Hidrops ploda
Pozdravljeni,
Rabim vase mnenje glede hidrops ploda. Imela sem morfologijo ploda v 22.tednu nosečnosti in vse je vredu, vse organe so super, rast ploda primerna, je pa ginekologinja opazila neko tekočino okoli trebuha, opisala je kot hidrops. Zaradi tega sem šla še na pregled pri drugo ginekologinjo, je isto opazila in mi je razložila da je mogoče to le infekt ki ga je plod dobil zaradi tega ker sem teden prej jaz bila bolana ( imela zelo visoko vročino, pa grozen kašelj). Kašljam še vedno, priporočala je da pocivam in da gledam da se cim prej pozdravim in kontrola čez dva tedna da vidimo ali bo ta tekočina zginila ali pa zmanjšala se. Zdaj je bila 1-2mm. Naj omenim še to da je nuhalna svetlina bila v redu in še nifty test sem delala je bil tudi v redu.
Ali mislite da če je s plodom vse v redu do zdaj da je to res le nek infekt in bo ta tekočina zginila ali kaj lahko pričakujem še? Je sploh mozno da se zmanjša ta tekočina? Če bo pa še prisotna ali obstaja kakšna rešitev, brez da bi škodila plodu?
Ze vnaprej hvala vam za odgovor.
Spoštovani,
težko ocenjujem tuje ugotovitve, zlasti brez slike in ob tako majhnem domnevnem “problemu”, saj 2mm res ni veliko in je celo lahko le artefakt (privid), torej navidez nekaj, kar nastane iz povsem fizikalnih razlogov načina delovanja UZ preiskave. Sicer pa tekočina zgolj v trebuhu ni hidrops ampak ascites, za hidrops morata vsebovati tekočino vsaj dva organska sistema (npr trebušna votlina + plevralni prostor (okrog pljuč) ali trebušna votlina + koža.