Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Hodalica-da ali ne in kdaj?

Hodalica-da ali ne in kdaj?

Ja, nisem še zasledila tega vprašanja, zato vam ga sedaj zastavljam. Zanima me ali je hodalica dobra za otrokov razvoj in kdaj naj bi jo otrok začel uporabljati. Katero bi priporočili?
Ali je bolje da shodi brez hodalice?
vaše izkušnje prosim.
l.p.

Tassy

Kaj je to hodalica?

Dobila boš različne odgovore. Pediatri jo odsvetujejo, jih pa poznam kar nekaj, ki so jo imeli in nimajo nobenih težav. Kdaj pa jo prvič uporabit pa ti bodo druge povedale. Jaz je nisem imela za moje otroke.

Hojca!

imam 2 otročk in oba že hodita, prvi z hodalico in druga brez. Prvi ima malo stopali zakrivljene (notri mu jih vleče) druga ima pa lepo hojico zaenkrat, je še pleničarka, tako da jaz ti jo ne priporočam, pa plazi se tudi nočejo ko so enkrat v hodalici

joj jaz jo imam pri drugem otroku pa tudi pri hčeri smo jo imeli,in ti povem da mi je zelo žal da smo jo kupili,tamali zleze ven in se plazi,hodi po prstkih in celo prevrnil se je že!!!Moj nasvet:
NIKOLI NE UPORABI HOJICE JE NEVARNA;ZA OTROKA PA JE BOLJE da shodi sam,brez tega-tudi veliko prej je bolj stabilen.
Res je ne priporočam ,čeprav sem bila včasih velik zagovornik hojice.
moje mnenje je da se je bolje ukvarjati z otrokom in mu pomagati,kot pa ga postaviti v hojico samo da maš malo miru!!!To sem počela tudi jaz-nikakor ne zanikam!!!

Moja dva sta bila brez nje in sta shodila pri 1letu.

Hallo!!

Evo, tukaj smo se že malo pogovarjali o tem in tudi moje mnenje je napisano v obeh debatah

Pa lepo napredovanje in predvsem naj se vam res nikamor ne mudi!!
Pozdravčke!
Vallery!

Razvojna stroka jo ODSVETUJE. Otrok pri vsem kar se nauči izhaja iz ravne podlage in nadgrajuje ko pride njegov čas. Otrok je pripravljen na samostojno hojo tedaj, ko ima v stoječem položaju kolke navpično na pete (in ne ko rit še drži nazaj). In shodil bo sam, KO BO PRIPRAVLJEN!!!

Absolutno nobene hodalice, to je povsem mimo. zadeva je bila v uporabi, ko si bila ti otrok, sedaj je pa konec z njo. Otroka daj na tla.

Ne, nikoli je nihče od mojih ni niti videl!
Lp, Mateja

New Report

Close