ivf 2018
zelim-si zdj si pa ze pingo mama 🐧😉
Men so rekl, da mam na levi in desni folikla po 18mm in da je ful nenavadno ker sm v spontanem cikli in da bo treba pazt…itak sm bla tok presenečena da nism vprašala kaj to zdj pomen in kaj bo treba pazit 😑 ima že katera podobno izkušnjo? Jutr spet UZ, bomo vidl kaj bo.
Pingo mama hehe😄🐧vsec mi je😉
Kmalu bos tudi ti!😄 18 je ze kar velika stevilka, malo cez 20 poci ponavadi. Tako da si blizu!😉 Sem pa tudi jaz v spontanem ciklu in sem imela vodilni folikel samo na eni strani, na drugi so bile stevilke zanemarljivo majhne(pri punkciji so npr.na obeh straneh rastli kot nori, zaradi stimulacije si predstavljam). Do jutri ne bo nic drasticnega, jih pa jutri vprasaj za vsak slucaj kaj to tocno je. Vem pa kako je, k tok casa cakas na UZ pol si pa endvatri mim pa cist pozabs vprasat tapomembne stvari😆
Sicer pa sploh ne morm verjet, da je po vseh procedurah, ki sva jih dala cez, slo danes vse tok zlahka in da to pomeni, da je veliko moznosti, da bom cez dva tedna zagledala plusek!🤗
Zdravo punce, sem nova tukaj upam da me sprejmete 🙂
Sva s fantom tik pred IVF postopkom, zdaj je ginekologinja še predlagala, da bi pred postopkom poskusili še z klomifenom in estimo. Ste imele ve tudi to preden ste dobile odobren postopek?
Zakaj ste na postopkih – kje je vzrok težavam?
Srečno vsem!
Lp, Lenja
Kiddo, hvala! Kako se kaj ti počutiš?
Zelim-si, lepo grej pingota!
RenKo, kot je rekla zelim-si, najbolje da jutri vprašaš.
Lenja, dobrodošla! Ne, jaz nimam izkusenj s klomifenom, midva sva sla direktno v icsi.
Jaz imam tudi 2 vodilna folikla, ampak sta sele 12 in 14… upam, da bo kmalu mimo in dobim tudi jaz svojega pingota!
LenjaH…. Dobrodoslaa med nami☺️☺️🌞
Jaz sem imela klomifen 4 M. Cikle….. V zadnjem ciklu mi je dal se estimo…. Vendar se vedno ni bilo nic…. Potem me je poslal na hycosy….. Vse ok… Tako da smo skupaj sklenili glede na to da imava (nepojasnjeno neplodnost) da greva v ivf postopek ko bova pripravljena na to… Tako da sva sla kar v boj…. Zal neuspesno… Sedaj cakava na september da greva v 2. Postopek 😏😏😏😏
Cudno se mi zdi da ti hoce tik pred postopkom dati klomifen….pri kateremu ginekologu pa si? Oz katera klinika??
Icsi je zaradi slabega spermiograma ane? Pri nama ni vzroka, samo doba poskušanja leto in pol, brez kakšnega vzroka za neuspeh…. No ne najdejo ga… Zato je predlagala ginekologinja v postopku da bi poskusila še pred ivf-jev tromesečni ciklus s klomifenom in estimo. Če nič ne bo, me čaka potem ivf.
Ste imele vi najprej preglede pri ginekologu v postopku. Dobila sem po pošti izvid pa preden grem do ginekologinje bi mi prav prišlo, če katera pozna razlago izvida ali pa da je imela katera podobne rezultate.
Ck. Bp
Uterus v AVF, normalne velikosti in oblike. Endometrij proliferativen, homogen. Miometrij simetričen, homogen. Ovarij desno AFC več kot 10. Ovarij levo AFC več kot 10.
CD prost.
FSH 5,6 ug/l
LH 3,2 ug/l
Piše na obeh izvidih vse bp. Me pa zanima maloooo bolj razširjena razlaga kaj katere cifre pomenijo, kaj so AFC ji, kaj je FSH.. Se opravičujem za mogo”e neumna vprašanja ampak sem nova v vseh teh stvareh 🙂
Hvala punce, super ste.
In držim pesti za vseeee!!
24+ tudi midva imava nepojasnjeno neplodnostjo oziroma ni vzroka nikjer.
Lahko mogoče malce poveš svoje rezultate, da jih primerjava? 🙂
Sem v Dravljah, pri Mili Lomšek.
Malo daljše cikluse mam, 32 dni. In je mogoče zato želela da bi poskusila še s klomifenom in estimo trimesečno kuro. Zakaj si bila pa ti na klomifenu?
