Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina hrbtenica

hrbtenica

Pozdravljeni.
Dva meseca je moja sorodnica (57 let) ležala zaradi bolečin v hrbtenici. nakar je bila operirana (vkleščen živec) pred mesecem dni. Zdravniki so se odločili za rehabilitacijski center, ker sama ni mogla niti sedeti, kaj šele stati in hoditi, vendar so tam odgovorili da jo ne morejo sprejeti, ker je preveč šibka (ogromno je shujšala, hrana ji ne tekne). Zadnje čase je tudi psihično precej na dnu. Ali je možno tako stanje zaradi tako dolgega ležanja,bolečin in kako dolgo traja rehabilitacija po taki operaciji?

Spoštovani!

Za vašim sporočilom se skriva najbrž precej zapleten primer. Z operacijo očitno niso mogli več povrniti funkcije živcev v polni meri. Po drugi strani pa bodo morlai zdravniki preveriti tudi nejneo psihično stanje in ustrezno ukrepati, če gre za depresijo, ker jo bo močno ovirala pri njenem povratku v približno normalno funkcioniranje. Premalo mi je znanega, da bi lehko bolj konkretno odgovoril.

Lep podzrav!

Janko Kersn

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

spoštovani.

zanima me kako ukrepati pri 3. letnem otroku pri katerem se je pojavil tur na kolenu.

lep pozdrav.

Spoštovani!

dokler je pordelo, oteklo ali toplo, dajete hladne obkladke. Ko se pojavi belo področje, pod katerim je gnoj, je potrebno to mrtvo kožo odstraniti in sprazniti gnoj. Najbolje bi bilo, da se v tej fazi oglasite pri zdravniku.

Lep podzrav!

Janko Kersn

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close