Ima vaš pomivalni stroj 30-minutni program?
Sodelavka ima Boschev stroj že 2 leti in pravi, da ima 30 minutni program in da pere samo na ta program in da je vse OK pomito. Imajo tudi drugi stroji to? Moj sedanji nima oz. sem mislila, da so ti kratki programi samo predpranje.
Zadnjič sem nekje ujela, da naj bi pomivalci imeli tudi tretjo košaro? Kako? So potem vse 3 nižje ali kako to zgleda?
jap mama electrolux esf 45010 in imam 30 munutni quick (včasih pojej in pomij) program, temperatura pranja je mislim da 60 ali 65 C. nekateri drugi stroji imajo nižjo temp
kar se tiče tretje košare ta je namenjena priboru, manjšim šalčkam,… nameščena je nad drugo košaro. V takih strojih so višine košar fiksneoz. lahko se premikajo a za zelo malo
bejž na strani od boscha, gorejnja,… pa boš vidla kako te košare zgledajo
Mi imamo 10 let star bosch pomivalc širine 45 cm in tudi ima polurni program (nima pa programa za splakovanje). Včasih na ta program operem posodo preden gremo za več dni od doma, da se pranje dokonča še preden gremo, ker ne maram puščati stroja delovati, če za toliko časa odidemo. Polurni program v redu opere, nima pa na koncu sušenja, zato posoda ostane mokra.
ti eco programi so primarno namenjeni testiranju stroja (se pravi kako učinkovito pomije posodo, koliko vode/štroma porabi, čas pranja,…)
vsi ti programi so hudičevo dolgi, ker se pere pri nižji temp (50 C), hkrati pa moraš zagotoviti popolno čistočo
na takem programu grajeni programi za pomivanje (kot edini, samo v različnih uzvednah) imajo pomivalni od koertinga. ko imaš samo eno temp, samo različne cikle pranja
Večinoma uporabljamo “tahiter program” – dobre pol ure, 40 stopinj. Vsake toliko zaradi stroja da se cevi z vročo vodo preplaknejo ali če je bolj mastna posoda operemo vse skupaj na 70. Je pa res, da posodo pred pranjem splakujemo in ne peremo z debelo zasušenimi ostanki hrane.
Oprano je dovolj dobro in dovolj hitro (nenazadnje tudi na roke prej nisem pomivala na kaj več kot na 40 pa ni bilo nič narobe)