Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Higienski posip za mačke

Higienski posip za mačke

Pozdravljeni!
Doma imam dva mlada mačka in še vedno iščem idealen pesek zanju. Zanima me katerega uporabljate, ali se vam zdi boljši pesek z drobnimi zrnci ali bolj grob? Sedaj imam pesek biosand zelen ampak mi moja dva mačona izkopava ven iztrebke tako da so povsod drugod le v njunem wc-ju ne.
Hvala za odgovor

Jaz ti vsekakor priporočam tega: http://supercombe.si/golden-gray/307-golden-posip-odour-14kg.html

Je sicer drag, ampak pri meni se vseeno najbolj izplača. Pravtako imam 2 mačka in poskusili smo že praktično vse – različne znamke kristalov (v večino sploh nista želela iti – jima zgleda ni ugajalo), ekološke posipe iz koruze ali nekaj takega če se ne motim (se niso lepo grude delale), pa cenejše varjante peskov kot je recimo hoferjev, merkatorjev, lidlov itd. (se jih po mojih izkušnjah porabi res ogromne količine in se tudi cenovno na koncu ne izplača), pa nekoliko dražje recimo iz mr. peta, zootica (so bili veliko boljši kot recimo ti poceni, vendar vseeno preslabi za svojo ogromno ceno).

Potem sem prebrala na forumu od prostovoljk MH da večinoma uporabljajo ta Golden pesek, tako da sem rekla da bom poskusila in mi ni niti malo žal. Po mojem je tudi cenovno ok, glede na to da se ga res zelo zelo malo porabi (pri hoferjevem imam občutek da ga morem ves čas dodajat).

Hvala za odgovor. Mogoče veš kakšna sta po kvaliteti druga dva Golden peska, ki dišita po pudru? Zanima me še če ta pesek začne po hitrem postopku smrdet?

Mi uporabljamo tistega, ki ima vonj po pudru in tega, ki ga nima (odvisno od prostora, kjer je mačji wc, če le gre raje vidim, da je čim manj umetnih primesi). Vsi Golden Grey-i so super peski. So sicer drobni in se še vedno seveda raznašajo, ampak so super vpojni, zelo zmanjšajo oddajanje vonjav v prostor in porabi se ga zelo malo v primerjavi s kakim cenejšim mogoče.

Pri nas 14 kg zdrži pri trh mačkah (in 3 WC-jih) cca mesec dni.

Sem preizkusila tudi že biosand, pa je ta boljši, se lepše grudi.

Edini, ki mi je poleg Golden Grey-ev še všeč, je en iz mr.peta – mislim, da se imenuje Flamingo in ima tudi malo vonja po pudru.

Se pa pripravljamo na sporbavanje lesenega peska Oko plus, mi je všeč, da se sme “odpad” odvreči v straniščno školjko.

Je pa tako, da takoj ko imaš v stanovanju mačje stranišče s peskom imaš v stanovanju tudi pesek. Nekaj ga ven odnesejo tudi samo na tacah, ko skočijo ven, nekaj ga zleti ven med zakopavanjem pa še milijon drugih načinov je. Predlagam ti pokriti wc, lahko mu tudi snameš vratca in pa predpražnik pred vhodom vanj, ki bo polovil nekaj peska (dobiš take namenske, ali pa kupiš človeškega, ki bo primen, dobro je, da ima veliko rež, ki ujemejo pesek in pa, da se ga da dobro oprati, se pravi tekstilni, bambus itd ne pridejo v poštev). Nekam v bližino wc-ja si postavi metlico, da sproti, ko očistiš wc še na hitro pospraviš razsuti pesek pa bo 🙂

Koliko se pa praši in raznaša po stanovanju ta Golden Outdor?

Golden se ne praši kaj prida, zelo dolgo zdrži in je zelo vpojen, ob stiku s tekočino se ne paca.

Raznaša se manj kot kateri drugi droben pesek, ker je par precej težek, se pa, seveda.

