Histeroskopija in laparoskopija
Pozdravljeni,
že 2 meseca čakam (in verjetno še bom kakšen mesec) na HSC(septum 8 mm) in laparoskopijo(manjši izrastki v obeh jajcevodih, ki so po HSG prehodni)…
Zaradi načrtovanja dopusta konec julija me zanima v kolikšnem času po opravljeni operaciji lahko poskušam zanositi?
Hvala Vam za odgovor in lep dan Vam želim!
mislim, da bo 2 meseca odloga nosečnosti po operaciji popolnoma dovolj.
Pozdravljeni!
Končno sem prejela datum (22.5.2013) za preoperativni pregled- laparoskopija mioma velikosti 5,5 cm.
Zanima me, v kolikšnem času je potem predvidena operacija (če je po mesecu dni) torej konec meseca junija, ali grem lahko 10.7.2013 na dopust na morje?
Za odgovor se Vam zahvaljujem in vas lepo pozdravljam!
Spoštovani,
načeloma da, konkretno pa bo treba vprašati kirurga, ki vas bo operiral. Marsikaj je odvisno od poteka operacije, če bo lahko dokončana laparoskopsko ali bo treba konvertirati v klasično operacijo itd. ipd.
Pozdravljeni,
v torek bom imela HSC in laparoskopsko operacijo. Danes sem začela jemati antibiotik Macropen 400 mg na 8 ur, ki mi ga je predpisal zobozdravnik (pred 3 dnevi mi je izpulil zob zaradi granuloma, zdaj pa imam vneto dlesen na 3 mestih). Z zdravnikom sva se zmenila, da jemljem antibiotik vsaj do nedelje, da se vnetje malce umiri, ker nisem sigurna, če lahko antibiotik jemljem do srede, če grem vmes na operacijo..kaj menite vi? Mi zaradi tega ne bodo prestavili operacije ali?
Hvala za Vaš odgovor in lepe praznike!
hm? Mislim, da zaradi vnetja v ustni votlini, ki se že zdravi, laparoskopija in histeroskopija ne bi smela biti problem.
Spoštovani,
27. februarja sem imela laparoskopijo in histeroskopijo, kjer so mi odstranili pregrado na maternici in žarišča endometrioze. Prvi dan zadnje menstruacije sem imela 21. februarja in je do danes še nisem dobila (cikel imam na 31 dni). Naredila sem tudi test nosečnosti (28.03.), ki pa je bil negativen. Imam pa napihnjen trebuh že kak teden in počutim se malo slabotno (kot bi bila bolna). Ali je možno, da mi M zaostaja zaradi operacije?
Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav!
Spoštovani,
sama operacija bi ne smela bistveno vplivati na ciklus, razen, če se je kaj počelo z oziroma na jajčnikih. Niste zapisali, kje je bila odstranjena endometrioza. Na ovulacijo lahko vpliva tudi stres in podobni pretresi, zato se vsaj 2 meseca po operaciji ne bi pretirano vznemirjal, če ni M. Če M ne bo do konca aprila, se dogovorite z ginekologom za obisk, pred tem pa seveda naredite še test nosečnosti, v kolikor obstaja možnost zanositve.
To morate pa vprašati v ustanovi, kjer ste naročeni na poseg. Verjetno imate določene možnosti tudi za izbiro operaterja.
vprašanje “zakaj?” ima lahko le en pravi naslov: zdravnik(ica), ki vas vodi v fazi zdravljenja neplodnosti. kaj in kako on(ona) razmišlja, vam pri najboljši volji ne znam povedati. Očitno je napočil čas, ko ginekolog(inja) nima več idej in dopušča še možnost, da je morebiti kaj spregledal(a) in bi laparoskopija morebiti lahko to pojasnila.
Pozdravljeni,
V ponedeljek sem bila na laparoskopiji zaradi ugotavljanja neplodnosti. V torek sem bila odpuščena v domačo oskrbo. Iz torka na sredo sem se zbudila v krvavi pižami. Od takrat naprej mi kri teče iz popka. Čedalje bolj se počutim utrujena, pojavljajo se mi vrtoglavice prav tako opaža napihnjen trebuh. Zanima me ali bi zaradi krvavitev iz popka morala na pregled, ali se bo to samo zacelilo. Šivov nisem prejela.
Za posredovan odgovor se vam v naprej lepo zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.
spoštovani,
simptomi, ki spremljajo krvavitev iz popka prav gotovo niso v redu in lahko kažejo na marsikaj. Žal niste zapisali, koliko krvavite iz popka. Po mojem mnenju bi bilo smiselno oglasiti se na urgenci bolnišnice, kjer so vas operirali. Lahko bi šlo za anemijo po večji izgubi krvi po operaciji, ampak to lahko preverijo le z osebno obravnavo. Če bi zapisali še vsaj vrednosti trenutnega in sicer vašega običajnega krvnega tlaka ter trenutnega srčnega utripa, bi morda lahko celo rekel kaj več.
Spoštovani,
za menoj je 5.dni od posega histeroskopije in laparoskopije.
posegi so bili:
-histeroskopska resekcija septuma
-laparoskopska razrešitev adhezij v trebuhu
-laparoskopska salpingektomija ,enostranska
Ker de ze dve leto trudiva zanosit me V marcu caka drugi poskus Ivf.
Zanima me koliko casa moram pocakati s spolnimi ( da ne bo kaj narobe) odnosi mogoče bova imela sreči pred IVF.
iskrena hvala za odgovor
S spolnimi odnosi priporočam počakati okrog 6 tednov po operaciji, da se res vse v celoti zaceli in pozdravi.