pasalo.

Alta, joj zal mi je zaradi zamrzjencka! Sploh nisem vedela da si ze v postopku. Drzi se, odklopi cez poletje pa potem novim borbam naproti. Al gres ze kar po novega? Ni nekega recepta, mislim da je samo malce srece potrebno. Tolk se trudimo, tolk stvari spremenimo, pa ne gre…! Jaz ne bi nikoli rekla, da bi lahko moj 3.postopek uspel, pa je! Pa se mi zdi, da je bil naslabsi od vseh (psihicno in fizicno). Tko, da glavo gor. Drzim pesti da ti naslednji rata!

Renko, madonca no! Ampak glede na tvojo “potrpezljivost” in cakanje jaz ne bi riskirala. Mesec gor al dol, skoda zapravit postopek ce nisi 100% kdaj so pocili folikli.

Kdaj so zdej testi, da drzim pesti???
Srecno vsem!

Pozdravljene punce.
Kar nekaj časa se nisem javila ampak tu pa tam sem pa pokukala kaj dogaja. Vidim lepe in manj lepe zgodbe. Ne obupat punce. Alta bodi močna veš, kaj te ne ubije te naredi še močnejšega. Tudi zate bo posijal 🌞. Tudi jaz sem že skoraj čist obupala in po zadnja dva pingvinčka šla čisto tako brez kakih pričakovanj. Še v službo sem hodila in glej ga šment kar oba sta se prijela. Danes sem polnih 10 tednov. Trebušček se že vidi sploh zvečer sem zelo napihnjena. Zaenkrat vse ok. Pingvinčka pridno rasteta. Me pa daje grozna slabost. Ne morem nič, kar cel dan poležavam. Upam da bo slabost počasi pojenjala. Drži pesti za vsako, da čimprej zagledate en velik +
Veliko pozitivnih misli. ❤️🍀🐞😀🌞

Živjo punce,

Še ena nova sotrpinka:) Ta forum berem od kar sem izvedela, da bova morala v postopek in moram reči, da ste super s tem kako spodbujate/podpirate ena drugo, čeprav se ne poznate osebno.

S partnerjem sva skupaj že dve leti in malo več kot leto in pol poskušava zagledati tisti plusek. Ker ni šlo, mije ginekologinja dala napotnico in šibaj na na pregled na ginekološko kliniko. No in janurja mi ginekologinja na kliniki reče, z vami je vse ok pri njemu je problem, edina rešitev je umetna oploditev.
V tistem trenutku nisem vedela kje se nahajam, ali naj se zjokam ali naj bom vesela, ker sem jaz ok… Čez minuto pridem k sebi in si rečem: pa kaj ti je, sej je teta rekla, da imava možnost samo pač po drugi poti, se pravi ne bova brez malih žabic juhuj 🙂

Do konzilija dejansko še vedno nisva vedela kaj točno ni OK pri mojem. Tam so nama povedali, da ima partner določen odstotek semenčec nepravilnih oblik in da bi načeloma lahko zanosila tudi po naravni poti (če bi imela res srečo), vendar vprašanje kdaj – lahko naslednji mesec, lahko pa čez 5 let. Da pa to ni neka strašna “okvara” in da glede na to da sem jaz mlada in zdrava ne dvomi v to da nama že v prvo uspe.

Da skrajšam zgodbo, od sobote 15.6. me je moj špikal (ja se je kr moral vključit) z Gonal F injekcijami in v torek 26.6. sem imela punkcijo, pridelala 3 celice. Danes sem izvedela, da sta se dve oplodili in danes sem imela tudi transfer. Zdravnica mi je rekla, da je zelo lep in mi kazala na ekranu (čeprav nisem vedela kaj naj tam gledam, jaz na tem ultrazvoku nič ne razberem)… sedaj pa čakaaanjeee do 16.7. ko imam predviden krvni test.

