išias
Ojla,
meni je najbolj pomagalo razkisanje telesa in zmanjšanje telesne teže (minus 15 kg). In skrbeti moraš za zadosti gibanja, zame je to hoja po mehki podlagi (hoja po asfaltu je strup za išias).
Tri leta nisem normalno hodila – sem šepala na eno nogo (zaradi bolečin), zdaj pa me boli le še redko. Naklofen sem imela kar v torbici, vedno pri roki.
lp
Praviš razkisanje, to traja gotovo leto ali dve.
Po vajah in hoji s pohodnimi palicami se bolečina pojača.
Teža je malo nad normalo.
Ponovila bom spet z Bowenovo terapijo (lani uspešno za pol leta) in z EFT-anjem večkrat dnevno (3 minute) oz. 2x dnevno po pol ure.
O rezultatu bom sporočila.
Zahvaljujem se ti za priporočila.
Ojla,
tudi jaz sem si pomagala z bownovo terapijo (so stroški veliki), je učinkovita, vendar odpravlja le posledice, ne pa vzroka.
Ko pa sem odpravila vzroke bolečin – to je odlaganje snovi, ki jih telo zaradi zakisanosti ni moglo sproti izločat iz telesa in te snovi se odlagajo v sklepe in tkiva, kar povzroča bolečine – je stanje bistveno boljše. Razkisanje je dolgotrajen projekt – pri meni verjetno doživljenski, ampak se splača. Na forumu Zdravilstvo najdeš informacije.
Pomembna je bila tudi razbremenitev sklepov in okostja – manjša telesna teža.
Glede gibanja – mene je najbolj bolelo popoldne ali zvečer, ob koncu planinskega izleta in naslednje dni. Velikokrat sem na koncu planinskega izleta jokala od bolečin. Če sem bila trmasta in sem zdržala, je potem, ko sem imela več kondicije (močne mišice), bolelo manj pri enakih obremenitvah. Hoja po asfaltu in po skalah (ko moraš že malo plezati) je bila najbolj boleča, najbolj ugodno je bilo hoditi po dobri gozdni poti. Najmanj pa je bolelo takrat, ko sem imela dosti kondicije (močne mišice) in sem lahko več dni skupaj počivala. Seveda pa to ni trajalo dolgo, ker je kondicija počasi padla, pa je bilo treba spet vse od začetka.
Modro je vzdrževati telesno kondicijo kljub bolečinam in poiskati oblike gibanja, ki manj bolijo npr. plavanje, kolo. Sem kar nekaj let preživela s to bolečino.
Veliko vztrajnosti ti želim!
Telo si pomagamo razkisati z abzičnim napitkom. Lahko ga dobite tudi pri meni. Pomebno pa je, da si najprej zmerite pH z pH lističi, preden začnete piti napitek, da boste videli kaj in kako hitro gre na bolje.
Seveda je pomebna tudi prehrana.
če kdo potrebuje bazičen napitek…sem vam na voljo na mailu: silvija.v@hotmail.com.
Drugače pa pomagajo tudi kopeli- brinova esenca,sol za noge z zelišči…
Pa še moje izkušnje, močan išias zaradi hrbtenice. Tudi jaz sem v parih letih poskusila z vsem mogočim. Od raznih oblog (blato, drob, praprot), raznih tinktur, fizioterapije, lajšanja bolečin injekcije, tablete. Nekaj korakov sem naredila brez bolečin, potem pa me je v nogi zagrabilo tako močno, da sem komaj hodila. Nazadnje sem se z izvidi in slikami odpravilo še k kiropraktiku. Po štirih obiskih se mi je stanje počasi spreminjalo, ne naenkrat ampak postopoma. Tako, da danes,če se seveda tudi pazim, živim skoraj brez bolečin. Pa hodim lahko, kar je poglavitno.
Lp
Saj ni res, pa je. Išias minil v kratkem času, aritmija, tinitus, bolečina v rami, nadlakti, mravljinčasta dlan ponoči – pa takoj.
Kako? Z izvajanjem EFT terapije. Postopek traja 2 minuti, za težje primere večkrat na dan.
Kje? Poiščite z Googlom, video posnetki na You Tube, PRIROČNIK v slovenščini na 86 straneh.