Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina hrana – pasji mladič

hrana – pasji mladič

Berem in berem, pa vsak piše drugače. Nekje piše, da so piščančji vratovi idealni , drugje pa piše da nikakor ne piščanca. Enako piše tudi za svinjske kosti (rebra).
Kakšne so vaše izkušnje?

Za mladiča je najbolje (ne vem, koliko je tvoj velik) nabavit takšne kosti, da jih lahko grize, ne more pa jih razgrizti ali celo pogoltniti. Sama svinjskega mesa za moje pse ne uporabljam.

Če želiš moje izkušnje: kupim katerokoli meso razen svinjine, ponavadi celega piščanca, zajca, vržem v mesoreznico, da mi vse s kostmi vred zmelje na 5mm koščke, to samo malenkost prevrem z zelenjavo vred (korenje, koleraba, repa, tudi sadje…) in dam mladičku. Pa dvakrat na teden dobi file ribe (losos, postrrv, brancin, če ni nič užitnega,pa popečem girice), enkrat na teden dobi drobovino, predvsem jetra in srce, ponavadi dam od jagenjčka. To so en obrok dnevno, še en obrok so pa briketi (trenutno smo na Arden Grange, sem prešaltala iz Taste of Wild in Eagle Peack, ki niso odgovarjali), te pa dobi kot priboljške pri igri, različnih vajah pozornosti, priklica, poslušnosti, raznih trikih…

No, jaz delam pa kontra, ker moji psi in mački še ne nosijo proteze, torej dajem cele piščance, ribe, cele svinjske tace, prsnico z vsem, kar gor ostane, večje kose divjačine itd. Drobovino dajem 1-2x tedensko, prav tako surovo, razen jeter, ki jih skuham.
Zelenjava je včasih kuhana, včasih surova, odvisno.

Ne vem, jaz tudi dajem mojim majhnim mešančkom zmleto meso na mesoreznici, prav tako kot ena zgoraj ga zmeljem. Si ne predstavljam, da jim dam celega zajca ali piščanca, pa da se mu katera od kosti kam zarije…

Prej, ko sem imela ovčarja, pa mu seveda ni bil problem dati pa meso in kosti v kosu, ja…

Svinjina je za pse močen alergen, zato ti predlagam, da se je izogibaš.
Drugače pa pri hranjenju mladiča moraš pazit, da dobi vse potrebne hranilne snovi v rpavih mejah, sploh če je mladič velike pasme, moraš pazit na količino kalcija, saj prevelika količina kalcija pospešuje okostenevanje, zato se lahko pri psih velikih pasem pojavi sindrom ukrivljenega radiusa, saj ta prehitro okoseni v primerjavi z ostalimi kostmi. Zato za velike pasme rpedlaga brikete za mladiče velikih pasem.
Jaz osebno bi pa meso živali skuhala, saj je v surovem mesu lahko prisotnih veliko parazitov in bakterij.
LP

New Report

Close