In zdaj držim pestiii, se pogovarjam s svojo pikico v trebuhu naj lepo zraste in naj gre ven šele čez 9 mesecev 🙂

Pozdravljena nadebi! Zgleda si tahujse ze dala cez, drzim pesti, da bos zagledala plusek!😉🤞🐞
Flamingo, hvala za pozitivne besede in srecno v nosecnosti😊🌞

Flamingo, verjamem da so hude slabosti pri 2 pikicah. Ampak se splača, ne? 😊

Nedabi, lepo grej pikici 😊

Evo jaz pa dobim zamrznjencka v sredo 😊 komaj čakam 😊

Orhid, juhu! Pa je le prišel tvoj dan. 🤞🐞

Živjo punce,

Orhid super, končno si dočakala 🙂 Zelim-si, ti si pa na pol poti do testa a? 😉

Jz sm si vzela en dan čist zase, predelala vse skup in glede na to da mam samo 2 zamrznjenčka in da mi je zdravnica rekla, da škoda da gremo na srečo in ker nočem ob neuspehu slišat “sj ste se sami tko odločil”, kar bi me še bolj potrlo kokr me je zdj da bom SPET še mal čakala. Rezervirala sva dopust, potem pa čakamo avgustovsko menstro in bom tečna k ne vem kaj da ne bomo spet kj zamuštral in zamudl in ne vem kaj. Moja mami mi je rekla “Lej pa že more tko bit” – verjetno, da res, zdj ne morm kj nardit, z glavo skoz zid in da bi šla na silo na transfer, k psihično neb bla čis 100% in bi mela v glavi da mogoče ne bo ker ne vemo kdaj je bil dan 0…gremo avgusta na zihr. Ob vsem tem čakanju nočm zrd neučakanosti nardit neumnosti. Se opravičujem za tok dolgo izpoved, ampak če bo kdo zastopu, boste ve, soborke <3 Prvič grem čez to in sm še “zelena”, se pa člouk hitro uči in vidš, da se morš kr borit in bit tečn, drgač nč ne dosežš. What doesn’t kill you makes you stronger 💪

Punce, jz tud ne sledim več za vse, kje točno kira kj, tko da tiste, ki ste že vidle pluske – naj vam bušiji lepo rastejo, tiste, ki čakate na plusek – da ga zagledate ob prvi priliki in tiste, ki greste v nove boje – slej al prej bomo vse zagledale pluske, zato smo tle 😊

Renko, prav si se odlocila. Ce imas ‘samo’ dva, potem res bols da gres avgusta na 100%. Sej ce gres vmes se na dopust bo minil endvatri! Vzemi si cas zase, regeneriraj svoje telo,predvsem pa uzivaj! Avgusta pa drzimo pesti zate!!!💪🤞

Jaz imam se malo vec kot en teden za zdrzat..obcasno me se vedno spika, verjetno so to res stranski ucinki crinona. Ce ne bo prisla m. In res upam, da ne bo, bom verjetno en dan pred krvnim delala test..🤞🐞

Renko, prav imaš. Tako kot je rekla zelim-si, bo poletje en dva tri minilo in bos spet v igri.

Zelim-si, M valda ne bo prišla!! Kmalu bo plus 😊

Kiddo kako si ti?

Joj punce, kaj se mi je pa dons zgodil😣 crinone sem si vstavla mal kasnej ker sem dlje spala, po zajtrku pa sm mogla nujno na wc in v trenutku zacutim kako se mi iztiska gel ven. Verjetno ker sem mal pristkala. Vzamem papir in neverjetno velik grudic, kot bi iztisnila vse ven😟 joj zdej pa nevem kaj naj naredim. V navodilih pise samo, ce pozabis, da ne smes dat dvojne doze in normalno nadaljujes naslednji dan. Takega primera pa ni opisanega. Joj punce, kaj naj naredim? Ze tako me skoz neki crvici.. Upam, da nisem totalno zasrala!😭

Zelim si….. Ne sekirej se….. Ne dajaj si dvojne doze…. Pusti in si ga daj ob uri naslednjic normalno….. Ves kokrat je meni estima cela vn stekla pa ni blo nc…. Tak da zadostna kolicina je zee sla naprej….

Zelim-si, jaz si na tvojem mestu ne bi dala dvojne doze. Gotovo je telo vsaj nekaj absorbirajo. Itak je pa to samo podpora in od tega ce je slo enkrat malo vec ven ne more biti nic narobe… Drugače si ok?

