Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina hranjenje pasjega mladička

hranjenje pasjega mladička

Čez en mesec dobim psa,mladička starega 2 meseca.Vem da na začetku mora dobivati 5 obrokov.Imel bo tudi natančen urnik,kdaj bo dobil za jest.Dajali mu bomo mokro,suho hrano in tisto hrano ki jo bomo doma skuhali.Me pa zanima kaj ste mu vi dajali,kaj ste mu dali za 1.,2.,3.,4.,5. obrok.Sem tudi že slišala da je fajn če mu daš zjutraj mleko,jogurt in potem zraven kakšne kosmiče,potem meso in malo testenin zraven,naslednji obrok da naj bi bila mokra hrana,potem spet meso in kakšne testenine,zvečer pa briketi zraven pa kakšen jogurt ali jajce.Ali bi bilo to v redu?

Brikete bomo našemu psu dajali Arden Grange ali pa Taste of the wild(odvisno kateri mu bodo bolj všeč),mokro hrano pa Taste of the wild.Prosim če še napišete v kolikšni količini(gramih)ste dajali psu določen obrok(dobimo psa ki bo srednje velik-20kg).

Jaz sem ob prevzetju kužka dobila zraven brošurico, ki so jo napisali vzreditelji z vsemi potrebnimi navodili prav za mojo kužo. Tudi mi hranimo z AG, ki ga je dobila zraven za en teden. Naša je manjše rasti, nismo preveč komplicirali z raznolikostjo obrokov, poleg briketov je jedla en obrok meso s prilogami (riž, testenine), vsak dan dobi surovo korenje, jabolko, banano, pomaranče je imela rada … dobi skuto, jajce, jogurt …
Koliko po količini bo najbolje svetoval rejec, jaz sem raje dajala malo manjše obroke večkrat, kot toliko kot so svetovali, se mi je zdelo, da je preveč za tako majhnega kužka – takrat je imela 2 kili. Še zdaj jo hranim 3 x na dan, čeprav ima 8 mesecev in ima 6 kil. Te brikete obožuje, sploh weaning puppy je jedla kot nora.

Na vseh hranah imas navedena priporcila glede kolicine hranjenja. Najbolje, da se jih na zacetku drzis, potem pa po potrebi prilagodis kolicno posameznemu psu (zaradi razlicnega metabolizma, aktivnosti in drugih individualnih potreb ta priporocila ne drzijo za vsakega posameznega psa).

------- www.kosovir.si

Hvala

New Report

Close