Golden naročam za mladiče, posebno dokler nimajo urejene prebave. Potem pa kupujem brikete iz lesa (vijoličasta vreča Cat’s Best Nature Gold). Naročam pri ZooPlus, ker je mnogo cenejši kot pri nas. Seveda se tudi ti briketi raznesejo, ampak se mi zdijo mnogo manj problematični za počistiti kot raznešen pesek.

Mnogo pri raznašanju sicer reši tudi dober predpražnik pred WCjem.

Tale moj Golden se v primerjavi z drugimi peski, ki sem jih poskusila do zdaj raznaša precej manj. Še vedno pa, če se redno ne pomete, ga je kar nekaj okrog wcja. Tako da jaz vedno, ko čistim wc (moja 2 mačka imata 1 skupni wc, čistimo ga 2-3 krat na dan) še z eno tamalo metlico pometem okoli. Sem se ves čas trudila najti kakega, ki bi se manj raznašal a vedno bolj ugotavljam, da se vsi in so razlike zelo majhne. Imam pa pred wcjem eno fajn preprogo, ki sem jo kupila na stojnici od enega društva za zaščito živali ali nekaj takega, vendar se ne spomnim katerega. Tam se pesek, ki ostane na tačkah kar lepo osuje. 😉

So mi pa najbolj všeč peski brez vonja, zato tudi imam tega od Golden. Ker ko se tisti parfum v peskih pomeša z vonjem mačjih drekcev je to vse skupaj (vsaj meni) en velik smrad. :/ Drugače sta po mojem tudi druga dva približno iste kakovosti. Jaz sem le zaradi vonja izbrala tega. 🙂

Tistega Flamingo smo tudi pri nas imeli nekaj časa, vendar sem ga ravno zaradi vonja po pudru opustila. Pa s Flamingom sem imela probleme, ker takoj, ko so bila tla ali mačje tace malo vlažna se je kot beton prijel in naredil tak prav zacementiran madež, ki sem ga mogla še nekaj časa drgnit. Pri tem Goldenu je tega veliko manj. ;D

Praši se pa ne skoraj nič. So precej kompaktni majhni kamenčki. Pri hoferjevem recimo je bil na dnu vreče samo droben fin prah, tu pa tega ni.

Mi imamo wc zdraven kavča v dnevni sobi in jaz ne voham čisto nič. Pa tudi gosti ali kdorkoli pride k nam se ne morejo načudit kako so en meter od njih mačji dreki pa se jih sploh ne voha. 😀 ;D Je treba redno čistit pa je super.

Tisti leseni biketi pa se niso obnesli pri nas, ker so bili preveč zanimivi in sta jih mačka uporabljala namesto žogic, jih žvečila in tako naprej 😀

joj hoferjev je obup ja …. pa še “grudice” so bile ena taka pacasta zmes, lepljiva, smrdeča …. bljak

Z Goldni težko zgrešiš, ima parfumiran Golden tudi manj močan vonj od recimo Flaminga ali celo starega Eurospin peska, tako, da tudi potem, ko so notri “stvari” ne smrdi na način oobičajen za parfumirane peske.

Enkrat sem kupila nek pesek, ki naj bi imel “gozdni” vonj ala smrečje ipd. Sam po sebi je imel super vonj, ko so ga pa mački obdelali pa ni bilo bolj ogabno smrdeče stvari pod soncem

Nam pa dejansko odgovarja Hoferjev Shah. Nič se ne praši in se lepo grudi, raznašajo se pa itak vsi, sploh ko se mački spravijo igrat. Pri treh mačkih mi 10l vreča zdrži približno 3-4 tedne. Takole dragih peskov se po moje ne splača kupovat, razen če zdrži 5 mesecev ena vreča?

Hvala za odgovore, bom poskusila pesek Golden. Kaj pa menite o kristalih?

Sem poskusila s Shah, ko je bilo potrebno varčevati, ampak bi me mesečno več stalo, če bi kupovala Shah kot en bolj kakovosten pesek. Pesek se je namreč usmradil v dveh dneh (trije mački, dva WCja), urin se je grozno vohal že takoj od začetka. Tako da mene žal ni prepričal.