Pozdravljene punce,

nam tokrat ni uspelo. Sem naredila test in tud sledu ni o kakšni drugi črtici. Glede na to, da je danes že 13. dan po transferju, se torej zame tu konča. Seveda je razočaranje, ampak ni prehudo, ker je pač jasno, da je potrebno precej sreče, da se vse izide tako kot se mora. Veliko bolj me je potrlo to, da sem nekako upala, da bova lahko šla po naslednjega pingota avgusta, ampak me je kr šokiralo, ko sem v leonišču dobila prvi prost termin šele konec septembra in tako ni variante, da pridem prej do napotnice za zamrznjenčka. Jah.. kaj čem, očitno se bom še načakala.

Zelim-si, močno stiskam pesti za plus! In ne skrbi glede gela! 😉

Orhid, super za transfer! Malo še! 🙂

Ja, drugega kot pocakat na naslednji dan ne morem. Sem klicala na kliniko pa se itak ni noben javil, ker sm bla tok pozna..tko da sva z mojim se enkrat prebrala navodila in se pac tko odlocila. Zdi se mi, kot da se mi je ustvaru en cep al neki, kot da se je to vec dni nalagal in je slo zdej naenkrat ven..sicer ni blo vmes nobene krvi, skupek grudic pa kar velik. Zato sem se tudi tok prestrasla. Pa to crvicenje po trebuhu tud ne pomaga, ker vsakic ko grem na wc gledam a je kej krvi..teh izcedkov res ne maram, od prvega splava naprej pa sem vedno panicna ko cutim da kaj tece😣 sicer se krci pojavljajo na vsake tolk, niso tok hudi k pri m., bolj neprijetno kot kej druzga. Tko da vec al manj pocivam, ce se le da.. zaenkrat nevem a se samo pripravlja na m. al je to dejansko od progesterona. A se nobena ni imela takih simptomov? Res nevem kako bom zdrzala se cel teden..

Kiddo, a m.se nisi dobila? Ne bi sla vseeno na krvnega? A ni tko, da test pravi rezultat pokaze sele 14.dan? Mogoce pa se ni vse izgubljeno!🤞🍀

Hvala vsem, ki drzite pesti zame in posiljate dobre misli. Malo srece bi mi prislo prav..🐞

Zelim-si grudice so normalne pri tem gelu. Jaz sem si ze nehala dajat in jih mam še vedno.

Zelim-si, danes je 14. dan po transferju in sem naredila še en test, ki je žal enako negativen kot prejšnji. Menstruacije še nimam, jo po mojem estima zavira. Krvni test imam jutri, bom seveda šla, da še uradno zaključim s tem postopkom.. Kot sem rekla, pa mi je največ volje vzelo to, da bom šla lahko po novega pingota šele oktobra, ker bom šele konec septembra dobila novo napotnico.. čisto me je potrla ta vmesna birokracija, zaradi katere je treba čisto po nepotrebnem toliko časa izgubljat in čakat tri mesece, da potem v eni sekundi dobiš novo napotnico 😞

Kaj res tok casa traja??kaj pa ce bi klicala direktno v ordinacijo k svoji zdravnici na kliniki in jih prosila samo za napotnico.. malo obrazlozi, igraj na karto neuspelega postopka ce je treba. Men je tud tale birokracija pozrla ze tok zivcev, vse poteka tok pocas kot da smo leta 80, posiljajo te sem in tja, ko bi blo pa elektronsko urejeno v parih minutah. Nazadnje sem vpr.zdravnico zakaj rabim tok napotnic samo za en postopek pa je rekla, da verjetno zato, da imajo zabelezeno kok kej stane, glede na to da gre prek zavarovanja. Zal mi je za minus, upam da te vseeno vzamejo preko vrste in da dobis pingota ze septembra! Do takrat pa uzivat poletje! Mene pa se kar skoz neki sraufa po trebuhu, saj nevem kaj naj si mislim..

Kiddo, zal mi je za negativen test, ampak imaš prav da gres se na krvnega!

Zelim-si, sravfanje je lahko tudi dober znak! Kateri dan po transferju si? Kdaj bos delala test?

New Report

Close