Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Ima vaš pomivalni stroj 30-minutni program?

Ima vaš pomivalni stroj 30-minutni program?

Sodelavka ima Boschev stroj že 2 leti in pravi, da ima 30 minutni program in da pere samo na ta program in da je vse OK pomito. Imajo tudi drugi stroji to? Moj sedanji nima oz. sem mislila, da so ti kratki programi samo predpranje.

Zadnjič sem nekje ujela, da naj bi pomivalci imeli tudi tretjo košaro? Kako? So potem vse 3 nižje ali kako to zgleda?

Moj Gorenje ima tudi 30 minutni program (+/- minuta, ker stehta posodo in sam določi), ga pa uporabljam pri manj umazani posodi, pa tudi pere samo na nizkih temperaturah.

Tudi nas bosko ima kratki priogram. Dela ok,za bolj umazano posodo pa ni dovolj. Zadosca pol tablete oz.pol ppsodi

jap mama electrolux esf 45010 in imam 30 munutni quick (včasih pojej in pomij) program, temperatura pranja je mislim da 60 ali 65 C. nekateri drugi stroji imajo nižjo temp

kar se tiče tretje košare ta je namenjena priboru, manjšim šalčkam,… nameščena je nad drugo košaro. V takih strojih so višine košar fiksneoz. lahko se premikajo a za zelo malo

bejž na strani od boscha, gorejnja,… pa boš vidla kako te košare zgledajo

Mi imamo 10 let star bosch pomivalc širine 45 cm in tudi ima polurni program (nima pa programa za splakovanje). Včasih na ta program operem posodo preden gremo za več dni od doma, da se pranje dokonča še preden gremo, ker ne maram puščati stroja delovati, če za toliko časa odidemo. Polurni program v redu opere, nima pa na koncu sušenja, zato posoda ostane mokra.

naš Gorenej ga pa nima, najkrajši je eco skoraj dve uri. nimam pojma kaj je tu sploh eco, je pa AAA tip, tako da nimam pojma zakaj pere tolk časa

ti eco programi so primarno namenjeni testiranju stroja (se pravi kako učinkovito pomije posodo, koliko vode/štroma porabi, čas pranja,…)

vsi ti programi so hudičevo dolgi, ker se pere pri nižji temp (50 C), hkrati pa moraš zagotoviti popolno čistočo

na takem programu grajeni programi za pomivanje (kot edini, samo v različnih uzvednah) imajo pomivalni od koertinga. ko imaš samo eno temp, samo različne cikle pranja

Oba stroja imata kratki program tako starejši, kot tudi novejši – sta pa oba Candy.
Perem večinoma s tem programom in opere dobro.

Tretja košara je pa pri nas manjša in dam gor kakšne kuhalnice, nože in ostale drobnarije, saj je košara dokaj nizka.

Bosch, imam 30 minutni program in mi je super. Če imam pa kakšno mastno posodo in več zelo umazane posode, dam na navaden program, sicer pa tko sproti perem na 30 minutnem in je vedno vse lepo čisto.

Candy, nimam kratkega programa, ampak če je na pol prazen stroj, dam na program za kozarce, ki je fertig v kake tri četrt ure.

Tudi naš Beko ima ta program. Ga ogromno uporabljam.

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*- Ponudba oblačil, obutve, opreme in igrač za malčke: http://www.mojalbum.com/marsha.

Jaz ga imam na Gorenju in ga dosti uporabljam. Uporabim ga ko naenkrat napolnim stroj, če nimam poln stroj posode v enem dnevu pa uporabim normalen program.

Večinoma uporabljamo “tahiter program” – dobre pol ure, 40 stopinj. Vsake toliko zaradi stroja da se cevi z vročo vodo preplaknejo ali če je bolj mastna posoda operemo vse skupaj na 70. Je pa res, da posodo pred pranjem splakujemo in ne peremo z debelo zasušenimi ostanki hrane.
Oprano je dovolj dobro in dovolj hitro (nenazadnje tudi na roke prej nisem pomivala na kaj več kot na 40 pa ni bilo nič narobe)

New Report

Close