Najdi forum

Glukozamin sulfat

Znanec mi je svetovaj, da naj zaradi bolečin, ki jih čutim pri teku v stopalu in kolenu,začnem jemati glukozamin sulfat.
Kaj mi svetujete ? Ali kdo od vas to jemlje ? Kolikokrat ? Kakšen je način uporabe ?

Glukozamin je zakonska stvar. Se spomnem lani ko sem se pretreniral nekajjkrat in so me vsi sklepi boleli potem sem pa začel glukozamin jemat pa je blo ful boljše oz. bolečine so po 14 tih dneh popolnoma izginile. Osebno priporočam Joint Renew Complex od Ultimate Nutrition oz Maxximum Line Joint Protector. Stvar pomaga pri obnovi sklepne tekočine (po domače podmaže sklepe). Glede jemanja ti itak vse piše na pakungi.

Naj še omenim da sem šel k svoji zdravnici ki o stvari ni mela pojma in mi je predpisala Naprosyn – (proti bolečinam) še sreča da sem se takrat začel zanimat za alternativno medicino in našel to varijanto.

LP Oliver

Well … samo da dodam, tudi meni pomaga. Pa ceprav sem od farmacevtke v navadni lekarni slisala, da je to ziva neumnost, da ce nekaj pojemo, ne more priti do sklepov.
Meni je naceloma cisto vseeno, tudi ce gre za placebo efekt, prej so me kolena od teka in se posebej smucanja ubijalsko matrala, sedaj s tem nimam vec skoraj nobenih tezav!

LP
nyah

Hvala za odgovore. A pozna kdo izdelke od Nutrilab-a ? Pri njih sem zasledila Glukozamin sulfat.
Ne vem, katerega naj si kupim oz. od katerega proizvajalca .

Kje to kupite? Vceraj sem namrec vprasala v lekarni in mi je gospa rekla, da je zadeva se v fazi registracije. Da bo to imel Nutrilab (pa se ena znamka, pozabila katera), a da se ni znano, kdaj bo to mozno kupiti.
Zanima me, ce je to cool v primeru, da gre za starejso osebo, ki veliko sporta, ima pa ze “dotrajane” telesne dele?

Glukozamin lahko dobis tudi pri Matiku (v Ljubljani imajo trgovino blizu Bavarskega dvora).

Nyah

Aja dobi se ga na http://www.maxximumshop.com.

LP Oliver

Takole. Jaz sem si kupila Glukozamin sulfat od Nutrilaba in to v prodajalni Bazilica v City Parku. Stane 3.550 SIT

Kakšni pa bodo rezultati, pa vam sporočim čez 14 dni.

Baje se prvi pravi rezultati pokažejo po enem mesecu jemanja – vendar v mojem primeru so se dosti hitreje. Poročaj kako bo pri tebi!

Lp Oliver

Hvala – to mi je pa blizu. Skocim kupiti in porocam, kako se obnese pri moji mami 😉

Ja, kar pretiravajte z vadbo in potem žrite kemijo – to je zeloooo zdravo!

Moj nasvet: NE PRETIRAVAJTE Z VADBO!

Bomo na kavcu buhteli naslednjo sezono, prav?
Vsakomur bi privoscila, da bi se ga enkrat prijel sport in bi potem videl, kako neznosno butast je nasvet “ne pretiravajte”. Ne, da ne drzi, ampak je tuljenje v luno, ker to – verjemi, sotrpinka – ob vsakem spiku v kolenu ali obcutku izmucenosti posamezne misice, zelo, zelo dobro sami vemo. In nas skrbi – in bi naredili vse, da bi lahko letali dalje in da ne bi bolelo ali da se ne bi poskodba sirila.

BTW: GS sem kupila, jutri zacnemo jemati. Me prav zanima. Ce bodo tudi moja kolena “pikala” ob teku po neasfaltirani podlagi, jih nemara poskusim tudi sama.

New Report

Close