Gripa?
Spostovani,
ze 4 dni imam povisano telesno temperaturo, ki jo znizujem z lekadolom, kasljam in imam bolecine po celem telesu, ki so vzdrzne.
Danes nisem dobila pricakovane menstruacije in sem opravila test nosecnosti, ki je bil pozitiven.
sedaj me zelo skrbi, ce lahko ostanejo kaksne posledice na plodu, zaradi gripe, ceprav je sele zacetek nosecnosti?
Lp
v tem obdobju se vse, kar vpliva na plod konča z odmrtjem zarodka, kar po drugi strani pomeni, da ne bo imelo nobenega vpliva na zarodek, če bo zadevo preživel in velika večina to fazo preživi.
Spostovani ,
mene pa zanima, ali je potreben obisk pri zdravniku, ce ze 2.teden kasljam? Prejsnji teden sem imela vrocino, bolecine v misicah in rahlo bolecino v pljucih, sedaj je prisoten samo se kaselj. Skrbi me, ker nikoli ni trajal dlje kot en teden.. sem pa v 5. tednu nosecnosti.
lep pozdrav,
Hana
spoštovani,
po respiratorni virozi lahko kašelj traja tudi zelo dolgo. Če ni tisti, stalni, dražeči in tudi ponoči, zdravniški obisk ni potreben in lahko uporabljate npr. kak sirup proti kašlju, lahko tudi panatus. Sicer pa priporočamo veliko tekočine in morda inhalacije, tudi navadna para brez dodatkov je boljše kot nič, da se začne produktiven kašelj.