hellp ostala sem brez glasu
Res je kar sta napisali predhodnici. Samo še to: ne smeš govoriti! Sploh pa ne šepetati! Tako, da bi jaz šla k zdravniku in če bo pametno ukrepal, boš šla na bolniško, saj praviš, da imaš tako službo, kjer moraš veliko govoriti (stranke). Nadlega traja približno en teden.
Bo že; upam da imaš kaj lepega za brati..
Tudi jaz menim, da se z glasilkami ne bi smela igrati. Konec koncev ti lahko po kakršni koli taki ali podobni izgubi glasu ostanejo trajne poškodbe (raze na glasilkah, ki povzročijo raskav glas).
Ko sem prišla ob glas, sem hodila na inhalacije, mislim, da desetkrat. Zadeva je tako smrdela, da sem mislila, da bom od tega izdahnila … po gnilih jajcih!!! Pa je bilo potem kar v redu, v lekarni so mi dali še tablete, danes jih predpisujejo tudi kadilcem za izkašljevanje, mislim, da gre za fluimukal tablete. Vprašaj, poizkusi, tudi v lekarni bi ti najbrž vedeli svetovati, če ti že ni do tega, da bi obiskala zdravnika.
Srečno.
marija (1)
No, bom se jaz pridala piskrcek:
– Flonidana ti ne priporocam kupovati, razen ce si ostala brez glasu zaradi alergije. Flonidan je Lekova razlicica Claritina (slednji je ze nekaj casa placljiv, Flonidan pa ne) in oba sta antialergika;
– tista zadeva, ki jo omenja Marija1, je Fluimukan, je prasek, ki ga raztopis v vodi in je za mehcanje kaslja;
– menim, da ti je Mima pametno svetovala kalcijeve (sumece) tablete.
Verjetno je res vzrok kako vnetje, katerega pa mora pogledati zdravnik in ti potem svetovati (ce ze) pravo zdravilo. Kljub tvoji sluzbi ti priporocam, da se ne igras z glasilkami, sploh, ce se ukvarjas mogoce tudi s petjem. Raje vzami bolnisko, ce je mogoce. Lahko ti pusti vozlicke na glasilkah, katere se odstrani le z operacijo, s petjem pa bos zaradi njih drugace lahko zakljucila. Kot ti je rekla moja soimenjakinja: NE SEPETAJ! Potrudi se tudi ne govoriti in raje za nekaj dni zapri usta. Imam ene par takih vnetij glasilk za sabo in zadeva se zal zacne ponavljati.