Aa to je drugo ce ti hoce dati klomifen tri mesecni cikel… C em mislila da ti hoce dati pred ivf direkt in potem da gres takoj v postopek… Hahaha ok zdaj mi je jasno….. Jaz bi na tvojem mestu poskusila s klomifenom najprej….. Koliko si pa stara? Ce vama leta niso se ovira bi se na tvojem mestu odlocila se to poskusiti predno gresta na ivf…. Vidim da imas vse bp… In da je ocitno vse ok tako kot ori nama…. Nebi ti pa znala nic od tega pojasniti tako da ti priporocam da se obrnes na dr. Stanka Pusenjaka…. On ti bo razlozil tvoj izvid…. Lahko mu pises pod zasebno sporocilo ali pa na forumu razlaga izvidov…. Pa ti bo kaj vec znal povedati kot katera koli od nas…. 😃
No jaz sem v Dravljah pri dr. REŠU….. pri njemu je ocitno tako da ko prides tja na posvet poves koliko casa se matras in ti rece da poskusis 3 mesecni ciklus z klomifenom ker je to malo blazja vrsta kot tiste injekcije pri ivf…. Ko je videl da od tega ni bilo nic sva se odlocila da preveriva prehodnost jajcevodov…. To mi jee naredila dr. Mili lomsek….. Vse ok…. Po koncu preiskavee je odsla domojega dr. In razlozila zadevo na kar sta se skupaj posvetovala in sreca da je tisti dan bil dr. Tam…. Da me je takoj vzel in smo se dogovorili da naslednji postopek je ivf…tisti dan je tudi povedal da je diagnoza nepojasnjena neplodnost…. Da oni ne delajo iui pa tudi nima smisla ker je ze prej preveril in ugotovil pri meni da so semena se vedno ziva po 24 urah spolnega odnosa…. Tako da sva se odlocila da greva z naslednjo M v postopek…. A zal neuspesen… Noce in noce se vgnezdit… 🙄🙄🙄
Ne vem ce ti bodo moji izvidi kaj v pomoc…. na 1. Dan menstruacije sem dala kri za hormone…. Dr. Pusenjak na forumu mi je rekel da so izvidi ok in ce imam slucaj o se izvid od parterja… A ga na zalost nimam venda vem da ima odlic a semena saj ga je magister na kliniki pohvalil hahahaha😊😊
PREISKAVE orientacijske referenčne vrenosti za odrasle
S-TSH 2.36 mIU/L (0.35 – 4.94)
S-FSH 7.39 IU/L (folik.faza:3.03 – 8.08, Ovul.faza: 2.55 -16.69, lutea.faza: 1.38 – 5.47,
Postmenop.:26.72 – 133.41)
S-LH 3.98 IU/L (folik.faza: 1.8 – 11.78, ovul.faza: 7.59 – 89.08, Lutea.faza: 0.56 – 14.00,
Postmenop: 5.16 – 61.99)
S-Prolaktin 10.45 μg/L (5.18 – 26.53)
S-AMH 1.87 ng/ml (1.83 – 7.53)
sindrom policist. ovarija > 12.6
Ne izvid UZ pa nimam samo te hormone imam… Ja tako je dobila sem prvo 3 mesecno terapijo s klomifenom… Jaz sem stara 25…. Tako da imava tudi midva se cas… Hehehe….
Oplodijo se… Imela sem pri punkciji 11 celic od tega se jih je 8 oplodilo…. 6 jih je zaostalo v razvoju dve lepi blastocisti pa sta ostali…. Eno so vstavili eno zamrznili….obakrat pa je bil transfer neuspesen….. Ocitno se noce prijeti druge razlage nimam na zalost….. 😓😓😓😓
Si potem letnik 93 ali 92? Jaz sem 93.
Koliko časa že delata na +? Ali mogoče veš kaj pomeni več kot 10 AFC? Sem zasledila pri nekateroh puncah, da je Pušenjak komentiral da je vredu, ko so napisale, da imajo 4 folikle ali 5. Me je malo zaskrbela ta moja višja izmerjena številka. Mogoče znak za PCOs?
Imaš redne M drugače?
Kaj pa je AMH meni ga niso dali izmerit.
Ti si pri Uršuli Reš ali prav pri Primožu? Meni se Lomšek tako prisrčna pa vedno nasmejana, ampak tako nič zgovorna..
A ti je mogoče kaj klomifena ostalo? Jaz imam ta teden pregled pri njej, ravni s tem namenom, da bi začele na peti dan z klomifenom, ampak me je M prehitelaaaaa pa bom takrat že 6 dan, i me skrbi da ne bi spet zamudile ciklusa. Groza!
Renko bravoooooo, sem vedla da bos kmal za mano!💪🐧 Orhid, ti bos tudi verjetno samo par dni narazen😉Pocasi se dalec pride! Bomo skupi stiskale pesti in cakale na plus!🐞 Jst sploh nevem kako bom zdrzala 2 tedna😥
Lenja, dobrodosla! zal ti glede nepojasnene nosecnosti ne morem pomagati, ker sem pgdjevka. Ti pa svetujem, v kolikor sta se res odlocila iti v postopek, da kar zacneta urejati birokracijo..pri nama je trajal priblizno 6mesecev preden sva prisla do prvega pravega pregleda v gin.Lj.