A imaš WC na balkonu ali v stanovanju?

V kristale moji niso hoteli iti. Smo pa poskusili 2 različne. Pa ni mi pretirano všeč, da bi imela urin po več dni v wcju… Pa čeprav ne smrdi mogoče. Ker ven pobereš samo drekce, tekočino pa upijejo in potem le na nekaj časa vse kristalčke zamenjaš.
Shaha se je pri nas ogromno porabilo, ni se lepo grudil, bolj se je vonjalo izstrebke kot pri tem nažalost. 😉

Še rešitev brez posipa:

http://www.litterkwitter.si/

http://www.facebook.com/LitterKwitterSi

Hvala za odgovor vsem glede peska, moj naslednji bo Golden. NI mi težko dat 10 eur za 10 L, ker imam samo eno mačko, ena vreča 10l ponavadi zdrži slab mesec 🙁

Imela sem tisti Bio Sand roza pa potem Bio Sand zelen pa se precej raznaša. Imam tudi predpražnik perd wcjem (že drugega!), se seveda dosti ujame, ampak še vedno moram z metlico okol laufat, da ne omenjam, da se pesek raznosi tudi, ko psoesam&pomijem tla – kar tema mi pade na oči. Lahko bi skoz pometala pa zdrži komaj 1 dan, da ni vse nastlano.

Najbolj se je obnesel nek avstrijski, za katerega sem dajala skoraj 6 evrov za 5L, ta je edini zdržal 3 tedne, samo nimam vedno šanse hodit v Avstrijo in kupovat na zalogo. Ta je bil težji in se je najmanj raznašal. lepo se je grudil, grude niso razpadle, ko si jih skušal ujet, kot se rado dogaja pri drugih. Aja, tale avstrijski je Cat San, nekatere različice te znamke imajo v DM-u, vendar ne tele, ki jo jaz kupujem.

nekaj časa sem imela tudi tisto modro škatlo s perzijsko mačko gor, presneto drag pesek za dolgodlake mačke, nič posebnega.

Torej sledi Golden.

Ojoj, nikar mislit, da Oko plus lahko mečeš v wc! Se zamaši, videno na lastne oči. Lepo v vrečko pa med biološke odpadke. Načeloma mi je kar se raznašanja tiče, tale še najbolj všeč, vendar se olupki ne oprimejo kakca in tako kakec vedri osamljen na vrhu epska, dokler ga ne spucaš. Če imaš občutljivo mačko, zna bit problem.

Je pa problem pri teh ultravpojnih, da se razlepijo na kopalniške ploščice, kot je nekdo že omenil, in potem se moraš kar namatrat, da dol dobiš, jaz ponavadi kar s krtačo zribam dol. Zamudno al kaj čmo.

hehe, saj ne bi celega peska stresla v WC 🙂 … smo že imeli pred leti enega izmed lesenih peskov pred leti, pa so ga prenehalo izdelovati. V wc se je komot metalo to, kar se je pobralo z lopatko iz mačjih stranišč, ker se nič več ni napihnilo je bilo za straniščno školjko in odtok varno.

Najhujši glede tega je betonit, ki se ga nikakor ne sme metati noter, tudi v manjših količinah ne. Se pa res zalima na tla, če pride v stik z vodo, meni se zdi, da se kar vsi zalimajo, te iz njega.

pokrit wc nabavte pa bo. men osebno bolj odgovarja drobnozrnat ker se lepse grudi

Po želji 🙂 Ko sem ga jaz metala not, se je hitro zamašilo, pač tiste kugle od lulanja niso lih majhne … sploh, če nimaš samo enega mačka.

Hvala za nasvet, je dobro poznati čim več izkušenj, da je človek lahko pozoren na morebitne probleme

Ja, če imaš enega mačka, še gre, pri večih pa tole metanje v WC res ni dobra opcija, edino če mečeš notri samo iztrebke.

New Report

Close